Ученици от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ сред най-добрите оратори в страната

Прочетено1851пъти

Мартин Стойнов, ПЕГ „Екзарх Йосиф I“

На 18-19 ноември 2017 г. в ОУ “Йордан Йовков”, гр. Плевен, се проведе турнир по реч и дебати на английски език, в който ученици от ловешката езикова гимназия за пореден път доказаха, че са сред най-талантливите. Възпитаниците на едно от най-елитните училища в страната демонстрираха своите умения във воденето на дебати, публична реч, драматически дует, рецитиране на проза и рецитиране на поезия. Освен с артистично майсторство младите езиковци впечатлиха журито и с перфектно владеене на английски език.

Турнирът във Плевен, организиран от фондация “БЕСТ”, беше първият за 2017/2018 година и общо 23-и от неговото създаване. В него взеха участие представители от около 40 училища от цялата страна, предимно от западна България. Участниците, които се изявяваха в различните дисциплини, бяха около 300.

Учениците от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, гр. Ловеч, участваха за шеста поредна година в турнира. Както през изминалите състезания, така и на това в Плевен те се представиха блестящо и съвсем заслужено спечелиха купата за цялостно отборно представяне. С индивидуални отличия бяха наградени и мнозина ученици. В младшата възрастова група медали за достигането на финалния кръг получиха Неда Митева и Кристиян Христов, наградени за майсторство при воденето на публична реч. Виктория Минева и Мила Владимирова очароваха журито с артистично рецитиране на поезия. Най-голям успех обаче бе постигнат при драматичното рецитиране на проза, което донесе сребърна купа за Дария Димитрова, бронзова за Жанет Велкова и медал за Ванеса Велкова. Сред старшата възрастова група най-успешно се представи Мирела Георгиева, спечелила медал за майсторско рецитиране на поезия.

Успехът на учениците от Езиковата е грандиозен и по друга причина. По думите на ръководителя, г-н Пейо Пеев, за пръв път в отбора на училището по дебати има толкова много дебютанти, цели 37 от 44 ученици. Сега погледите и на ръководители, и на ученици са насочен към следващите кръгове на турнира, в които също се очакват големи успехи.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%bf%d0%b5%d0%b3-%d0%b5%d0%ba%d0%b7%d0%b0%d1%80%d1%85-%d0%b9%d0%be%d1%81%d0%b8%d1%84-i-%d1%81%d1%80%d0%b5%d0%b4-%d0%bd%d0%b0/

%d блогъра харесват това: