sokolovopotop16071423Павлин Иванов

Съвсем умишлено забавих публикуването на снимки и коментар по повод щетите след последните потопи в ловешко. Очаквах адекватна реакция, анализ, действия, но всяка надежда е повече от неуместна.

Ще видите снимки от Соколово след пороя, които наша читателка ни изпрати веднага след удара на природата. Такива снимки могат да бъдат показани от всяко едно населено място в община Ловеч. И какво от това?

Надявам се помните, но веднага след трагедията във Варна, типично в ПиАр стил, нашият кмет Минчо Казанджиев издаде заповед до кметовете и кметските наместници в общината, незабавно да почистят всички дерета, корита, шахти.

Сещате се, а и по-лошото – виждате, че такова нещо не се случва! Причините са много прозаични, тъй като не става ясно КОЙ и с КАКВИ пари и хора ще извърши почистването.

Естествено, резултата е видим, измерим и не дай Боже ще бъде трагичен при следващо бедствие.

Лично аз съм убеден, че думата превенция или как да направим така, че да сме подготвени, е позната единствено в официалните съобщения идващи от пресцентъра на общината. До там!

Но лошото е, че ако няма предварителни действия, няма и последващи.

След като кризисният щаб отчете какво е свършил, за което ще ви запозная много подробно, дни след последните порои, никой, ама никой, не е посетил засегнатите села, поне ей така, да попита – живи ли сте, здрави ли сте, как сте.

Не смятам да повдигам въпроса, че хората нямат нужда от питане, а от реални действия и то вчера. Соколова е типичният пример.

Никой не е ходил да види състоянието на пътищата, достъпа на хората до цивилизованият свят. Никой!

Ето какво живеещите в това населено място:

„Главният въпрос е защо не са описали щетите в соколово и кой е спрял това да се случи?

По чия благословия се извозва дървения материал през селото и чий акъл позволява претоварването на тира да се случва на този изстрадал площад, а тежката машина да минава през двата моста и окаяния път?

Кой ще плаща сметката като паднат?“

 

Аз не мога да отговоря, а който може НЕ ИСКА!

13 коментара

    1. и това събитие се осъществява с любезното съдействие на община Приморско и кмета Димитър Германов /избран от Герб/ 😉

      http://e-burgas.com/archives/77681

  1. Къде е това Соколова че не знам. Да не е Соколово на Димитър Горов и Юнал Мъстънов?

    1. Това Соколово не е ли и на ‘мастития демократ отечественик’ и заСТРАХовател Пенко Пенков и благоверната MY Гинкобилоба? Те какво направиха за същите ‘особени по характер, много горди, работни и не особено открити, сплотени и доверчиви’ хорица, освен само ‘да покажат какво всъщност е положението в този край на селото’??? 😉

  2. Бухал,ти с гъза си ли я писа тази статия?! Ебааи неграмотниците.

  3. Кой да даде отговор г-н Иванов – този който няма очи да види, уши да чуе или сърце да почувства проблемите на хората.

    Хората там ги е страх дори да ходят при тези, които трябва са длъжни да им решат проблемите: Защото там като питаш много и надигаш глава и бият и палят. Ама като се знае КОЙ е, ниКОЙ не отразява и църкането на мишоците. Защото като се разцъркат и котката може да ги изяде.
    С две думи нищо добро няма да се случи, а можеш и да си изпатиш.
    Соколовчани са особени по характер, много горди, работни и не особено открити, сплотени и доверчиви. Те не молят за помощ, не изискват, оправят каквото могат и чакат – със собствени сили и средства отстраняват проблемите. Не изискват, защото няма смисъл.
    Знаете ли колко е страшно да продължаваш да живееш в тъмните години?
    Знаете ли колко страшно нещо са слуховете в едно малко село?
    Знаете ли какво се чете в очите на хората като видят ново лице? Първото е страх и недоверие – по навик, второто надежда – надеждата че промяна може да настъпи.
    За мен това е нещо ново, с което не съм се сблъсквала преди и най-малкото което мога да направя – да покажа какво всъщност е положението в този край на селото, където дори Гражданска защита не са извикали да махне дърво от пътя на реката. Необяснимо е, поне за мен – хората които най-много са страдат да кажат че няма смисъл и нищо не може да се направи.

    Пътя ще се ремонтира може би някой ден, но без добре направен отток, регулация и той няма да издържи дълго.

    1. О-о-о,менторката Айрис,драго ми е.
      Вие какво предлагате?Пожарната,спешната помощ,областният управител,кмета на общината ,
      светият синод и други институции да качат автомобилите и да тръгнат наред да обикалят има или няма защо?А защо не питахте кметовете и кметските наместници,работните места на които са в тези населени места и те са длъжни първи да информират горепосочените институции за положението в селото?Или те са там само за да получават едни пари.А институциите ще правят разходи за разходки без необходимост,докато попаднат случайно и на места,където има нужда от активни действия.

    2. Можеш да пишеш, а не можеш да четеш? Хайде пак виж какво е написано и пак питай глупости. Защо си мислиш, че не са уведомени достопочтените, че не знаят?
      Но мисля да поканя кмета и областния на по кафе. Дали ще приемат, как мислиш – като много добре знаят какво е положението, ще рискуват ли да затънат или да пропаднат в някоя дупка? Ловеч не е Париж и всичко се знае

    3. Скъпа Airis, това извадка от стар грамофонен запис на общите фрази за предстоящата предизборна кампания ли е или да??? 😀

    4. Скъпи Шанките, май много бъркаш човека ми се струва. Няма да позволя да се политизира, най-малкото защото в Ловешко избраниците ВИНАГИ намират начин да се обединят и да работят СРЕЩУ интересите на НАРОДА и в полза на своите си.
      Ако имаш доброто желание можеш да наминаваш вечер да нахвърляш няколко лопати трошен камък и чакъл по кратерите,ако не можеш да си намериш оправдание да не го направиш /както 99.9% от хората/

    5. Скъпа, толкова прозираш, че няма как да те сбъркам. Четеш ли какви абсурди и противоречия си сътворила ? По тях те познах. ТИ по навик пак се натягаш да пиеш кафе с кмет, областен и др подобни партийни спомоществователи , а мен, дърта мързелано, викаш да върша ТВОЯТА работа. Изобщо не политизираш кратерите на Шанките, а!!!

    6. Много народ се изреди да ми дава акъл как няма смисъл да се занимавам с пътя, със запълването на дупките, с главоблъсканиците как да докарам отговорните поне да опишат щетите, ама никой не помага.
      Дърта можеш ще ми викаш само ако си под 11, но и тогава нямаш право да го направиш. Мързелана – ако си дошъл да ми свършиш работата, ама не си. Скъпа – хич!
      Не е МОЯ работа да правя и почиствам пътища, а на едни нагли, безхаберни и морално опустошени индивиди /дори не мога да ги нарека хора/. Плащам си налозите редовно и имам право да изисквам. Не се притеснявам да поканя който и било – дори и само защото никой няма да дойде да си троши луксозното возило. Отсечката, която поправяме в момента – моето семейство я е направило и поддържа от години, но пък я ползваха всички. Разбира се пак ще я ползват като е проходима.
      Ако искаш да помогнеш – добре дошъл, ако не – няма да губя времето и нервите си с теб. Аман от професори, празнословци и критици!

  4. Недей да показваш Общински тайни.

Comments are closed.