kletvakmetobs56Препечатваме изпратеното от председателя на БДЦ Ловеч и общински съветник Ангел Заимов интервю:

– Г-н Гумнеров обяви , че се сформира нова група в местния парламент и вие сте част от нея. Каква политика ще води тази група в местния парламент?

– Да, нова група ще има. Ние подписахме декларация, че имаме намерение да сформираме такава група, но нейната регистрация ще стане на един по-късен етап, когато бъде приет новия правилник и бъдат прецизирани правилата за това. Тогава официално ще се определи състава и името на групата. Тя може да е от по-малко или от повече хора, ние сме диалогични и отворени за сътрудничество с всички колеги.
– Но каква политика ще води тази група. Ще бъде ли опозиция, както обявиха от БСП?
– Няма как да сме опозиция на новия Kмет, преди да сме видели каква политика ще води; напротив, ние с колегите имаме нагласата и убеждението да подкрепяме г-жа Маринова като Kмет на общината. Иначе защо положихме толкова усилия тя да спечели кметския пост, ако сега ще сме срещу нея!? Дилема не е имало, въпреки, че в кякои от колегите се създаде подобно впечатлние. Пак казвам, между двата тура на изборите ние положихме огромни усилия да бъде променен управляващият екип в Ловеч и за Кмет да бъде избрана г-жа Маринова. Само така можеше да се гарантира смяна на политическия модел и изваждането на общината от пропастта, към която се беше запътила. Няма никаква логика сега да сме срещу нея.
– Тоест в Общинския съвет вие ще подкрепяте ГЕРБ и г-жа Маринова?
– Нещо повече, ние ще подкрепяме всяко добро за Ловеч предложение, независимо от кого идва. А по отношение на Кмета, той категорично ще може да разчита на гласовете ни. С нашите гласове ние ще гарантираме, че г-жа Маринова няма да бъде зависима за всяко решение от съветниците на ДПС или на БСП. Така ще й помогнем да бъде много по-свободна и независима в решенията си.
– Каква е визията ви за развитието на общината?
– Ловеч трябва да тръгне напред, а това минава през развиване на икономиката. Всички останали ценности са важни, но без първото, все по- малко хора ще остават да им се радват.   С избора на нов Кмет, който с наша помощ  ще бъде по-спокоен и независим в решенията си, това ще се случи.

1 коментар

  1. Има доста хора, при които опита за съчетаване на противоречиви тези води до психическо напрежение. Нека си го кажа направо. След внимателен прочит на горното интервю, мога само да кажа : „Бог да пази жителите на общината от този общински съветник!”. Забравил положената вчера клетва, нашият герой се кълне днес във вярност на кмета. Голям резил! Нерде Общински съвет, нерде Кмет! Аланколу, вземи прочети Закона за местно самоуправление и местна администрация и тогава давай интервюта, като общински съветник.

Comments are closed.