almanahmostove2801161Представянето на новия алманах за култура и общество „Мостове 2015“ пред културната общественост стана в четвъртък вечерта. За първи път то се проведе в Художествена галерия – Ловеч, а не в Клуба на дейците на културата. Това даде възможност на над 100 ценители на изящната словесност да се срещнат с авторите и да чуят техните изяви.

Алманахът се издава за 11-та поредна година от Община Ловеч и Клуба на дейците на културата . В „Мостове 2015“ са включени 20 творци с поетични произведения, сред които за първи път са представени Таня Иванова, Ценка Иванова и Божидар Богданов.

В областта на прозата са представени 16 автора, с пътеписи участват Кольо Станчевски и Катя Мандинска, а с разкази са представени краеведът Кирил Петров и Мирослава Метева.

За първи път на страниците на „Мостове“ участва Николай Филипов с откъс от новелата „Мъка по морето или Амфитрита“. Нови имена в тазгодишното издание са Людмила Андровска и Албена Ненкова. Включена е и част от „Биобиблиография на Ангел Пирински“.

Хуморът е представен от Данаил Керемедчиев, Петко Георгиев и Найден Ангелов, а към миналото и историческата памет са насочени публикациите на Пенка Чернева, Павлина Петрова и Христо Хараланов.

Изданието показва богатата културна палитра на Ловеч през изминалата година, посочени са най-важните годишнини и значимите културни събития.

Със свои изпълнения на живо се включиха и над десет присъстващи творци, между които Алина Стоянова, Латинка-Златна, Марин Колев, Нели Виткова, Стела Генова, Анатоли Маринов, Кирил Петров, Мирослава Метева и младият Цветозар Цаков.