В края на миналата година стартира стратегическа инициатива за привличане на кадри от региони с висока безработица за най-големите работодатели от Тракия икономическа зона /ТИЗ/ в района на Пловдив. Тази година представители на АББ и други големи компании ще се включат в Информационните дни на кариерата, организирани от JobTiger, за да се срещнат с потенциални кандидати от общини с висока безработица, сред които е и гр. Ловеч.

Срещите с представителите на АББ в града ще се проведат на 24 януари (вторник) от 17:00 до 20:00 ч. в хотел Президиум Палас.  По време на събитието ще бъдат представени свободните позиции и изискванията към тях, а при готовност от страна на кандидатите могат да се проведат и интервюта на място.   Ще бъде представена и информация за възможностите за преместване и условията на живот в Пловдив.

Община Пловдив заявява подкрепата си за проекта и готовност да осигури достатъчно места в  училищата и детските градини за записване на децата при преместване на цели семейства. Ключово е изграждането на жилища за индустриални работници, което предстои по проект на „Клъстер Тракия икономическа зона“.  Индустриалните предприятия в ТИЗ доведоха до икономически бум в Пловдив и региона в последните години.

Логично следствие е развитата икономика да продължава да расте и да разкрива нови работни места. Над 5000 работници са необходими на предприятията в зона „Тракия“ през 2017 г., като това включва както над 3000 нискоквалифицирани работници, така и специалисти със средно специално или висше образование.  Подробен график, както и актуална информация за проекта, можете да откриете на официалната страница на инициативата – http://plovdiv.careerdays.bg/.

Двете най-големи производствени бази на АББ в България се намират в индустриална зона Раковски, в близост до гр. Пловдив, и произвеждат компоненти за ниско и средно напрежение. Заводите са инвестиция на зелено от страна на АББ България и към момента в тях работят над 1600 души. Другите две бази на компанията се намират в гр. Петрич – за продукти ниско напрежение, и в гр. Севлиево – за продукти високо напрежение, където АББ инвестира сериозно в подобрения и модернизация през последните няколко години.

АББ има централен офис в София и сервизен център за турбокомпресори в гр. Варна, като в компанията работят общо над 2400 служители в цялата страната.     Тонимир Петров Мениджър Комуникации за България Телефон: +359 2 807 55 06 E-mail: bg-communications@abb.com

2 коментара

    1. На мен не ми трябва никой да остава ,аз съм виждал спокойни сладки градчета в Северо-западна Европа толкова спокойни и рядко населени ,че през деня виждаш само тук там по някой друг човек да премине ,мечтая си и Ловеч да стане такъв тих,спокоен малък град с много малко население с малко глъч по улиците ,с малко коли да замърсяват въздуха с отровните си изпарения…

Comments are closed.