Дек. 03 2012

ХАЙДЕ НА УЧИЛИЩЕ

Прочетено1321пъти

 

На 29.11.12 г. в  Конферентна зала на «Хотел Президиум» се проведе пресконференция във връзка със първият самостоятелно спечелен проект от  ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий ” гр.Ловеч, финансиран от Оперативна програма за развитие на човешките ресурси, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051PO001-4.1.05 “Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”. Проектът е  на стойност 56 534.44  лева и договора е връчен лично  от Министър- Председателя на Република България г-н Бойко Борисов на 31.10.2012 г. в МС.

         Проектът «Хайде на училище»  ще се изпълнява в партньорство със сдружение «Екомисия 21 век» и продължителността му е една година.

         Целта и амбициозната инициатива на ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий ”- Ловеч,със съдействието на професионалисти от сдружение»Екомисия 21век»,  е да се създадат условия за засилване на мотивацията на ромските деца за участие в образователния процес, да се постигне пълноценна интеграция на ромските ученици в училищната среда; да се изгради толерантна мултиетническа среда,да се работи в посока повишаване на родителския капацитет за постигане на мислене в една посока на родители,ученици и учители- с цел образованието да постигне своите цели-изграждането на образовани и отговорни личности,с мотивиран стремеж за продължаване на образованието си и създаване на предпоставки за конкурентноспособни на пазара на труда.

            Ръководителят на проекта и директор на училището Валя Тодорова изрази мнението ,че пътя на българското образование трябва да мине през европейските проекти.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%85%d0%b0%d0%b9%d0%b4%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b5/

Коментари

  1. Поздравления за директора и екипа спечелил проекта «Хайде на училище» !

  2. Поздравявам Ви! Бъдете здрави и силни за да печелите още проекти. Успех!

  3. Браво на амбициозната и чаровна директорка на училището. Дай боже повече европейски проекти да влезат през вратите на това училище.

%d блогъра харесват това: