Томислав Дончев, водач на листата на ПП ГЕРБ за ЕП: Да сме отговорни пред утрешните поколения, да не ограбваме бъдещето им, трябва да създаваме богатство, а не дългове

Прочетено1451пъти

gerbep2014Има нещо отвъд хубавите думи, отвъд клиповете, отвъд плакатите, и това е, че сме заедно. Това ни дава сила, защото заедно сме силни. Защото заедно винаги побеждаваме. Заедно сме, защото споделяме едни и същи цели, защото заедно сме доказали, че можем. Заедно с нашите партньори и приятели от ЕНП успяхме да съхраним Европа и България по време на кризата и да я изведем по пътя на растежа. Нещо, с което се гордеем.

Сега задачата ни не е много по-лека. Сега трябва да ги спасим по популизма и неверието. Това не е просто задача, това не е просто цел. Това е дълг. По време на криза, слабите и малодушните забравят какво ни крепи. За разлика от тях обаче, ние знаем, че Европа означава високи стандарти в образованието, означава високи инвестиции, означава модерно земеделие… Наред с това означава работеща съдебна система, повече демокрация, означава спазването на гражданските права. В тези усилия Европа е партньор и помощник, а не просто строг учител.

Не само знаем, но сме и категорични, че днес ние трябва да създаваме богатство, а не дългове. Още преди 5 години ние бяхме ентусиазирани и изпълнени с вяра. И това даде резултат във всичко, което успяхме да направим след това.

Преди една година бяхме омерзени. След това, с основание или не, бяхме смирени. Това свърши. И ако някои още не е чул, повтарям – свърши! Свърши! Сега не е време нито за омерзение, нито за смирение. Сега е време да бъдем силни, да бъдем разумни. Разумни, защото все някой трябва да остане разумен. И силни, защото целта не е партийна победа, не е просто нашата победа, целта е България и Европа. И в името на тази цел, място за слабост няма.

Убеден съм, че имаме силата да вървим към победа! Но и най-големият експерт е безполезен, ако никой не му вярва. И най-силният лидер не би завел никого никъде, ако никой не върви след него. Затова имам нужда от вас! Имаме нужда от вас! Не само от вашия глас, не само от вашия съвет, въпроси и дори критика. Имаме нужда от вашата убеденост и вашето доверие!

Защо ГЕРБ? Защо България ще избере нас? Първо, защото избрахме да бъдем себе си във времена, когато е много трудно да бъдеш себе си. Второ, защото избрахме не лесните пътища, а правилните. Защото избрахме да сме отговорни не само пред хората, не само пред предишните поколения, а и пред утрешните. И да не ограбваме бъдещето им, за сметка на нашето настояще. Защото сме показали, че можем да вървим напред, че се случва да падаме, но винаги ставаме, дори когато боли, дори когато има рани. И най-вече, защото ние вярваме в хората. И те вярват в нас. Това е отговорност, това е връзка, която не може да бъде прекъсната на никаква цена! А кои сме ние? Ние сме отбор от професионалисти. Доказали сме, че можем! И знаем, че България няма време за губене!

27 април, „Арена Армеец”

 

 

Публикация по договор

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%82%d0%be%d0%bc%d0%b8%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2-%d0%b4%d0%be%d0%bd%d1%87%d0%b5%d0%b2-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%87-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%bf/

7 коментара

Skip to comment form

 1. Пак ниско прелитане на канарчета. Сигурно поради тази причина баат Бойко е най-големия финансист на храма на сатаната за да не ограбват бъдещето. Щях да повярвам, че е така ако беше го сринал. Къде трябва да имаме бъдеще след като османската организация КЗД изкара Левски престъпник Ботев дискриминатор а баат Бойко нищо не им направи?

 2. Павлин се опитва да ни забудалка, че ГЕРБ са нещо различно от БСП и ДПС. Донякъде не го упреквам – с това си вади хляба. Както не упреквам и проститутките, които седят на входа на Плевен – те също така си вадят хляба. Защо са избрали този начин – не знам. Всеки си води своята борба с живота и нямам право да го съдя.
  Но, ГЕРБ не са алтернатива на ДПС и БПС, напротив. Нека си спомним за Тихол Тихолов, от ГЕРБ ли беше и какво стана после? Областният на дирекцията на МВР – Георги Иванов беше сложен на този пост с протекцията на ГЕРБ, а после, след изборите, остана на този пост с подкрепата на… … ДПС 😉

  Така че…. гласувайки за ГЕРБ, БСП или ДПС (в която и да е последователност), получавате едно и също… => ДС.

   • Анонимен on 23.05.2014 at 15:23

   Георгиев, това е „Публикация по договор“ ! Очевадно е, че не разбираш, какво означава „Публикация по договор“ и дрънкаш глупости на кило!?

   • krasi on 23.05.2014 at 21:16

   Публикация по договор ще рече “ финансова зависимост“…на кило.
   Теодоре, за съжаление си прав, но това не променя нещата от…25 години. Договарящите са различни, а договорът е един и същ. Отдавна честният труд не е средство в борбата за насъщния.

 3. Гласувайки в неделя можем да качим на самолета за Москва, Сидеров, Бареков, Пеевски, начело със загубилия изборите на ПЕС в Европа, Станишев

  Йордан Дзаверджаев, Движение „32 октомври“

  Понеделник 26 май 2014.

  В деня след изборите много от негласувалите на евроизборите в неделя ще съжаляват, че не са гласували, а други ще се оплакват, че не са представени и този път. Осъзнавайки как със съмненията си към проевропейските партии и пасивността си са помогнали на завоя към Евразия ще посочат като изход за себе си… Терминал 2.

  А можеше гласувайки в неделя, да качат на самолета за Москва, Сидеров, Бареков, Пеевски и другите производни на прокремълската БСП, начело със загубилия изборите на ПЕС в Европа, Станишев.

  Можеше…

  Неделя 25 май 2014.

  Денят на евроизборите ще започне с масово ранно гласуване на пенсионери. Към 10 часа ще бъде съобщено за много ниска избирателна активност в столицата и другите големи градове и значително по-висока активност в малките градчета и селата. След това изборния ден ще продължи със скандали и пресконференции на Бареков, който ще обяви, че към 12 на обяд неговата Цензура е първа политическа сила, но лошите национални медии манипулират българските избиратели. През целия ден набеденият „журналист“ и „нов политик“ ще предизвиква медийния интерес с поредица от провокации без да се интересува от нарушаването на Изборния кодекс. Вечерта той ще поиска сметка от всички, които са го „ощетили“ и са „фалшифицирали“ резултатите от изборите. Всичко това ще става пред благосклонния поглед на мнозинството в ЦИК. На вечерните пресконференции правителствената коалиция ще обяви, че е запазила подкрепата на мнозинството от българските избиратели и няма да признае победата на най-голямата партия член на ЕНП. Партиите членове на ЕНП ще обявят, че имат повече гласове от ПЕС. Герб ще отчете победа, Реф. блок успешен деббют на новия десен формат. Ще отчетат, че биха постигнали много по-висок резултат и не би се стигнало до загуба на десетки хиляди десни гласове, ако се бяха явили с единна листа. ДПС ще злорадства и ехидно ще отчете най-доброто си представяне. Пред НДК проруските атакисти ще предизвикат безредици скандирайки антиевропейски лозунги.

  А можеше България да излъчи 9 евродепутати в групата на ЕНП и твърдо да се поискат предсрочни парламентарни избори. Можеше, ако много от младите хора си бяха направили труда да гласуват, а много от разколебаните бяха си дали сметка за опасността от смяна на геополитическата ориентация в посока на изток.

  Можеше…

  Събота 24 май 2014.

  В деня за размисъл ще бъдем изненадани от грандиозни скандали и медийни фойерверки.. Основната провокация ще дойте от един от Институтите за модерна политика, костинбродския фалшификатор ще обиколи подопечните медии на „младия успял политик“, громейки политическите си противници. И така, от сутринта и през целия ден. Ще има политически обвинения и нападки, но нищо от това няма да бъде санкционирано като нарушение на закона. Кънчовските и кольовските соцагенции без свян ще надуват прогнозните резултати на БСП и Цензурата. Масово нарушаване на нормалните европейски изборни ще се оправдава със слабости на Изборния кодекс и тълкувателните решения на ЦИК и Конституционния съд по повод 11 май 2013. Защото няма да се агитира ЗА, а ПРОТИВ…

  А можеше да не е така, ако от сутринта си бяхме дали сметка, че този път денят за размисъл е 24 май- Денят на българската писменост и култура. На българската, а не на руската. И ако бяхме направили така, че да наведем на размисъл тези, които два дни по-късно ще ни обвинят, че не сме ги предупредили каква точно ще бъде цената на пасивността и отиването за гъби и риба.

  Можеше…

  А може и всичко това да не се случи. Може, ако още днес, преди деня за размисъл, си дадем сметка, че не трябва да се оставим в ръцете на манипулативния, корпоративния и купен вот на тези, които дърпат конците вече 24 години. И, че е е по -добре да имаме мечти за достойно европейско бъдеще, а не кошмарни спомени от евразийско настояще.

  Може!

 4. От всичката политическа говорилня, с която заливат страната през този месец, а и не само, единствено думите на Томислав Дончев наистина звучат трезво и смислено. А аз гласувам за личности! Колебая се между Дончев и Калфин, но все пак в листата на ГЕРБ има повече доказани експерти! Утре ще реша!

   • Teodor Georgiev on 24.05.2014 at 23:58

   А, чували сме „къде-къде“ по-сладки и медени думи. Жалко за Вас, ако ВСЕ ОЩЕ вярвате на голи думи. Делата гледайте, делата…. А, че Дончев си е личност – така е. Нали и той се появи в тефтерчето на Филип Златанов…

%d блогъра харесват това: