Ученичката Ирина Валентинова (17 г.) от Профилирана природо-математическа гимназия в Ловеч е млад кмет за един ден в Община Ловеч

Прочетено2869пъти

Ученичката  Ирина Валентинова (17 г.) от Профилирана природо-математическа гимназия в Ловеч е млад кмет за един ден в Община Ловеч. Останалите ръководни постове на председателя на Общинския съвет, на зам.-кметовете и секретаря на Общината също бяха изпълнявани от ученици. Това бяха съответно  Цветослава Митева от ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“, Галин Ганев от Профилирана природо-математическа гимназия, Борислав Борисов също от ПМГ и Василена Джамбазова от ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“.

Екипите от млади и настоящи ръководители бяха приети сутринта от кмета на Общината Корнелия Маринова.  „Разбирам тази акция като активно гражданско образование, чрез което младите хора стават част от най-важното“, каза в началото Корнелия Маринова.

Инициативата за „младото ръководството“ е на Общинския ученически съвет и сдружение „Екомисия 21 век“.

Петимата участници в „Млад кмет за един ден“ бяха запознати с въпросите на самоуправлението и реализираните проекти в общината, а после влязоха в текущите въпроси по управление на общината.

Тъй като кметът имаше приемен ден, Ирина Валентинова се срещна с тримата записали се граждани и участва в решението на техните проблеми. Тя се запозна и с подготовката на програмата за предстоящия празник 24 май. Трябва да реши и кой от заместник-кметовете да участва във форум за туризма.

Зам.-кметовете Галин Ганев и Борислав Борисов участваха пък в решението и на различни текущи задачи, а Цветослава Митева като председател на местния парламент участва в подготовката на предстоящата сесия на Общинския съвет. Сред проблемите, които трябваше да се решават, освен текущи въпроси, бяха още кризата в ловешката болница,  текущият ремонт на улиците и предстоящите празници. Акцията завърши с работна среща на младия екип с всички директори на дирекции в общината, както и с главния архитект на общината.

Петимата участници в „Млад кмет за един ден“ получиха подаръци и рекламни материали за Община Ловеч.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b8%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-17-%d0%b3-%d0%be%d1%82-%d0%bf%d1%80/

2 коментара

  1. И за президент ставаш, ИРИНКА!

  2. Сигурно е свършила повече полезна работа от нея