balakov807151PFC Litex

Наставникът на Литекс Красимир Балъков очаква сериозен мач с латвийския Йелгава в реванша от първия кръг на Лига Европа, съобщават от клубния сайт на отбора. Срещата е на Градския стадион в Ловеч в четвъртък от 20.45ч

„Иска ми се на този мач да има повече хора да ни подкрепят. Той няма да е лесен. В днешното време всеки отбор иска бял хляб да яде, но ние ще дадем всичко от себе си. Ще играем агресивно, ще търсим бързо да решим нещата, но ако това не стане, ще трябва да имаме малко повече търпение. Все пак имаме предимство след това 1:1 в Латвия. В никакъв случай няма да подценяваме гостите. Футболистите виждат, че независимо от кой кръг започваш, всеки един отбор дава всичко от себе си и иска да постигне нещо. Ние имаме начин на игра, който искаме да реализираме в четвъртък и да постигнем позитивен резултат“, заяви треньорът на Литекс.

 

„Йелгава е един чепат отбор, много дисциплиниран и винаги, когато им се отвори възможност, търсят своя шанс. Така че ни чака много тежък мач. Затова феновете трябва да имат търпение, защото противниците ни играят изключително дефанзивно“, добави Балъков.

Наставникът ще има допълнителна опция в офанзивния вал в лицето на новото попълнение Диого Виана, който ще попадне в групата, но няма да започне като титуляр, тъй като има да наваксва с кондиционната подготовка. За нея пък вече щше се грижи нов немски треньор. В щаба на Балъков занапред ще работи Гуидо Баур, който и преди е помагал на оранжевите по време на предсезонните им подготовки. Освен от възстановяващите се от трайни контузии Илия Миланов, Кирил Десподов и Александър Цветков, всички останали са на линия за предстоящия двубой.

2 коментара

Comments are closed.