dvijenie211409151Политическа партия „Движение 21” заяви намерението си за участие в местните избори в община Ловеч. На този етап партията ще излезе с листа за общински съветници, а кметска кандидатура няма да бъде издигната.

Заместник-председателят на партията Данаил Георгиев представи пред медиите председателят на партийната структура в Ловеч – Анатоли Анастасов. „Движение 21” ще участва в изборите самостоятелно, със свои листи за общински съветници, както и с кандидати за кметове на кметства. Местните структури на партията ще излъчат както утвърдени авторитети, така и нови лица, давайки възможност в управлението на общините да навлезе ново поколение политици.

Ще бъдат издигнати личности с успешна професионална биография, ангажирани с обществения живот и с решаването на проблемите на своите населени места” – заяви Данаил Георгиев.

„Специално за община Ловеч не издигаме кандидат за кмет. Следвайки нашите цели, имахме определени разговори с отделни хора, но на този етап не се стигна до издигане на кандидатура, която обществото да припознае като своя. Търсим хора, които не са били ангажирани преди с подобен род дейност, които да имат желание да работят за развитието на нашата община. Затова в листата ни са включени предимно млади хора, всеки от които е доказал, че има възможности и до някаква степен е успял в реализацията си на местна почва.

Сред останалите кандидатури за кмет на общината не виждаме подходящите лица, за които да обявим подкрепата си и поради тази причина няма да застанем зад никоя кандидатура за кметското място” – заяви председателят на ловешката структура на „Движение 21” Анатоли Анастасов.

Специално за община Ловеч партията ще обяви в близко време програмата си, но от сега са ясни приоритетите, по които ще се работи – привличане на нови инвестици, създаване на добри условия за развитие на малкия и среден бизнес и тяхното подпомагане, осезаемо развитие на туристическия бизнес на всички нива. „Наслушахме се на гръмки изявление, че днес или утре в Ловеч идва голям инвеститор, че ще има открити нови работни места. Досега това не го видяхме.

Няма невъзможни неща, а има желание да се свърши работа – затова започваме и водим разговори на всички нива, във всички направления и когато наистина свършим нещо, тогава ще излезем и ще го обявим. Градът ни наистина умира и ако не се вземем в ръце да променим нещата положението ще продължи да се влошава.

Събрали сме се хора с амбиции, можещи и най-вече искащи да работят във и за град Ловеч” – добави Анатоли Анастасов. Той ще бъде и водач на листата за общински съветници, а окончателната подредба в нея ще стане ясна в близките дни.

 

Листа общински съветници „Движение 21”

подредбата е по азбучен ред

 

Анатоли Ганчев Анастасов

роден: 26.07.1971 год.

висше образование – икономика на туризма

професия: управител на фирма

 

Валери Красимиров Иванов

роден: 31.05.1980 год.

висше образование – електротехника

професия: частен бизнес

 

Владимир Маринов Шахънски

роден: 10.06.1961 год.

висше образование – педагогика: история и география

професия: учител в ОУ „Димитър Димов” – Ловеч

 

Витомир Христов Вутов

роден: 22.11.1971 год.

средно-специално образование:

професия: треньор в Академия Литекс” и юношески национален отбор по футбол

 

Данаил Йотков Димитров

роден: 09.05.1982 год.

средно-специално образование – техник-технолог, електрообзавеждане на промишлени предприятия

професия: зам.управител на „Техномаркет” – Ловеч

 

Дочо Димитров Михов

роден: 07.02.1982 год.

висше образование – спортна педагогика

професия: учител в ОУ „Димитър Димов” – Ловеч

 

Камелия Нешева Коцева

родена: 12.09.1982

висше образование – приложна лингвистика

професия: комплексен управител на хотел „Президиум” – Ловеч

 

Светослав Йотков Димитров

роден: 04.05.1985 год.

висше образование – инженер

професия: електромонтажист

 

Стоян Груев

висше образование:

професия: инженер

 

Цветелина Йорданова Димитрова

родена: 30.10.1988 год.

полувисше образование –

професия: организация и управление на хотел и ресторант