plakat1603161„Арт пътешествие през вековете“ е културно образователен проект, който има за цел да запознае учениците с историята на световното изкуство чрез разнообразни  и увлекателни творчески занимания.
Дейността е инициирана от Ресурсен център Ловеч и се осъществява в партньорство със СОУ „Свети Климент Охридски“- Ловеч и Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“. Участници са ученици със специални образователни потребности, обучаващи се в училището,  III а клас, доброволците на Център за работа с доброволци към библиотеката, родители и учители.
Доброволците на библиотеката ще запознаят  децата с различни периоди от изкуството: Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт чрез кратка теоретична част.

След което, разделени по групи, учениците ще експериментират, прилагайки техники характерни за посочените периоди от история на изкуството. В края на събитието, заредени емоционално, групите ще представят създадените от тях творби пред публиката и ще ги изложат във фоайето на училището за популяризиране на дейността.