Дек. 14 2012

Чии интереси защитават синдикалните лидери Милка Дочкова и бившия зам. кмет Богомил Караджов в общинската администрация?

Прочетено3444пъти

lovechobshtina103121Павлин Иванов

Влизането на новата структура на общинската администрация от 1.01.2013 се очертава да бъде повече от скандално. Така е, защото синдикалните лидери  Милка Дочкова КНСБ и инж, Богомил Караджов „Подкрепа“ се оказва, че защитават интереса единствено и само на досегашните Директори на Дирекции и Началник отделите в администрацията!  Служителите в Община Ловеч – кучета ги яли!

По Закона за достъп до обществена информация получих преди няколко дни Становище-предложение от СО на КНСБ и Секция КТ „Подкрепа“ в общинска администрация.  Този документ, с който ще се запознаете и вие е повече от скандален. И не защото е незаконен, макар и да има основания да се смята за такъв, а защото без никакво допитване до членовете на синдикатите, без  протокол от събрание, Милка Дочкова КНСБ и инж, Богомил Караджов „Подкрепа“ от името на двете структури обявяват своето лично мнение и пристрастия за синдикални.

Надявам се с тази информация „Ловеч днес“ да е полезен на служителите в Община Ловеч, членуващи в синдикалните организации, защото от неофициалното допитване до част от тях се оказва, че те нямат ни най-малка представа, че са „изразили“ подобно мнение.

Когато членовете на синдикатите не са информирани и не са взели участие в обсъждането, изниква въпроса чие мнение са изразили лидерите на двете структури по този важен за всеки служител в Община Ловеч въпрос, свързан с влизащата от 1.01.2013 г. нова структура в общинската администрация.

В документа, двамата синдикални лидери искат единствено в новата структура да бъдат преназначени досегашните Директори на Дирекции и Началници на отдели. Статуквото да се запази, защото:

„Считаме, че изпълняващите длъжността директор дирекция в общинска администрация – Ловеч притежават необходимите професионална квалификация, изискуемия ранг и компетенции за заеманата длъжност. Вие (кмета Казанджие –бел. ред.) сам сте убеден в това, защото показателен е фактът, че вече 9 години успешно реализирате политиката на управление на общината, подпомогнат от този ръководен екип.“

Няма да коментирам катастрофалните резултати от този екип, нито това, че кмета Казанджиев често е подвеждан именно от този екип и е принуден да се черви. Но изборът си е негов.

Тук става въпрос за друго. Оказва се, че служителите членуващи в двата синдиката не знаят за този документ. Те не са участвали в обсъждане, не им е искано мнение. Милка Дочкова и Богомил Караджов са си самодостатъчни за да подпишат и подпечатат становище от името на всички!

Всъщност, бившият зам. кмет Богомил Караджов от близо година не е в екипа на Казанджиев, като за отстраняването му, „след 9 години успешно реализирате политиката на управление на общината“ и до ден днешен няма обяснение. Караджов дори не е служител в Община Ловеч, нито работи на граждански договор към нея, поне така заяви в понеделник кмета Казанджиев.

Чии интерес защитава Караджов? Сред неговите близки е и една директорка на дирекция, която супер успешно съсипва не само дирекцията си, но и духовността в града. Защо Караджов я защитава, не искам да мисля.

Странно защо няма становище за влизането на новата структура като цяло – до какво ще доведе, как ще отговори на нуждите на обществото, как ще бъде полезно за работа в кошера на раздори, сплетни, страх и несигурност наречен общинска администрация. Това разбира се не може да бъде важно за един синдикален лидер. Единственото важно е статуквото, съсипало града ни!

Има становище единствено за висшите служители. Това ли е каузата на синдикатите – да защитават със зъби и нокти САМО директорите?

Милка Дочкова в момента е директор дирекция и независимо, че се  очаква да се пенсионира, нейният самодостатъчен подпис е повече от неуместен. Някак неудобно е сам да защитаваш себе си, още повече без да си попитал никого.

Докога личните интереси ще се поставят над обществените?

