kmettiholov901141-1Павлин Иванов

Помните надявам се, че обичаният от всички кмет Казанджиев обеща, че новото атракционно влакче ще бъде пусната на Цветница. Естествено, както всяко обещание на градоначалника и това не се случи. Причините са две:

  • Пропадна пътя за „Стратеш“ (защо ли?)
  • Кмета не може да регистрира атракционното влакче (ясно защо!)

Ако пропадането на пътя за „Стратеш“ е смесица между безхаберие към градската инфраструктура и намигване на природата, то конфузът с невъзможността за регистрация на локомотива и двата вагона си има логично обяснение.

В бр. 45 от 30 май 2014 г. на Държавен вестник „НАРЕДБА № I-45 ОТ 24 МАРТ 2000 Г. ЗА РЕГИСТРИРАНЕ, ОТЧЕТ, ПУСКАНЕ В ДВИЖЕНИЕ И СПИРАНЕ ОТ ДВИЖЕНИЕ НА МОТОРНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА И РЕМАРКЕТА, ТЕГЛЕНИ ОТ ТЯХ, И РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДАННИ ЗА РЕГИСТРИРАНИТЕ ПЪТНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА» е променена.

Няма да се спирам на промените в нея, а ще обърна внимание единствено на датите.

Промяната, както вече споменах, се е случила на 30 май 2014 г. Днес е 20 май 2015 г.

Цяла една година, някой си в Община Ловеч е проспал времето за реакция! Една година е адски много време и вместо да се реагира навреме, безхаберието както обикновено, води до проблем след проблем.

От Цветница до днес мина повече от месец. Вместо влакчето за 300 000 лева да работи и да носи пари на отънелия ловешки бюджет, поради въпиющ непукизъм, чак сега кмета Казанджиев внася спорна от юридическа гледна точка, поправка в Наредба на Общински съвет Ловеч, с която да направи възможно пускането на локомотива и двата вагона в експлоатация.

Това, разбира се, можеше да стане още преди година, но за целта шефката на отдел „Проекти и програми“, днес вече зам. кмет – Пенка Николова, а и нейният многоброен екип трябваше да са си свършили работата. Ако разбира се могат.

Тук дори няма да коментирам дали избора на подобно влакче е добра и „иновативна“ идея или някакво скопено и капсуловано мислене, характерно за времена от миналото. Не, че не е важно, но не е тема на днешния коментар.

Днес само акцентирам на въпроса – ЗАЩО цяла една година, някой си, не си е свършил работата, получавайки достъчно голяма заплата за това?

Защо е проспан един от най-натоварените от туристическа гледна точка месец и Община Ловеч лишава от приходи общинския бюджет?

Защо всичко се прави през пръсти, а струва на всички ни прескъпо?

 

Но тъй като носителят на множество награди за прозрачност и какви ли още не – кмет Минчо Казанджиев се крие и от 5 месеца не дава пресконференции (за да не питан за нищо), отговорът ще потърсим на заседанието на Общински съвет Ловеч през следващата седмица.

 

4 коментара

  1. Лъжиии,лъжииии,…..то не като да си стоиш в кабинета и да обещаваш,положението е отчайващо…

  2. Като направят Стратеш и Зоопарка – тогава да го пускат това влакче! Засега всеки гост на града може да отдели два часа и да се разходи до всичко, което си заслужава!
    Да вземат да си вършат работата тия хрантутници, не само да се чудят откъде да си докарат по някой лев за вилата! Нищо не остава незабелязано!

Comments are closed.