atakaprotest1712148Павлин Иванов

Самоинциативата на ПП „АТАКА“ и организираният от тях протест срещу продажбата на Стоматологията и в подкрепата на ловешките стоматолози, се размина със самите лекари. От инициативният комитет на стоматолозите, още вчера вечерта се разграничиха по категоричен начин от желанието на политическата сила да яхне техният протест и днес те не присъстваха на събитието.

Ето какво споделиха някой от участниците в протеста:

Пенко Величков:„Протестираме, защото искат да продават сградата на Стоматологията. Защо трябва да я продават? Искаме някакъв за общинските, за медицинските, аз не вярвам в тая работа. Има сграда, къде е на „Бяло море“, до ОСО-то, горните два етажа са свободни. Да отидат там. „

atakaprotest1712146Оказа се, че Пенко Величков не знаеше, че сградата не е продадена все още. Той каза още: „Протестираме за тая работа, да не я продадат“. Г-н Величков не знаеше, че на 15-януари ще има обществено обсъждане по темата с продажбата на сградата, но щом разбра от журналистите този факт, заяви, че ще отиде там и ще участва.

На въпроса на „Ловеч днес“, защо протестира щом „не е в час“ със случващото се в Ловеч, г-н Величков заяви: „Ами той и координатора не е в час. Гледа си кръчмата там и ни е събрал. Той трябва да дойде, ама ..“

Общинският координатор на ПП АТАКА, който междувременно пристигна на протеста, заяви:

„Дойдохме да подкрепим докторите в Стоматологията, да не се продава Стоматологията. Както имаше предложения на една от сесиите да се продава, те го отложиха за другата сесия (бел.р. – вероятно става въпрос за общинските съветници).“

atakaprotest17121412Помолен да коментира категоричното разграничаване на стоматолозите от протеста на АТАКА, координатора заяви:

„Да, разбрах, че такова изказване е имало и по интернет и по медиите. Имало във вестниците, ама .. Ще го прочета и ще го видя какво е. Не знам защо се разграничават стоматолозите. Протеста е взаимен с докторите. С Данко Илиев говорих, с него се разбирахме и сега ми се обади, че те няма да дойдат. Ние искаме да подкрепим докторите. Защо продават Стоматологията, да продадат Халите.“

След като общинският координатор беше запознат с факт, че Халите са продадени отдавна, той попита „Защо не се работи тогата. Грозна картина!“.

Координатора заяви, че на 15-януари има сесия на Общински съвет. След като беше поправен от журналистите, че тогава има Обществено обсъждане, си спомни, че са присъствали на предишна сесия, даже имали резултатите от гласуването.

atakaprotest1712142Според друга протестираща, целта на продажбата е присвояване на тази здрава и права сграда, с толкова хора работещи вътре. Целта е всичко да мине в частни ръце. Дамата заяви категорично, че е много лошо, защото няма по-добро от държавното (бел.р. – сградата е общинска собственост и държавата няма нищо общо с този имот).

Дамата заяви, че не знае всичко за процеса и не е следила през всички тези месеци новините свързани с протеста на лекарите, подписките, обсъжданията в комисиите и на заседанията на Общински съвет. Тя не можа да каже и каква е цената, която е обявена официално според експертната оценка. Протестираща не можа да каже и кой е подал инвестиционното намерение и какво иска да прави в имота.

Друг протестиращ, който не се представи, каза, че е за това, Стоматологията да си остане. Според него, обществото не знае какво става и че сградата вече е продадена. След уточнението, което направихме, че сградата все пак не е продадена, човекът заяви, че искат да я продадат за стотинки. Тези стотинки са 2.5 милиона, което е много малко за този имот. Я вижте каква голяма сграда, заключи протестиращият.

atakaprotest17121417Бившият депутат от 11 МИР Ловеч и областен координатор на ПП АТАКА Кирил Колев, заяви пред прозорците на Община Ловеч, че партията му е против продажбата на сградата. Не може да се разпродаде и последната печеливша сграда в град Ловеч, заяви Колев. Достатъчно беше разпродаден Ловеч. След едни такива приватизации има сгради, които се рушат, нищо не се прави там, а в същото време няма резултат. Ще ви дам пример с Халите и Хлебозавода, които в момента са една разруха.

Хората на АТАКА са се срещнали с кмета Казанджиев, но към момента, не разполагаме с информация за техният разговор.

5 коментара

  1. Значи излиза, че Атака са излезли да протестират, без да знаят за какво протестират, но ясното намерение да яхнат протеста, който също не знаят кога се е състоял и кога ще се състои наново.

  2. И все пак поздравления за протеста, че ловешките комуняго-герберастки овце съвсем ще заспят.

  3. Не са смешни АТАКА,смешни са Паричния фронт на Симеонов,които станаха подлоги на ГЕРБ и предсрочните избори догодина ще го покажат

  4. Много жалко за ПП “Атака”. Партия от която се страхуваха много, много други партии преди години. Като бивш член и и активист на партията искрено ги съжалявам. За мен са Вече едни големи смешници хора, които единствено се “борят” единствено за власт. Не може лидер на партия да не е запознат в дълбочина с дадена ситуация. Не може, да поведе хора и да не знае какво да защитава и какво да устоява. Съжалявам, че ще го напиша, но за мен е един този човек е “първобитен” и просто иска отново да “яхне вълната” на недовоствието и да се на мърда отново във властта.

Comments are closed.