Кога точно ще се случи така дългоочакваната радикална промяна в работата на Община Ловеч, шумно прокламирана от кмета Казанджиев преди изборите и много хора се вързаха на това?

Защо не беше обявено навреме кои служители ще бъдат махнати, за да имат време да си намерят работа в тези толкова сложни времена?

Кога думата морал в тази сграда ще придобие поне мъничко значение за висшата администрация?

Ловчалии виждат резултатите от това „успешно 9 годишно управление“. Хубаво е и самите служители в Община Ловеч да разберат за какви хора работят и ако са доволни, да продължават все така, все в същият дух!

Становището може да изтеглите от ТУК

 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%87%d0%b8%d0%b8-%d0%b8%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d1%81%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5/

Коментари

 1. by the way каза:

  …пфууу…гнусно!

 2. мушмурок каза:

  Не стига, че съсипа културата за изминалите 17 години, но за награда е назначена за началник отдел „Култура“.
  Това надхвърли всички очаквания!!!
  Г-н Казанджиев, това ли ни обещахте?

 3. мушмурок каза:

  Става реч за великата културтрегерка на 20-те години на прехода – Данча Пенчева-Русева

 4. мушмурок каза:

  Питам уважаемите съветници, защо не са изискали тези ръководни длъжности да се обявяват на конкурс?

 5. dpbi2003 каза:

  Интересно какво търси Караджов в Подкрепа?През двата мандата прекарани в общината той оправи само себе си и още неколцина авери.И сега се вживява още като член на бюрото на окръжен ли беше или на градски комитет на БКП,опитва се да дава становища и да определя човешки съдби.

 6. http://www.lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/69.jpg

  блатото на хитреците

 7. прилепа каза:

  Данчо Заверджиев пък е крокодил в блатото на хитреците

 8. Благодаря за високата оценка , крокодилите все пак са много по-високо в хранителната верига отколкото мишките или амебите в блатото …

 9. анонимен каза:

  Данчо много те боли главата ловчалии те обиждат а ти им благодариш.Давай все така.

 10. by the way каза:

  …и аз съм ловчалия, но не само не обиждам г-н Заверджиев, но му се възхищавам за куража и усърдието, с което се опитва да защитава и моите интереси, така че моля не говорете от името на всички, анонимен…

 11. ........ каза:

  че пък вземи го у вас като му се възхищаваш

 12. Kina Stoycheva каза:

  "…кмета Казанджиев често е подвеждан именно от този екип и е принуден да се черви." Г-н Иванов, кметът Казанджиев наистина понякога се зачервява, но откъде Ви хрумна, че това се дължи на неудобство заради "подвеждането"? Цитирам Ви отново: "Тук става въпрос за друго." Тук става въпрос за друго, г-н Иванов. И именно защото става въпрос за друго, този кмет ще бъде с този екип докато е кмет,а ако следващият кмет бъде отново от БСП, схемата ще остане същата, само с най-неизбежни персонални промени. Отстрани наистина изглежда невероятно и смехотворно точно тези да са общинските синдикални "лидери", както ги наричате. Но те са органична част от установената схема. Промени скоро не бива да очакваме, докато няма разбиране от вас – стоящите извън въпросната схема, че трябва да се начертае безкомпромисна разграничителна линия във Вашето лично и на всички опоненти на тази схема съзнание. За да можете да направите принципно разграничение, най-напред изучете добре "статуквото", както го наричате. Хубава вечер! 🙂

 13. Vi Vi каза:

  Здравейте. Виждам, че тук има много въпроси и малко отговори, хайде питайте. Мушморок – мушморок си бил и такъв ще си останеш. От къде знаещ, че на 14-ти е станала такава, при положение, че заповедта е връчена днес? Това те разкри кой си, но тъй като не представляваш интерес продължаваме нататъка.

  Както Вие знаете в България няма регистър на собствениците на медии. Сега да видим от какво се издържа този сайт на г-н Павлин Иванов. С изненада ще разберете, че това , което се казва като свобода на медиите и словото е илюзия. Сред най-големите рекламодатели на този сайт са Община Ловеч ПП ГЕРБ и като цяло , който кихне и плати. В конкретния случай тази информация е подхвърлена от една злобна женица, която иска да стане шеф на единия синдикат. При внимателен прочит се вижда много ясно, че се споменават и интересите на хората по трудови договори и служебни правоотношения. Друго е по-страшно,че г-н Казанджиев не се е съобразил въпреки препоръките с написаното и конкретно нарушава закона.

  Относно казуса Пенчева – Русева, прочетете ясно чл. 87а ЗДСЛ. Нека не говорим преди да сме подготвени. Това е отнася за всички хора, които са в служебни правоотношения, а за другите (както се казва членове и ръководители на синдикати) няма направено дори запитване, дали дадения човек не заема ръководна длъжност или е член. Този текст е написан тъй като кметът нарушава КТД и не е поканил за обсъждане на промените синдикатите, за това е предвидила тази мярка – именно , за да се защитят интересите на членовете на синдикатите. Отделно ако не го бяха пуснали по-добре ли щеше да бъде за членовете. Май някой типично по ловешки разсъждава, че да не правиш нищо е по-добре от това да се бориш и отстояваш интересите и сте готови като типични кибици да седите и да гледате сиир.

  Трето – относно реформата. Всеки който е съкратен по трудово или по служебно правоотношение от тази реформа в Общината , то сърдечно препоръчвам да се си търси правата по съдебен ред. Да си наеме адвокат (срокът е две седмици за държ служител , считано от датата на връчването на заповедта. Важно е да се хване този срока. Жалбата се подава пред Административен съд – Ловеч. В момента Община ЛОвеч този месец са се извършили такива безчинства,че просто няма как да не се спечели едно такова дело. Най-малко на горепосоченото основание. Като се извадят и нарушенията , чисто технически и формални, мине се през нарушаване на КТД и на ЗДСЛ и КТ.
  В заключение на този абзац. Вместо да гледате хората, гледайте себе си. Отворете очите си и стига сте били толкова заспали, защото този град е нарицателно за корпупция, мутренщина, най-ниски заплати, шуробаджанащина, заспали хора, които смятат няколко мутри , които държат този град и кмета едва ли не за Богове. Бъдете будни и си търсете правата Една лавина в Административния съд, който не е сред най-натоварените ще изкара хиляди кирливи ризи на това управление. Например търговията с постове. За това се прави тази реформа, за да се сложат хората, на които е обещано. Повечето ще са от ГЕРБ. За това ако искате да прекъснете плана просто си търсете правата. Следва след около 2 г. възстановяване и нариване на маса обезщетения, които Общината трябва да плати.

  До този "журналист" който е ясно,че пише за този , който плати. Ако искаш да станеш ЖУРНАЛИСТ не пиши платени писания, а търси истината и намери отговор на тези въпроси : Защо синдикатите бяха отхвърлени и няма писно , да ги поканят на преговори , както е по КТД? Защо се знае, кой са победителите в конкурсите , които ще се проведат? Защо се налага тази търговия с постове (характерна за Средновековието и феодалите). Защо кметът играе с ГЕРБ и на практика общината се управлява от зам-кмета?

  Разберете не бъдете евтини хейтъри, а да повтаряте като папагали текст, който 2/3 от вас не са прочели до края. Отворете тези ловешки кратуни и ги размърдайте малко, ане да сте олицетворение за заспали хора и из цяла България да сте нарицателно за едва ли не роби на местните феодали. Задавайте въпроси и си търсете правата.

  Ако има въпроси съм на среша.

 14. Добре дошъл/а/ Vi Vi !
  По принцип не коментирам написаното от който и да е скрит зад неизвестен ник, но тъй като сте написали коментар с повече от 100 думи е редно да кажа; Написаното от Вас е Ваше мнение и аз не го оспорвам по никакъв начин, защото то си е Ваше и само Вие носите отговорност за написаното от Вас…

  Но, по отношение на препоръката Ви : „Задавайте въпроси и си търсете правата.” Няма как да не Ви обърна внимание, че в Ловеч не един или двама граждани задават въпроси и си търсят правата. Няма да ги изброявам поименно за да не пропусна някой.

  За Ваша информация ловчалии задават въпроси / и то много/ и си търсят правата по начин по който те смятат , че е редно да го правят и не приемам твърдението Ви, че : „ този град е нарицателно за корпупция, мутренщина, най-ниски заплати, шуробаджанащина, заспали хора, които смятат няколко мутри , които държат този град и кмета едва ли не за Богове.”
  Подобно твърдение може да направи само човек, който не живее в Ловеч през последните няколко години и го е написал по ‘дефолт’.

  Ловчалии са будни хора и си търсят правата, вервайте ми.

  п.п. По отношение на препоръката Ви, уволнените общински служители да си търсят правата в съда определено мисля, че това не е най-доброто решение за тях . Тъй като, то е много скъпо удоволствия с неизвестен край.
  Никой не може да твърди предварително по който и да е казус какво ще е решението на съда , а още по-малко коя от страните ще спечели и коя ще загуби едно такова дело.
  За Ваша информация в Холандия повече от 75% от споровете между страните не се решават в съда , а звън него, в процедура по медиация .
  За разлика от решението на съда според, което едната страна печели, а другата губи , то при процедурата по медиация и двете стани постигнали споразумение печелят.
  В Република България от 2004 г. е в сила Закона за медиацията съгласно, който са сключени хиляди споразумения и така са решавани споровете, които не са влизали в съда .

  Хубав ден !

 15. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МЕДИАЦИЯТА?

  Медиацията е доброволна и поверителна процедура за извънсъдебно решаване на спорове, при която трето неутрално лице – медиатор, помага на страните сами да постигнат взаимноприемливо споразумение – чл. 2 от Закона за медиацията.

  ОСНОВНИ КАЧЕСТВА И ПРЕДИМСТВА НА МЕДИАЦИЯТА

  •Доброволна процедура, контролирана от страните
  Страните контролират спора и изхода от него.Страните са пряко ангажирани в преговорите за разрешаването на спора.Те сами формулират решение на спора, което отговаря на нуждите и интересите им.Това, че медиацията е доброволна означава, че дори страните да са се договорили помежду си да отнесат спор към медиация, те не са задължени да продължат с процедурата по медиация след първата среща. В този смисъл, страните винаги контролират медиацията. Продължаването на процедурата по медиация зависи изцяло от желанието на страните.Доброволната природа на медиацията означава също, че на страните не може да бъде наложено решение. За да бъде сключено споразумение, страните трябва доброволно да се съгласят да го приемат.

  •Бърза
  В повечето случаи медиацията протича в рамките на няколко дни.Тъй като в много случаи медиацията се провежда на по-ранен етап от спора, преди отношенията да са се влошили, споразумение по нея може да се постигне много по-бързо отколкото в съдебен процес.

  •Икономична
  Медиацията е по-евтина в сравнение със съдебната и арбитражната процедура.Страните спестяват средства чрез намаляване на правните разходи и намаляване на времето, в което служители на страните са ангажирани в решаването на спора.

  •Запазва и подобрява отношенията между страните
  Медиацията трансформира негативните взаимоотношения в отношения, основани на практически разум и взаимни интереси. Страните увеличават вероятността да продължат бизнес отношенията си.

  •Поверителна
  Медиацията е поверителна по отношение на всички обстоятелства, данни и документи, които са станали известни на участниците в хода на процедурата – чл.7 от ЗМ.Поверителността има за цел да стимулира честността и откритостта в медиацията чрез създаване на сигурност за страните, че всякакви признания или предложения за разрешаване няма да имат последици извън процедурата по медиация. Като правило, те не могат да бъдат използвани в последваш съдебен или арбитражен процес.

  •Безпристрастна
  Процедурата се подпомага от безпристрастен медиатор.

