Учениците от ОУ ”Христо Никифоров” казаха „Не!” на тормоза в училище”

Прочетено5378пъти

С мащабна инициатива учениците от училището отбелязаха Световния ден за борба с тормоза в училище известен още като „Ден на розовата фланелка“, съобшават от ОУ ”Христо Никифоров” в Ловеч. През изминалата седмица в часа на класа децата се запознаха с историята на Деня на розовата фланелка.Всички класове изработиха подходящи плакати,много от тях във формата на розови тениски с надписи „Да на приятелството, не на тормоза“, „Усмихни се, подай ръка“ .

Малките ученици изработиха постери, изнесоха урок по толерантност и подготвиха драматизации по темата приятелство и отношение към различните. Учениците от пети, шести и седми клас проведоха беседи на тема „Какво е толерантност?”,„Как да се справим с тормоза?”, оформиха кътове с постери, балони и розови сърца, раздаваха розови ленти на своите съученици.

На 22 февруари всички класове изиграха играта „Думи, които нараняват”, заедно с психолозите и социалните работници от Центъра за обществена подкрепа –Ловеч. Кулминацията се състоя в двора на училището, където съвместно със сдружение “Граждански инициативи– гр. Ловеч”и Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, всички ученици облечени в розови фланелки ихванати за ръце образуваха сърце и извикаха със силен глас „Не” на тормоза в училище“.

Децата пяха песни за приятелството и пуснаха розови балони с послание за доброта , обич и взаимно уважение.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d0%be%d1%83-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%b8%d1%84%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%ba/

%d блогъра харесват това: