Усилено ремонтират физкултурния салон към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в кв. „Гозница“ в Ловеч

Прочетено1511пъти

Усилено върви основният ремонт на физкултурния салон към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в кв. „Гозница“ в Ловеч. Това стана ясно при посещението на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова на място, където се срещна с изпълнителите и директорът на училището Валя Тодорова.

На обекта работят няколко екипа на различен режим според вида дейности и дневните температури. От фирмата-изпълнител на обществената поръчка „Строител“ ЕООД – София, обещават да завършат до 15 септември, ако не се появят допълнителни трудности. Училището е средищно, събера деца от девет населени места, с начален етап на основната образователна степен и му се възлагат големи надежди.

Пет години учениците не са имали възможност да използват физкултурен салон, подчерта кметът Корнелия Маринова. А училището е с големи успехи в спорта, особено в класическата борба. Клубът под ръководството на Хинко Илиев е спечелил много републикански награди. Сега салонът ще има съблекални, бани и всички удобства.

„Имаме големи надежди за по-пълното обхващане на децата в училище, както и реалното им задържане в клас. Разчитаме на кметовете на малките населени места, които знаят кои деца ходят и кои не“, подчерта директорът Валя Тодорова. Община Ловеч вече е провела среща с кметовете на населените места по този въпрос, подчерта Маринова.

Сегашният ремонт стана възможен след решаващата намеса на сегашния министър на образованието и науката Красимир Вълчев за осигуряване на финансовия ресурс. Още като предишен главен секретар на министерството той е запознат с проблемите. Средствата за основния ремонт и реконструкцията на физкултурен салон в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”  са осигурени от бюджета на Министерството на образованието и науката. Стойността на проекта е 280 000 лв. с ДДС.

В класните стаи пък вече върви подготовката за посрещане на първокласниците. Учителката Теодора Тодорова например с помощта на художник разкраси стените и мебелите, като нарисуваха зелени дървета и цветя.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%83%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%be-%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b8%d1%80%d0%b0%d1%82-%d1%84%d0%b8%d0%b7%d0%ba%d1%83%d0%bb%d1%82%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d1%81%d0%b0%d0%bb/

5 коментара

Skip to comment form

  1. Тази жена е готова да „награби“ кметската щедрост 😀

    1. И аз се чудех, как може да изберат точно този кадър…

    2. Катo е малоумен топчестия чичко, как няма да избере този кадър, сигурно само него си има. Язък за хубавата техника, дето му купиха. Еми не е от фотоапарата, гусиин ТодорOFF !

    3. Тук пък второто изречение е хит. Станало ясно при посещението на…

    4. Избирателите са доволни,ще има къде да лежат.