artklubgeq2201151Школата на ОДК с преподавател Кремена Попова отпразнува 20-годишнина

Арт клуб „Гея“ получи почетния знак на Община Ловеч, съобщават от кметството. Отличието се присъжда за принос в областта на образованието и възпитанието на децата, за издигане престижа на град Ловеч и по повод 20 години от създаването на школата. Арт клубът е удостоен с почетния знак със заповед на кмета на основание Наредбата за символите, почетните знаци, отличията и почетните звания на община Ловеч. Знакът бе връчен лично от кмета Минко Казанджиев на ръководителя на школата и преподавател по изобразително изкуство Кремена Попова снощи по време на тържественото честване на 20-годишнината на „Гея“.

В арт клуб „Гея“ се обучават деца от 5 до 17 години от детските градини и училищата на община Ловеч. Повече от 1500 са възпитаниците му за изминалите 20 години, много от тях са се насочили към професии, свързани с архитектура, промишлен, интериорен и уеб  дизайн,  фотография, керамика, графика.

76 бяха само международните награди, спечелени от арт клуб “Гея” и официално връчени снощи

artklubgeq2201152     На празника вчера бяха наградени победителите в национални и международни конкурси от миналата и тази година. Изложба в зала „Вароша“ на Художествената галерия показа 82 творби на малките художници, които след броени дни заминават за участие в обявени тази година конкурси. Изложен бе и фотоархив от най-хубавите спомени на школата.

  „Гордеем се с нашите малки художници, които с техните неизменни успехи на национални и международни конкурси представят достойно Ловеч. Всеки би завидял на майсторските работи и нетрадиционния и креативен начин на мислене на тези млади хора.“ Така се обърна към момичетата и момчетата на арт клуб „Гея“ кметът Казанджиев. „Гордеем се – каза още кметът – и благодарим за всеотдайността на вашата преподавателка Кремена Попова. Която заедно с ръководството на ОДК открива, стимулира и възпитава талантите на Ловеч. Поклон пред Кремена.“ Той заръча на възпитаниците на школата да развиват с упоритост таланта си и да учат здраво в училище. След това подари на клуба цифров фотоапарат, за да „запечатвате всички хубави мигове от вашите успехи“.

     Продължително бъдеще с много нови успехи пожела на арт клуба и областният управител д-р Мадлена Бояджиева. Тя посочи, че е силно впечатлена от таланта, красотата, светлината и жизнеността, които децата показват в работите си. Идвайки за пръв път при вас и запознавайки се едва сега с Кремена Попова, разбрах как така един арт клуб от Ловеч успя да създаде традиция в участието си в световния конкурс „Плакат на мира“, заяви секретарят на Лайънс клубовете – дистрикт 130 България д-р Любомир Димитров, връчвайки на ръководителката на школата личния плакет на дистрикт гуверньора на дистрикт 130 България Марин Филин. „Сигурен съм, че ваша рисунка един ден ще спечели и световната награда“ – изрази увереност Димитров. Попова получи още плакет на Лайънс клуба от Плевен. Тя бе определена като гаранция за успехите на арт клуб „Гея“ и от началника на регионалния инспекторат по образованието Еленко Начев, който съобщи, че също са учредили награда, която ще връчат на 24 май.

     На тържеството гост бе още зам.-кметът на община Ловеч Пламен Петков.