Финансова подкрепа от БЧК получи семейството на 10-годишния Цецко от Луковит, пострадал при ПТП

Прочетено960пъти

ou50713BВ присъствието на областния управител на Ловеч Милко Недялков и зам.-областния управител Цецка Димитрова финансова подкрепа от Фонда за подпомагане на деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия към БЧК получи семейството на Цветомир Тодоров от Луковит. 10-годишното момче е пострадало при пътна злополука на 20 януари т. г.

Задачата на тези среща е преди всичко да апелираме към обществеността и към тези, които са отговорни да има по-малко ПТП с деца, да бъдем по-внимателни и не само кампанийно да спазваме инструкциите, а ежедневно, особено край учебните заведения, край местата, където играят децата, да бъдем по-внимателни когато шофираме и когато на улицата всеки момент могат да излязат палавници, чието съзнание е ангажирано със съвсем други неща. Важно е да направим и достатъчно превантивна работа малчуганите да знаят повече за правилата за движение по улиците и пътищата, да бъдат по-осторожни, когато пресичат и играят близо до тях и да се научат да бъдат пълноправни участници в движението, каза при откриването на срещата на срещата Милко Недялков.

ou50713DФондът на БЧК е създаден през 2005 г. по повод 1 юни – Международния ден на детето. Тогава много институции, съпричастни в проблемите на пътния травматизъм обединяват усилия си, за да подкрепят пострадалите невръстни участници  в движението по пътищата. Основната цел е провеждането на фондонабирателни кампании за осигуряване на финансови средства за лечение и рехабилитация на деца, които вследствие на пътни произшествия са получили различна степен на увреждания, обясни директорът на ОС на БЧК в Ловеч Цветомира Георгиева. Тя подчерта, че на областно ниво отлично си сътрудничат със Съюза на българските автомобилисти и Сектор „Пътна полиция”.

На срещата присъства Светослав Шишийски, началник-група в „Пътна полиция”, който изнесе данни за станалите ПТП-та в областта от началото на годината.

88 тежки ПТП-та, при които има 4 загинали и 138 ранени, са се случили в област Ловеч за първите шест месеца на 2013 г. 20 отранените са деца, като 13 от тях са пътници, 5 пешеходци и 2 водачи. С цел опадване живота и здравето на децата и тази година се провежда акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя”. Предоставени са пректически препоръки към водачите на МПС, децата и родителите им. Контролната дейност на служителите е насочена към рискови кръстовища и пешеходни пътеки, ползваемостта на обезопасителните колани и системите за обезопасяване на деца.

ou50713CПо думите на Шишийски са проведени беседи в училищата и са разяснени правилата за движение на велосипедистите, както и условията за придобиване на правоспособност. В хода на кампанията „Безопасност и на две колела” се осъществява засилен контрол по отношение управлението на мотоциклети и мотопеди от неправоспособни водачи.

В срещата участва и Валя Янкова, зам.-председател на СБА, която акцентира върху обучението на водачите като подчерта, че опазването на живота на пешеходците е един от основните елементи при провеждането на курсове, както и обучението на бъдещите шофьори в оказването на първа медицински помощ.

Освен паричната помощ от 500 лв, Цецко получи и подаръци от БЧК, както и обучителни материали как да се пази на пътя. Той пожела щастливо лято на децата и апелира да бъдат внимателни.

Майката на момчето Веселка Манева благодари за подкрепата.

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%84%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%bf%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d0%b1%d1%87%d0%ba-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d1%83%d1%87%d0%b8-%d1%81%d0%b5%d0%bc%d0%b5/

%d блогъра харесват това: