Десет години от създаването си отбеляза в сряда, 01.03.2017г., Административния съд в Ловеч с председател Габриела Христова. Тържеството в сградата на съда бе посетено от председателя на Общинския съвет в Ловеч Петър Цолов и заместник-кмета на Община Ловеч Цветан Георгиев. Техният подарък бе мащабната картина „Зима“ от известния художник Цвятко Дочев, която ще краси една от залите на съда.

Председателят на Административен съд-Ловеч, Габриела Христова с емоционално слово приветства гостите и припомни историята на учреждението. При започване на дейността си на 01.03. 2007 г. Административният съд се помещава в Съдебната палата в Ловеч, първоначално в четири стаи. По-късно Министерският съвет предоставя безвъзмездно за нуждите на съда сграда в центъра на Ловеч, строена през 1929 – 1930 г., клон на бившата Земеделска банка. Ремонтните дейности продължават до края на 2011 г., а сградата е въведена в експлоатация на 28.06.2012 г.

От 1 септември 2012 г. АС – Ловеч, функционира в нова модерна административна сграда с три съдебни зали, заседателна зала, библиотека, кабинети и др. В момента в състава на съда работят 5 съдии и 17 служители.

Сред гостите на тържеството бяха още Ловчанският митрополит Гавриил, Милка Панчева, председател на Шесто отделение на Върховния административен съд, представители на други сродни организации. Присъстващите получиха подаръчни чантички с богато илюстрирана книжка за историята на съда, както и мартенички по повод 1 март.

2 коментара

  1. По мое мнение първеството го води съдия Дианка Дабкова за която решения на ВАС не съществат.

  2. За тези две петилетки колко страдащи и от комуНистическо полудяване обслужиха? Е па не се казва. Храма на сатаната е само едно доказателство.

Comments are closed.