На 23 септември в РУ Луковит е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 21-годишен жител на с.Бежаново, който е установен да управлява лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2.21 промила.

В РУ Троян за срок от 24 часа е задържан 30-годишен местен жител, който на 22 септември около 14.20ч. е установен да управлява лек автомобил в с.Орешак след употреба на упойващи вещества. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 септември около 22.00ч. служители на РУ Троян са спрели за проверка лек автомобил БМВ, управляван от 31-годишен мъж и двама пътници: мъж на 31 и момиче на 16-години и тримата от Ловеч.  При проверка в автомобила са открити 2 хартиени пакетчета съдържащи наркотично вещество-кетамин, а пробата на водачът с drug чек е установила, че шофира след употреба на наркотични вещества.

Тримата са задържани, а по случая е образувано досъдебно производство.

На 24.09.2018 г. около 18.00 часа, на бул. «Освобождение» в гр.Ловеч, служители на РУ Ловеч и РДГ Ловеч са извършили проверка на товарен автомобил ИФА управляван от 42-годишен мъж от града и натоварен с около 10 пр. куб. метра дърва за огрев от цер. В хода на извършената проверка е установено, че дървесина е превозвана с нередовни превозни документи. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и са срок от 24 часа е задържан 34-годишен мъж от с.Малиново, който на 22 септември около 22.00ч. е установен да управлява мотопед без регистрационен номер и след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 2,68 промила.