decasmart1408151Касандра Стоянова

Остави ме .. не само мен. Отиде си, без да се замисля, колко хора наранява. Аз ли ? Аз ще се справя. Ами семейството му, родителите му треперили над него 16 години и му дали всичката си обич и загриженост, братчето му, което повече никога няма да каже „батко“ .

Той си отиде от неговите травми, вече не го боли… Ами ние, кой ще излекува нашите?

Нас цял живот ще ни боли за изгубеното. Белегът никога няма да се заличи. Нищо няма да бъде същото. Лесидрен- селото изпълнено с живот, цвят, усмивки, щастие, мечти, беше заличено.

Сега в него цари мрак и мъка. Ами Вили, дали е щяла да си дойде, ако е знаела, че ще умре?

Техните дали биха я пуснали да отиде на фаталната разходка? Никой родител не може да понесе да погребе детето си. Това е най- лошото нещо, което може да сполети едно семейство! Никой вече няма да си пусне детето на село за ваканцията.

Ами аз? Как ще се върна в него минавайки покрай паметника на най- добрият си приятел? Как ще мина покрай доверие и приятелство, градено толкова години и накрая извадено, премазано от под колата на един „състезател“?

Филип ли ? Без значение, какъв е той беше добър човек, не е искал да стане така .. но се е случило и трябва да си понесе наказанието. И той цял живот няма да забрави, че е отнел два човешки живота.

Дали наистина е имало гонка ли?

Не знам.

Хората ги е страх да говорят, но аз не се страхувам. Всички отричат за гонките, за бързото каране, не само извън селото, а и вътре в него, за въртенето на гуми. Отричат, знаейки, че всичко е истина. Знаеше се, че един ден ще се случи нещо с това безобразно каране, но защо след като живота на две толкова невинни и чисти души бъде отнет, всички се осъзнават?

Защо келешите и селските пръчки трябваше да премажат тези толкова добри деца, само защото им се е навирило да карат по- бързо, от колкото интелекта и способностите им позволяват и няма кой да ги спре? И знаете ли какво ще се случи сега?

Всички ще се укротят за известно време… след време обаче, същите те ще минават покрай паметниците на Марино и Велислава с 150-200км/ч, усилили музиката докрай, без да си спомнят за тази трагедия. На виновният няма да му наложат наказание, след време пак ще се качи на колата си.

Така е било винаги и не се предприемат никакви мерки.

Колко още хора трябва да станат жертви на катастрофи, за да се направи нещо? Тези управляващи, които се тъпчат с нашите пари, защо не се замислят за децата си и как такива „шофьори“ един ден могат да ги убият. Но разбира, се повечето имат приятелки „модели и певици“ , за които трябва да крадат пари, да им плащат прищевките, скъпите коли и луксозни вили.

А защо просто не пускат парите там където трябва? Примерно на спешната помощ, за да се яви по спешност, не след един загубен живот на едно младо, красиво момиче. Или пък на лекарите в болниците, за да са там когато трябва, а не в болници в други държави. Да се устроим, така че когато някой с опасност за живота постъпи там да има екип, който да го приеме веднага, без да пита лицето дали е осигурено и как ще се плати.

Нашата „държава“ се разрушава, разпада, който може.. си тръгва

Аз няма да се предам, ще живея и за двамата!

2 коментара

Comments are closed.