  •Улеснявана
  Медиаторът улеснява и активно подпомага страните да общуват по-добре, да търсят и да оценяват възможни решения на спора.Медиаторът, като неутрално трето лице, може да види спора обективно и може да подпомогне страните да изследват алтернативи, които те да не са обмисляли сами.

  •Креативна
  Творческите решения и отчитането на специални потребности на страните обикновено са в основата на споразумението.

  •Удобна
  Медиацията се провежда в добронамерена и приятна среда и в удобно за страните време.

  •Ефективна
  В около 80% от случаите медиацията завършва със споразумение, което страните изпълняват доброволно, защото със съвместни усилия са достигнали до него.

  •Печеливша
  В медиацията и двете страни печелят, тъй като съвместно постигат взаимноприемливо споразумение, което отговаря най-добре на нуждите и интересите им.

  1. Vi Vi каза:

   Уважаеми г-н Заварджиев

   Искам първо да ви благодаря, че сте ме цитирали, защото така сте запазили част от изтрито от борещия се за свобода на словото и мисълта "журналист" , мъчещ се с евтина цензура (типично по ловешки ) да махне поста и да ограничи казаното от мен.Това говори много за неговия професионализъм и най -вече интелект. Не подхожда на журналист да ограничава правото на свобода на словото и мисълта.

   Безспорно това е добра идея за медиацията. Особено за прекратените трудови правоотношения. Относно служебните такива, то у мен буди въпрос,дали са включени в обхвата на чл. 3, ал. 1 от Закона за медиацията, тъй като същият гласи, че тя се прилага при административни спорове, свързани с права на потребители, (това доуточнение с права на потребители ме тревожи) и дали едно прекратяване на служебно правоотношение попада в тази хипотеза. Другото, което е , че в ал. 3 на същия член ясно се посочва , че – Медиация не се провежда, ако закон или друг нормативен акт предвижда друг ред за сключване на споразумени ( такива е АПК има колкото искате). Така че определено не съм сигурен дали едно прекратяване на служебно правоотношение е от компетенцията на арбитъра.В интерес на истината това е интересен казус.

   Относно съдебния процес – при обжалването на прекратяване на трудови и служебни правоотношения все пак не се дължат такси. В ГПК за трудовите е предвидено и бързо производство, принципът за бързина и икономия е залегнал в АПК – но там е по-трудно. Безспорно и най-лошото споразумение е по -добро и от най-доброто съдебно прешение. Аз съм радетел на тази идея.

   Относно сравнението Ви с Холандия – все пак да се сравняваме в общество, което е напреднало до толкова, че е узряло за идеи като – легализация на леките наркотици, междуполовите бракове и т.н. , както и не на последно място историческото развитие на нацията им, както и техния стандарт на живот е според утопично. Като цяло не съм радетел на идеята за сляпо реципиране на правни норми, тъй като съответното общество трябва да е узряло за тях. Всяка правна норма с поражда, просто когато й е дошло времето. Междудругото медиацията е от изключенията в тази област и истински бих се радвал ако се наложи като способ за решаване на спорове.

   Относно – човек с маска, моля приемете, че се възползвам от човешкото си право на личностно самоопределяне.

   Относно думите ми за града – дай Боже да сте прав. Моля Ви дайте малко примери и факти. Много бих се радвал да е завял вятърът на промяната, защото моите са все отрицателни , а не искам да съм негативен. И моля Ви дайте ми отговор на въпроса, защо като има толкова много хора, които отстояват правата си , то защо не се променя статуквото в града? (Наистина това е сериозен въпрос изглеждате ми сериозен и възпитан човек и искам да чуя Вашето мнение) Интерес буди и въпроса , относно заплатите в града. Не Ви ли се струва странно, че навсякъде са еднакво ниски в града независимо от предприятието?

   Моля споделете какъв начинът на гражданите на Ловеч да си търсят правата.

   Ако имате информация, че това, което съм казал не е така, то моля да ме опровергаете. Аз примам, за разлика от "журналиста" чуждото мнение, може пък и да греша?

