Ученици от 7 училища от Област Ловеч ще участват в Националния онлайн кръг на „Цветна олимпиада“

Прочетено1779пъти

TsvetnaOlimpiadaOnline2204151Електронното издание на съревнованието ще се проведе на 28 април от 14:00 до 15:00 часа

На 28 април 2015 г. (вторник) точно в 14:00 ч. в цяла България ще започне Националният онлайн кръг в „Цветна олимпиада“, организирана от Сдружение „България си ти!“. Участниците от Област Ловеч са ученици от СОУ „Васил Левски“ – Троян, СОУ „Бачо Киро“ – Летница, ПГВМ „Проф. д-р Димитър Димов“ – Ловеч, ОУ „Христо Ботев“ – Врабево, ОУ „Георги Бенковски“ – Галата, ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“ – Ловеч, СОУ „Георги Бенковски“ – Тетевен. Право на участие в електронното издание на „Цветна олимпиада“ имат учениците от посочените училища, които се класираха сред победителите в областния кръг на съревнованието в областта. Представителите на учебните заведения ще премерят знания със свои връстници от цялата страна.

Националният онлайн кръг в “Цветна олимпиада” ще бъде финалният етап в съревнованието, в който се включват ученици от цялата страна. Участие в него могат да вземат учениците, които са се класирали на първия (областен) кръг в състезанието. Първият етап на съревнованието се проведе във всяка от двадесет и осемте области в страната и в него участваха хиляди ученици от стотици училища. В електронното издание в рамките на един час учащите от VIII до XII клас ще “мерят” знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии.

Целта на „Цветната олимпиада“ е да се мотивират учениците от VIII до XII клас към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини.  „Цветна олимпиада“ е в Националния календар на МОН и НДД за извънучилищни дейности за учебната 2014/2015 година и се организира със съдействието на РИО на МОН, както и в партньорство с БАН, СУ „Св. Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература. Участието на учениците в „Цветна олимпиада“ е доброволно и безплатно.

Първите пет участници с най-висок резултат по всяка от дисциплините ще бъдат национални победители в съревнованието. Знанията и усилията им ще бъдат поощрени на официална церемония в столицата, организирана от Сдружение „България си ти!“. Умните и можещи деца на България ще бъдат наградени със стипендии за следващата учебна година и материални награди.

Онлайн кръгът е финален в съревнованието „Цветна олимпиада“. Особеното при него е, че се извършва електронно, а формата, под която учениците ще се състезават, е тестова. Те имат на разположение един час, за да се справят със заданията. С електронното издание на съревнованието освен поставените от организаторите цели в сферата на образованието, се постигат и други като – екологична, чрез която се икономисва хартия; въвеждане на интерактивни методи на изпитване и прозрачност при оценяването; насърчава дигиталните компетенции на учениците и др. Съревнованието ще се наблюдава от експерти по съответните дисциплини.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%be%d1%82-7-%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d1%89%d0%b5/

1
Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of
debelaka
Member
debelaka

„След като обсъдиха идеи да разширят приема след 4 клас за всички видове училища и да наложат ограничение за създаване само на една такава паралелка за випуск, депутатите в образователната комисия в парламента изобщо премахнаха възможността за ранен прием. Това стана след многократно преброяване и прегласуване, но въпреки всичко точката отпадна от законопроекта за предучилищно и училищно образование с мнозинство от „въздържали се“. Това все пак не е окончателният вариант на закона. Той предстои да се гледа текст по текст и в пленарната зала на Народното събрание, където ранният прием вероятно ще се върне с мнозинство от управляващата партия и… Read more »

%d блогъра харесват това: