mollov2408151Павлин Иванов

Дългата ръка на ДПС отново се меси в развитието на Ловеч. Най-естествено, това се случва чрез проводника на интересите на партията на Доган и Местан в общината – кмета Минчо Казанджиев.

Бившият зам. министър на ДПС в правителствата на НДСВ и ДПС Белин Моллов ще бъде модератор на тъй наречения форум, който Минчо Казанджиев свиква утре за да „чуе“ мнението на ловчалии … за четвърти път! Началният час е в изключително удобното за подготвените от кмета “граждани” – в работното време на хората, 14.00 часа.

Белин Моллов е „тежката артилерия“ при обществени дискусии. Взима скъпо, вероятно има и защо. Но тънките нишки, с които ДПС оплита региона са свързани както с назначените от Казанджиев Ертан Хасан за зам. кмет, многобройни кадри в различните дирекции на общината, инвестирането на близо 2 милиона лева от печалното известното правителство на Орешарски ЕДИНСТВЕНО в Малинов, от всички ловешки села ..

Списъкът на дълбоката връзка на Казанджиев с ДПС може да бъде проследен и по дългият списък фирми близки до ДПС, които изпълняват огромен брой поръчки с меко казано спорно качество.

Казанджиев носи и още една вина и дано е просто от глупост, незнание или благодарени на лоши съветници. Наложеното през последните години име на старата баня „Дели Хамам“. Истината е, че този обект, в който бяха вложени огромни средства за превръщането му във ВИРТУАЛЕН музей на водата е всъщност РИМСКА ТЕРМА.

Безспорен исторически факт!

Но фактите за Казанджиев и компания нямат абсолютно никаква стойност, особено когато се подменя историята и миналото на град Ловеч.

 

Арх. Белин Теохаров Моллов има повече от 40 годишен опит в областта на устройственото планиране и градското развитие. Работил е 20 години в КНИПИ “Софпроект”- Дирекция „Генерален план на София“, където е ръководил интердисциплинарни екипи за концептуални и конкретни градоустройствени разработки. Участвал е в работата по устройствени планове на градове в Алжир, Виетнам, Либия и Мозамбик. Ръководил е колективи за изработване на нормативна база в областта на устройството на територията и програми за регионално и пространствено развитие, управление на местно и регионално ниво, европейска интеграция и прилагане на Кохезионната политика на ЕС. Участвал е в експертната група на Съвета на Европа за разработването на „Хартата на градовете“. Бил е методически ръководител на редица общински планове за развитие и областни стратегии. Има международна квалификация по териториално и селищно устройство, регионално развитие и управление, стратегическо планиране, урбанизъм, устойчиво градско развитие и планиране.

Арх. Моллов е бил директор на КНИПИ “Софпроект”- Генплан,  съветник в Столичния общински съвет, бивш зам. министър на МРРБ, съ-председател на преговорната позиция „Регионална политика“ по договора за присъединяване на България към ЕС, съветник на Министъра на РРБ, хоноруван преподавател по специалността урбанизъм в УАСГ, модератор на Обществени форуми.