   Да поддържам казаното от мен, ще Ви помоля да ме оборите с факти, че това не е вярно или се е променило. Това само би ме радвало.

   Относно "Журналиста" , който уж е за свободата на Словото сам си доказа, що за стока е като налага цензура на собствения си сайт 🙂 и по този начин ограничава свободата на мисълта и словото. Така не се прави приятел. Това показва , че си много далеч от всякаква журналистическа етика, принципи, морали най-вече професионализъм. Скоро очаквай всички да разберат колко си "свободен" и дали не е вярна приказката, че който дава парите той поръчва музиката. Това ти действие да изтриеш поста ми е първото доказателство , за свободата ти.

  2. Vi Vi каза:

   Уважаеми г-н Заварджиев

   Безспорно това е добра идея за медиацията. Особено за прекратените трудови правоотношения. Относно служебните такива, то у мен буди въпрос,дали са включени в обхвата на чл. 3, ал. 1 от Закона за медиацията, тъй като същият гласи, че тя се прилага при административни спорове, свързани с права на потребители, (това доуточнение с права на потребители ме тревожи) и дали едно прекратяване на служебно правоотношение попада в тази хипотеза. Другото, което е , че в ал. 3 на същия член ясно се посочва , че – Медиация не се провежда, ако закон или друг нормативен акт предвижда друг ред за сключване на споразумени ( такива е АПК има колкото искате). Така че определено не съм сигурен дали едно прекратяване на служебно правоотношение е от компетенцията на арбитъра.В интерес на истината това е интересен казус.

   Относно съдебния процес – при обжалването на прекратяване на трудови и служебни правоотношения все пак не се дължат такси. В ГПК за трудовите е предвидено и бързо производство, принципът за бързина и икономия е залегнал в АПК – но там е по-трудно. Безспорно и най-лошото споразумение е по -добро и от най-доброто съдебно прешение. Аз съм радетел на тази идея.

   Относно сравнението Ви с Холандия – все пак да се сравняваме в общество, което е напреднало до толкова, че е узряло за идеи като – легализация на леките наркотици, междуполовите бракове и т.н. , както и не на последно място историческото развитие на нацията им, както и техния стандарт на живот е според утопично. Като цяло не съм радетел на идеята за сляпо реципиране на правни норми, тъй като съответното общество трябва да е узряло за тях. Всяка правна норма с поражда, просто когато й е дошло времето. Междудругото медиацията е от изключенията в тази област и истински бих се радвал ако се наложи като способ за решаване на спорове.

   Относно – човек с маска, моля приемете, че се възползвам от човешкото си право на личностно самоопределяне.

   Относно думите ми за града – дай Боже да сте прав. Моля Ви дайте малко примери и факти. Много бих се радвал да е завял вятърът на промяната, защото моите са все отрицателни , а не искам да съм негативен. И моля Ви дайте ми отговор на въпроса, защо като има толкова много хора, които отстояват правата си , то защо не се променя статуквото в града? (Наистина това е сериозен въпрос изглеждате ми сериозен и възпитан човек и искам да чуя Вашето мнение) Интерес буди и въпроса , относно заплатите в града. Не Ви ли се струва странно, че навсякъде са еднакво ниски в града независимо от предприятието?

   Моля споделете какъв начинът на гражданите на Ловеч да си търсят правата.

   Ако имате информация, че това, което съм казал не е така, то моля да ме опровергаете. Аз примам, за разлика от "журналиста" чуждото мнение, може пък и да греша?

   Да поддържам казаното от мен, ще Ви помоля да ме оборите с факти, че това не е вярно или се е променило. Това само би ме радвало.

 16. РАЗЛИКИ МЕЖДУ СЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО, АРБИТРАЖА И МЕДИАЦИЯТА

  Разликите между съдебното производство и арбитража, от една страна и медиацията, от друга, произтичат от факта, че страните запазват отговорност и контрол върху спора и не прехвърлят решаващи правомощия върху медиатора. Това означава по-конкретно следното:

  •Съдебната и арбитражната процедура са основани на права, медиацията е процедура, основана на интереси
  В съдебната и арбитражната процедура изходът се определя в съответствие с обективен стандарт, приложимото право. В медиацията изходът се определя от волята на страните.
  По този начин, при вземането на решение за изхода, страните вземат предвид широк кръг от обстоятелства и стандарти, и най-вече техните бизнес интереси. По този начин, често се казва за медиацията, че е процедура, основана на интереси, докато съдебната и арбитражната процедура са основани на права. Като се вземат предвид бизнес интересите, това означава също, че страните могат да решават изхода в по-голяма степен като се основават на бъдещите си бизнес отношения, отколкото на миналото си поведение.

  •В съдебната и арбитражната процедура страните се стремят да убедят и представят аргументите си пред арбитъра, в медиацията страните представят аргументите си пред другата страна.

  В съдебната и арбитражната процедура задачата на всяка страна е да убеди арбитъра или арбитрите в позицията си по случая. Тя отправя аргументите си към арбитъра, не към другата страна. В медиацията, тъй като изходът трябва да бъде приет от двете страни и не се решава от медиатора, задачата на всяка страна е да преговаря с другата страна и да я убеди. Всяка страна отправя аргументите си към другата страна, дори когато това става чрез посредничеството на медиатора между тях.

  С оглед на тези разлики, медиацията се явява по-неформална процедура, както от съдебната, така от арбитражната процедура.

  ПОЛЗИТЕ ЗА ОБЩЕСТВОТО
  •Медиацията формира нова култура на личностно и бизнес общуване и разрешаване на спорове.
  •Преобразуването на конфликтите по бърз и неагресивен начин запазва правния мир и общественото спокойствие

 17. Kina Stoycheva каза:

  Ако господин/госпожа Vi Vi е прав/а/ в своите твърдения /а те звучат убедетелно/, това означава, че в Ловеч няма изгледи да се появи алтернатива на сегашното т.нар. общинско самоуправление. Наистина, под табелите "Ловеч" на входните пътища би било съвсем подходящо да се изпише, както на вратите на ада, изречението "Надежда всяка тука оставете!"

 18. Vi Vi каза:

  Искам да се извиня на Павлин Иванов, тъй като помислих,че същият е изтрил коментара ми. Това не е вярно, а е станал в черно. Чак сега го видях след като ми се разясни как работи този сайт. Първият път не го намерих и помислих , че същият е цензуриран. След това се оказа, че същият просто е в полето в черно, а не на мястото си и го обвиних несправедливо в цензура, за което моля да приемете извинението ми. Просто мислех,че това са коментари от форум, а другите през фейсбук.

 19. "Моля споделете какъв начинът на гражданите на Ловеч да си търсят правата."

  Уважаеми Vi Vi ,
  "Когато в хода на човешката история настъпи необходимост, щото един народ да разкъса политическите окови, които са го привързвали о друг, и от всички земни власти да се сдобие с онзи независим и равен статут, на който природните и божиите закони му дават право, благоприличното уважение към мнението на човечеството изисква той да обяви причините, които са го принудили да се самоотдели.

  Ние смятаме, че видни от само себе си са истините: всички хора са създадени равни, а техният създател ги е дарил с някои неотнемаеми права, измежду които правото на живот, на свобода и на стремеж към щастие. И за да гарантират тези права, хората си учредяват управление, което извлича справедливата си власт от съгласието на управляваните.

  Според нас, щом една форма на управление се окаже пагубна за поставената цел, Народът има правото да я видоизмени или премахне и да учреди ново управление, поставяйки основите му на такива принципи и организирайки властта му по такъв начин, каквито му се чинят най-подходящи, за да гарантират неговата сигурност и щастие."

  1. Vi Vi каза:

   Абсолютно съм съгласен с Вас. Това е така, но все пак това възниква един друг въпрос, а хората в Ловеч доволни ли са, че не предприемат мерки за нейното видоизменение. Не говоря за частни случаи. И те как упражняват своите права в тази насока.

%d блогъра харесват това: