мар. 15 2014

Ул. „Цар Освободител” става еднопосочна

Прочетено3164пъти

tzarosvob1503141Ул. „Цар Освободител” в Ловеч в участъка от кръстовището с ул. „Стефан Караджа” до кръстовището с ул. „Акад. Ан. Иширков” да стане еднопосочна по посока кръстовището с ул. „Акад. Ан. Иширков”. Това иска в предложение за промяна на решението на общинския съвет от юли м. г. за приемане на „План-схема на комуникационно-транспортната мрежа, придружена от генерален план за организацията на движението на гр. Ловеч” като неразделна част от подробния устройствен план на града кметът Минчо Казанджиев.

Причината – стеснен габарит на улицата от излязла над нея тераса на прилежаща жилищна кооперация. Промяната в план-схемата ще допринесе за подобряване на безопасността на движение в града.

Предложението ще бъде гледано на заседанията идната седмица на постоянните комисии по устройство на територията, комунални дейности и околна среда и по правно-нормативни въпроси.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%83%d0%bb-%d1%86%d0%b0%d1%80-%d0%be%d1%81%d0%b2%d0%be%d0%b1%d0%be%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%be%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%be/

Коментари

 1. slavi каза:

  ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ

 2. Анонимен каза:

  Движението е объркано тотално, но и продължава да става по зле

 3. Данчо Заверджиев каза:

  Предлаганото изменение не е в следствие промяна в Закона за движение по пътищата, а поради: „Причината – стеснен габарит на улицата от излязла над нея тераса на прилежаща жилищна кооперация.”. Това е меко казано несериозно, тъй като този „стеснен габарит на улицата” е факт от преди повече от 20 години, а само преди 7 месеца ОбС прие със свое решение „План-схема на комуникационно-транспортната мрежа, придружена от генерален план за организацията на движението на гр. Ловеч”. Въпросната план-схема е изработена от експерти, които са получили хиляди левове общинска пара и тя също така бе съгласувана с органите на МВР. Всичко това предполага сериозна експертиза на план-схемата, а това ново предложение за промяната й води до сериозни съмнения за експертността на цялата план-схема.
  От друга страна това предложение е още едно доказателство за качеството на работа на съветниците, които приемат „правилни” решения, а след това много скоро ги променят, като „не правилни”.

  1. vladilovech каза:

   Не съм съгласен, че експертите са получили като бонус за промяната пари. Навалицата гледа да си запази службата. Дори и някой да има квалификацията да разбере, че прави елементарни простотии пак няма да се обади.

 4. Boko TIkvata каза:

  И всичко това за една незаконна тераса 🙂

 5. Boko TIkvata каза:

  Аз предлагам да се сменят посоките на улиците поне 2 пъти седмично и да се сложат ченгета по храстите, за да може да събират солидни суми от глоби 🙂

 6. Boko TIkvata каза:

  Днеска се разходих по алеята с новия асвалт на Стратеш – АМА ТОВА НАИСТИНА ЛИ СТРУВА 4,5 милиона????????? –- ФАКТ: 4 милиона е цената на автомагистрала на километър – с 4 платна + 2 аварийни и мостове и естакади, няма как тази алейка(около 2 метра широка) под 1 км да е 4,5 милиона лева!!!!!!!!!!!!!!

  1. Анонимен каза:

   Boko, не слушай глупостите, които говори Данчо, алеята не струва 4,5 милиона.

 7. Валя Мичева каза:

  Ооооооф… Абе Господа Общински Съветници, бе вземете и се опомнете, моля ви се!!!
  Че вие обърнахте заседанията на ОС на махленска сбирка…На еди му пречи терасата на някого си – давай! ще променяме движението!!!
  На друг му му се явило на сън, че на еди коя си улица вече не може да се паркира – и хоп! два месеца полицията е на крак и пише актове и глоби…То това впрочем е една друга тема на едно друго безумие от неотдавна…
  А вземете да се заемете с нещо полезно дами и господа! Стига се правихте на вездесъщи и то все за наша сметка…

 8. Анонимен каза:

  Доротея за това иска гражданите да не могат да участват на заседанията на съвета.Някой нормален ще вземе да предложи нещо и ще им обърка сметките. Правят си каквото си искат дамите и господа съветници и все за наша сметка.Да не съм разрешила аз тази тереса. Да си ходят всички

 9. Тони Стоянов каза:

  Това првдложение не е толкова глупаво, колкото го изкарвате. Някой от плювалниците пробвал ли е да се размине там с бус или камионче, да разбере в какъв филм се вкарва и какви маневри трябва да прави при положение че от едната страна винаги има спрели коли.

  1. nimrod каза:

   Ами да забранят паркирането на коли по улицата.

  2. debelaka каза:

   Защо да го забранят паркирането? Утре ще направят синята зона и ще жънат здраво от шофьорите. Та нали се сетиха точно сега да правят еднопосочни улиците по центъра с цел да има повече сини паркоместа.

 10. proba каза:

  А светофарите на Лидл?
  Ебаси кефа, като мина от там си мисля, че живея в милионен град – по 10-15 коли опашка на всички светлини червено!
  На зелената няма никой, но на кой му пука…

  1. Анонимен каза:

   Така си мислиш защото си в колата а не на пешеходната пътека .

 11. Анонимен каза:

  Доротея да прати баща си да пази терасата на другаря,нали той отговаря за безопасността на движението в общината

%d блогъра харесват това: