окт. 29 2012

С награждаване на победителите в конкурс за мултимедия, отличаване на деец на науката и тържествен концерт отбелязваме Деня на будителя

Прочетено565пъти

С награждаване на победителите в конкурс за мултимедия, отличаване на деец на науката с барелефа „Св. Св. Кирил и Методий” и тържествен концерт в Ловеч ще отбележим Деня на будителя на 31 октомври и 1 ноември, съобщи днес на брифинг кмета на община Ловеч Минчо Казанджиев.

Конкурсът за мултимедийна презентация на тема „Ловеч – огнище на родолюбие, духовност, наука” бе обявен от община Ловеч, Регионалния исторически музей и Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”. Той е посветен на 1 ноември – Ден на народните будители, и е израз на почит и уважение към личностите, градили духа на Ловеч. Право на участие в конкурса имаха ученици от 10- до 19-годишна възраст. Идеята на организаторите е с инициативата да мотивират младите хора да научат повече за местната история и култура и да популяризират делото на радетелите за църковна независимост, основоположниците на читалищното дело, личностите, оставили трайна диря в местното просветно и културно дело, ловешките борци за национално освобождение, дейците на науката.

Награждаването на авторите на най-добрите работи ще е на 31 октомври, сряда, от 18 ч. в Ловчанско читалище „Наука”. Пак тогава ще бъде връчена и ежегодната персонална награда на изявени дейци в областта на науката на община Ловеч – барелеф „Св. Св. Кирил и Методий”. След това тържествен концерт ще изнесат вокалните групи от ОУ „Проф. Д. Димов”, ОУ „Васил Левски”, ОУ „Христо Никифоров”, както и „Пееща дъга” към Ловчанско читалище.

На следващия ден – 1 ноември, четвъртък, в салона на читалището – от 18 ч., ще видим театралната постановка „Многострадалната Геновева” с участието на ученици от ловешки училища, режисьор е Стоян Георгиев. Спектакълът е посветен и на 140-годишнината от първото театрално представление в Ловеч.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%81-%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%ba/

%d блогъра харесват това: