ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ЛОВЕЧ!

Прочетено8674пъти

Павлин Иванов

Уважаеми съграждани,

Днес е един от специалните дни в годината, в който много бих се радвал, ако в душите и сърцата на всеки от нас, специалното кътче наречено Ловеч, обляно от топлото майско слънце и обвито в аромата на люляк, се събуди усмихнато и искрящо.

Днес е денят, в който обръщаме специално внимание на нашият град. Днес е денят, в който си спомняме за славното минало и за поводите ни за гордост, дадени ни от нашите предшественици. Но и ден, в който можем да помислим за плановете и мечтите ни свързани с града и хората живеещи в него. Да потърсим пътищата. Да събудим духът, да създадем атмосферата, да усетим удоволствието и гордостта от това, че сме ловчалии.lovechkrepos

Ние, жителите на един от най-красивите градове в България знаем, че заслужаваме много повече. Иска ни се да живеем много по-добре, да бъдем по-здрави, по-щастливи, по-добре осигурени, по-успешни. Някъде, вътре в нас, знаем и че това е възможно.

Остава ни само да направим нещо просто.

Да се огледаме.

Да видим уникалният Покритият мост и да се замислим, че той е построен от човек като нас.

Да погледнем Читалището и да си спомним, че то е построено от хора като нас, дарили средства и труд, за да бъде то днес притегателен културен център.

Да вдигнем поглед и видим крепостта, под стените на която, хора като нас са спрели нашественика и тук е подписан договора поставящ началото на Втората българска държава.

Да отместим поглед встрани и видим паметника на нашият национален герой Васил Левски. Мислите ли, че ако той не беше намерил точно тук, в Ловеч, смели, предани, вярващи в свободата хора, щеше да направи тук централния революционен комитет? Неговите сподвижници са били хора като нас.

Алтън Ловеч не е мит, а е плод на труда, умението, предприемчивостта на нашите предци.

Гените на тези смели, предприемчиви, родолюбиви и достойни хора, днес са в техните наследници. Те са между нас, вътре в нас.

Нека повярваме, че можем.

Бъдете здрави, свободни и горди!

Честит празник!

Павлин Иванов

„Ловеч днес“

 

 

Поздравявам ви с най-красивата песен за нашият град, по текст на професор Игнат Игнев, музика и аранжимент на Красимир Андреев, в изпълнение на  Виктория Георгиева.  Клипа може да видите във видео панела в дясно.

“Познавате ли моят град,

Вароша, старият Хисар

Когато тих вечерен глас

разпръсква нежен аромат.

 

Когато залеза гори

На Стратеш белите скали

Когато Осъма шуми

Когато стари приказки мълви.

 

Елате в моят град красив,

през дивен месец май,

когато люлякът цъфти

и славей е запял!”

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-2/

11 коментара

Skip to comment form

 1. Бих искала да се гордея, че съм от Ловеч, но като гледам празните улици напускащите млади града и агонизира щата болница и тн. … Се питам защо и кой съсипва града бавно и последователно ………

  1. Апсолютно,точно,много ловчалии се питаме…

 2. Честит празник Ловеч

 3. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК РОДНО ГРАДЧЕ ❤❤❤

 4. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!

 5. Chestit praznik Ловеч i lovchalii…!

 6. Да расте и хубавее.

 7. Честит празник на ловчалии…

 8. Честит празник

 9. За съжаление съм много далече, за да бъда съпричастна в празника и въпреки всичко той е моя роден град

%d блогъра харесват това: