Управителите на Клубовете на инвалида бяха предупредени да недопускат предизборна агитация

Прочетено1741пъти

lovechobchtina311161Днес на работна среща при кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова бе обърнато сериозно внимание на управителите на Клубовете на инвалида в общината да недопускат предизборна агитация и партийни мероприятия на тяхна територия.

Недопустимо е в общински помещения и при управители – общински служители, да се лепят афиши, да се провеждат срещи с кандидати за президент и прочие събития. Необходимо е по-стриктно да се спазват наредбите на Изборния кодекс и заповед № 1538 от 29.09.2016 г. на кмета на Община Ловеч, която забранява предизборната агитация в общинските учреждения, институциите, общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто общинско участие в капитала.

На територията на общината има седем клуба – три в града и по един в селата Александрово, Радювене, Дойренци и Йоглав. Поводът е събитие от последната седмица, при което партийна среща се е състояла именно в такъв клуб.

На срещата, освен управителите на клубовете, присъстваха и заместник-кметът Венцислав Христов, д-р Димитър Димитров – директор на дирекция “Образование, здравеопазване, култура и туризъм“, и Катя Колева – главен експерт „Медико-социални дейности“.

В най-кратки срокове предстои да бъдат актуализирани правилата за ползване на клубовете, съобщи зам.-кметът Венцислав Христов.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%bb%d1%83%d0%b1%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d0%bd%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%b4/

1 коментар

  1. Недопустимо било да се лепят предизборни плакати на сградите на клубовете на инвалидите?!
    Кой осигурява тази НЕДОПУСТИМОСТ?Трябва ли някой от клуба да дежури пред стените и да не допуска лепене?
    Само преди дни на сградата на Община Ловеч НЕДОПУСТИМО бяха залепени плакати за Орешарски.
    Кметицата ли ще е виновна за тази недопустима проява?!
    Никой не е в състояние да спре невъзпитаните хора нито от лепенето на афиши,нито от „самокатастрофирането“ в надрусано съ стояние.

%d блогъра харесват това: