gradinka1508143Павлин Иванов

Жегата не прощава и освен психични отклонения, отключва мързел и безхаберие. Добре де, тях си ги има и в студа. Има ли си Ловеч адекватно управление, това е въпроса, над който ми се иска да се замислим и днес.

Поводите са няколко.

За неадекватното решение на Председател Тихолов, който не свиква заседание на Общински съвет, защото някаква зала била в ремонт, вече беше коментирано и е ясно, че това е абсурд!

Днес Дачно Заверджиев ми изпрати снимки от една иначе красива градинка, но само „иначе“. От снимките може да видите днешното състояние на зелената площ, на която трябва да играят нашите деца – сметище!

gradskagradina1508142Преди няколко дни от Община Ловеч се фръцнаха и казаха, че в центъра на Ловеч, в Градската градина, където играят десетки деца, няма да има вода, защото някой откраднал нещо си! И щом някой е откраднал нещото, аз и ти драги читателю, няма нищо, че не сме откраднали нищо, няма да пием вода в 35-градусовите жеги. Е, тя и Голямата Червена Тоалетна за 60 000 лева не работи, така че …

Улиците в Гозница, Продимчец, Бабаковец, Заводските, Дикисана, а да не говорим за селата, са като кратери, но в тая жега, кой ти ходи по тях? Що ли да се ремонтират тогава?

Преди седмици, след поредната трагедия в България, когато бяха залети няколко града, Казанджиев разпореди да се изчистят дерета, канали, шахти, корита на реки.

DSC_0219Чувай Гергино! Познайте дали някъде нещо е чистено? За справка погледнете река Осъм и пищната гора в нея. Е, същото е и по селата, където деретата не са докосвани от човешка ръка.

Ако пътувате из общината или областта, ще видите как растителността е завзела, в буквален смисъл, пътищата ни. Това, че пътните знаци не се виждат и често това е причина за неприятни изненади не трогва никого.

При всяко начумерване на времето токът на много места в община Ловеч просто си спира. В събота се оказа, че дори и при ясно и слънчево време, токът изчезна от обхват на няколко пъти. Ама на кой му пука!

За какво плащаме милиони на общинска фирма ЕКО след като виждаме снимките е доста спорно.

 

Въпросът ми от началото на коментара е: ИМА ЛИ СИ ЛОВЕЧ УПРАВЛЕНИЕ?

 

redwc1508141Преди да се впуснете в отговори, бих искал да уточня предварително няколко неща:

  1. Тезата, че хората сме идиоти и не пазим изграденото, може да хване декиш вероятно пред баба ми. Защо ли?

Защото и аз и ти, драги читателю не сме идиоти и не крадем някакви чешмички, не разхвърлям боклуци из градинките, не садим дървета в реката, не копаем ями по улиците за да ни е по-весело ..

Това, че има един, двама, пет или десет идиота, не значи, че всички сме такива и не означава, че ние всички трябва да си патим заради тях.

  1. Една нормална държава, община, град, имат институции, чиято цел е дори такава – да ни предпазват от тези гамени, нали?

В Ловеч и общината си имаме:

–          Полиция

–          СКОРС – т.нар. общинска полиция

–          Пазачи-сътрудници, които правителството на Орешарски назначи, незнайно защо

 

gradskagradina1508141Оказва се, че ползата от всички изброени е съмнителна. Разбира се, по-лесно е да се каже: „Вие не пазите и затова няма вода, има дупки и има боклуци в градинките“

Ноторно известният ловец Денко реши един проблем – застреля Алонсо и нет Алонсо, нет проблем.

И кво, да се изтрепем за да стане Ловеч хубав ли?

 

Общественият договор между граждани и управници е много прост – гражданите нямат време или не искат да се занимават с управление, затова гласуват и си избират представители, на които от данъците си плащат за им е всичко ОК.

 

И ще потретя въпросът си – Има ли си Ловеч управление?

Моят отговор е ясен. Въпросът е какво правим?

 

20 коментара

  1. Управлението ви е виновно, че сте нещастници и не си изхвърляте боклуците където трябва 😀 Най-лесно е да се мрънка и да чакаме наготово.. Ще прозвуча като пенсионер, но едно време децата се събирахме на групички и чистихме цял квартал за един следобед, а не пиехме бири по градинките 🙂

  2. Да Теди, но е важно “Петков” да обижда и ругае, защото някой му е казал истината…той е един и същи дето сее обиди, само сменя ника… А колко от народа на пролет кърши и унищожава люляците, за да може да си занесе клонки у дома… кой е виновен за това…

  3. Хората нямат никаква култура. Върви си човека, яде си вафличката и хоп хартийката на земята нищо, че има гюм на крачка от него. То мъзела мори човека. Всичко, което го имаше в този прекрасен люляков град вече го няма и защо? Въженият мост по който ходихме като малки до паркСтратеш, градинките там и езерцето всичко се занимари и защо приятели, защото няма пари. Значи има пари за тоалетна, а за друго по красиво няма. И до кога ще продължава така! Трябва да сложат в управлението и млади хора, които искат да живеят и работят в нашия красив град, а не само такива, които са свикнали цял живот да крадът от народа си! Трябва да се отварят нови работни места, заплатите да се повишат малко за да можем да си гледаме децата, както нас са ни гледали.

  4. Често тук ме обвиняват за комунист, червен, син и не знам си какъв…аз съм единствено ОРАНЖЕВ и нямам никакви политически пристрастия, даже напротив…всички са ми еднакво гадни! Но погледнато отстрани е тъпо,жалко и смешно да виждаш как журналята на някаква “медия” плюят системно по местните власт и управа…толкова прозира личното отношение на едните към другите (защото явно първите са сподвижници на някаква друга политическа партия), че няма повече накъде…
    Относно “гражданите” ни…невъзпитани, викащи през улиците, за да си кажат здравей, плюещи семки през терасите, пушещи и гасящи фасовете си в асансьора…съседката ми от 6тия етаж всеки божи ден е по 10 часа на пейката пред входа. Вместо да възпитава тихо, като майка малкото си момче, тя вика и зее по него като киликанзер, така че половината квартал ехти от селските и брътвежи и говорни дефекти. Преместила се била от някакво си ловешко село ( заявява го с гордост) и не и пукало, че в продължение на 8 от 10 часа квичи като приклана по детенцето си….боклуците дето остават по пейките и пред входа…та това е най-естественото!

    1. Петров, май не знаеш, че си болен и търсиш себеподобните за овации… Всеки що-годе мислещ човек е разбрал истината, която се опитваш да изопачиш, че хората са виновни, а не кмета за проблемите в Ловеч. Голям боклук си!!!

    2. ПУтков ми що не фанеш кмето за уйная му работа и ако е крива и дращи – значи той е виновен и за боклука дето толкова години лежиш на завет

    3. Червен боклук, колкото повече пишеш, толкова повече ти лъсва червеният задник! За болшевишката ИЗМЕТ истината, е като тамяна за дявола!!!

  5. За съжаление,неадекватни тук са гражданите,култура 0 самосъзнание 0 наглост и безхаберие 6+

  6. В градинката до църквата, също няма кошчета за боклук и въпреки, че я почистват редовно, след три дена прилича на сметище. Имаше едно кошче, но толкова пъти го палиха, че заприлича по скоро на казан за ракия, отколкото на кош за боклук. Най-лесно е да смотаеш отпадъка под някоя и друга пейка и да си заминеш по-живо, по – здраво, а на следващият ден , като дойдеш пак, да се възмущаваш от кочината която заварваш, но в никакъв случай да не отчетеш и твоето участие. Няма културааааааа, елементарна култура няма. Обвинявам безхаберните родители, които не правят забележки на своите “НЕВЕРОЯТНИ И ДОБРИ” деца.
    #научетегиначистотабеееееееалоуууу.

  7. Интересно, как все кмета ви виновен за всичко. Било мръсно в този парк защото нямало кошчета, що за глупост, на едната снимка се вижда в далечината кош за боклук. Освен това около парка има къщи, което означава, че също има кошове и контейнери за боклук. Проблемът не е в това, има или няма кошове за боклук, просто градът ни е пълен с прекалено много селяни, които си изхвърлят боклука където им падне и после се оплакват, че било мръсно. В градинката на чешмичката от снимката, редовно се виждат хора люпещи семки, които плюят по земята, въпреки че им кошчета. Аз мисля, че кмета е виновен, защото няма кош пред всяка пейка. Относно откраднатия кран на чешмичката, еми да по-добре да няма вода, щом ще се краде всичко сложено да служи на хората. Когато водата тече постоянно, питате, защо няма кран, с който да се спира и се похабява вода. Е на сложиха кран, сега го откраднаха, е може ли всеки ден да се слагат нови кранове или във всеки парк и на всяка пейка да има по един полицай да гледа да не откраднат нещо или да не си изхвърлят боклука?

  8. Това е до възпитанието на хората, ама каквито жителите такива и управляващите!? Жалко, но факт! :S 🙁

  9. Всичко опира до елементарна култура. Не може винаги и за всичко да обвиняваме някого. Не е трудно каквото е занесено да се прибере после в чанта и да се хвърли в близкото кошче, това че точно там няма такова не е оправдание. Както могат да занесат тези неща до там, така могат и да ги вземат обратно, за да се хвърлят … но пак културата …

    1. Ako имаха елементарна култура ловчанлии щеше ли да избират три мандата поред Минчо Казанджиев за кмет???

  10. Ами в другите градове е в пъти по-зле от Ловеч! От една година сме тук, преди година се преместихме от Видин и мога да ви кажа, че вашия град е много по-поддържан от всички в северозападна България! Дори Плевен е по-зле, а там са родителите ми!

  11. точно за тази градинка ,извинете ме,но голяма вина имат и майките и по-големите деца! Непрекъснато хвърлят по земята.Аз правя забележки..но…..

    1. Много вярно, но аз не виждам да има монтирани кошчета за боклук в тази градинка.

    1. Вие пък сте много адекватна кръчма, малки порции, лош алкохол и ужасно отношение към клиентите.

    2. Кога Минчо пиеше и ядеше при вас бе добър. Сега е неадекватен.

Comments are closed.