mp711131Павлин Иванов

Справка в Търговският регистър от днес показва, че решението на Общото събрание за освобождаване на старият борд на ВиК Ловеч и назначаването на нов, е върнато с указания за отстраняване на нередности.

Мотивите за това са, цитирам:

„При извършената проверка на основание чл. 21 от Закона за търговския регистър се установи следното:

Съгласно чл. 226 от ТЗ, всеки акционер има право да упълномощи писмено лице, което да го представлява в общото събрание. Предвид обстоятелството, че акционери в дружеството са Държавата чрез Министъра на регионалното развитие и шест общини, то представителите на общините се определят с решение на Общинския съвет, съгласно чл. 21, ал. 1, т. 9 от ЗМСМА.

Видно от списъка на присъствалите-Община Априлци е представлявана от Кмета на общината, но не е представено решение на Общинския съвет. Представеното решение на ОбС Угърчин не

съдържа начина, по който следва да гласува определеният представител.

В представените декларации по чл. 234 от ТЗ, подписани от новоизбраните членове на съвета на директорите не се съдържа съгласие.

С оглед изложеното, за отстраняване на нередовността, на основание чл. 22, ал. 5 от ЗТР, във връзка с чл. 21, т. 4 от ЗТР заявителят следва да представи посочените документи.

Указанията следва да бъдат изпълнени до изтичане на срока по чл. 19, ал. 2 от Закона за търговския регистър.“

 

Срокът за отстраняване на нередностите е 3 работни дни.

Ако до тогава, указанията не бъдат изпълнени, вероятно решението за промяната на борда на директорите няма да бъде вписано в Търговският регистър, което означава, че старият борд ще продължи да управлява ВиК Ловеч и няма да има нов такъв.

Най-вероятно в понеделник след 17.30 часа ще има яснота какво точно ще се случи в ловешкото ВиК дружество в краткосрочен план.

3 коментара

  1. Безплатна питейна вода пусна новото ръководство на „ВиК”само два дни след встъпването си в длъжност по ул.Велики Преслав и ул. Н.Петков.

    Очаквайте скоро безплатна питейна вода за всички граждани из целия град 🙂

    http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/247.jpg?ver=1

    http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/248.jpg?ver=1

    http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/249.jpg?ver=1

  2. Author

    Hope, в момента, пак според Търговският регистър, единственият официален източник, пише, че се обработват два нови документа. Т.е. скоро ще станат ясни какви са точно. В понеделник, ще има решение – вписва ли се или не решението. Това са фактите, които са публични, проверими официални.
    В понеделник, също ще публикувам информация, какво точно се е случило и какво решение е взето, независимо, дали това се харесва на някой или не.
    А относно спонсорството, по Закона за достъп до обществена информация, всеки, абсолютно всеки, може да провери и да получи справка кой получава, какво, кога и т.н.
    Ако имате желание, мога да ви помогна с изготвянето на въпроса, тъй като смятам, че интереса към финансирането на медиите (т.е. техните зависимости) е голям и има нужда от осветляване. С удоволствие ще публикувам и отговорите, които ще получите за това коя медия какви договори, спонсорства и т.н. има както с ВиК, така и с която й да е държавна или общинска фирма.
    Надявам се, че няма да върнете назад и да се откажете от правото си да бъдете информиран.
    И нека тогава направим извод, на база на достоверна информация, кой кого спонсорира. Ще останете силно разочарован, но нека да вървим стъпка по стъпка.
    Позволявам си да коментирам вашето мнение, единственото защото се опитвате да манипулирате читателите. Разбира се, това си е ваше право, имате право на мнение, право да го изразите свободно и то във вид, който смятате за правилен, Точно затова има и проверими факти, които се надявам ще поискате да получите, за да си съставите обективно мнение.
    Ако имате и други въпроси, винаги съм на разположение и ще ви отговоря своевременно.

    Поздрави
    Павлин Иванов
    “Ловеч днес”

  3. Аз като човек сблъсквал се с търговския регистър знам ,че често изпращат указания дори и за явни неща , но служителят не ги е прочел.Така ,че скоро спонсорството на Павлинчо от В и К ще спре.

Comments are closed.