akademialitex1305151PFC Litex

Литекс постигна изключително престижна победа над английския гранд Ливърпул. Това стана  на   старта на международния футболен турнир „Проспорт Велико Търново къп“ в старата столица. Набор’2000 с треньор Николай Димитров-Джаич се наложи над съперника си с 3-1. Ловчалии бяха по-добрият тим и заслужено спечелиха пред многобройната публика на стадион “Ивайло”.

Оранжевите таланти откриха резултата в 23-та минута след гол на Александър Мартинов, който се възползва от неразбирателство на защитата при корнер и отблизо с глава вкара за 1-0. След това опасен удар на Емануил Личев бе спасен с мъка от стража на Ливърпул Суиндел.

Веднага след почивката  Литекс поведе с невероятно красиво попадение на Адриан Гиргинов, разписал се с топовен шут при сглобката на гредите. Докато англичаните се окопитят, българите нанесоха своя решителен удар.Отново след корнер, Борислав Будинов с глава направи преднината класическа. Именитите гости все пак стигнаха до почетен гол при една от редките си контраатаки, когато Уйлямс вкара сам срещу вратаря.

Надпреварата ще приключи в неделя, когато ще стане ясен и победителят. В турнира за тази възраст освен Литекс и Ливърпул, участват още тимовете на Етър, ЦСКА, Славия и Янтра.

Наистина престижна победа за нас. Все пак това е първи международен мач за тези деца и те се справиха отлично. Показаха не само голямо желание и борбеност, но и интересен футболен потенциал, с който надиграха съперника си.Искам по-същия начин, че и по-добре да се изявяват и в останалите срещи”, заяви наставникът на тима Николай Димитров.

Снимки: sport-vt.com