ян. 17 2016

Състоянието на пътната мрежа в Община Ловеч към 13 часа е сложно, но под контрол. Почиства се без прекъсване

Прочетено4514пъти

DSC_0020Пътната обстановка на територията на Община Ловеч към 13 часа днес е сложна, но под контрол след падналия близо 40 см сняг. Това съобщават от Община Ловеч.

Наличната техника на общинското дружество „Еко“ ЕАД е включена в почистването на града, улиците са проходими. Отворен е и пътят до Върбовка, за да се доставят хранителни продукти на Дом за възрастни хора.

Целта е за първия работен ден от седмицата всичко да е почистено според приетия по-рано план.

По-рано в Община Ловеч 20 села и квартал „Гозница“ имаха затруднение с електрозахранването, работи се непрекъснато върху повредите. Част от тях са свързани с по-сложна повреда в село Радювене.

Към 13 часа в Баховица, Лисец и Скобелево вече е възстановено електрозахранването. В Слатина само на една част от населението има електричество, очаква се да се ремонтира електропровода от Горан.

Продължава да има затруднения от навявания и преспи по някои участъци в третокласната и четвъртокласната междуселската мрежа. За почистване се грижи фирмата „Инфрастрой“.

По-рано днес бяха затворени пътищата за Тепава – Брестово откъм Деветаки, машините са затруднени от увиснали и паднали дървета. Затворена и към този час е отсечката Горан – Владиня, като за двете села може да се мине по обиколни пътища. Например – за Владиня през Дренов.

Навявания имаше и по пътищата за Лисец, Баховица, Славяни Къкрина, Брестово, Прелом и други.

Останалите пътни артерии са проходими при зимни условия. Обявеният код „оранжев“ за област Ловеч остава.

Досега няма информация за бедстващи хора.

Същевременно от АПИ съобщиха, че е затворен проходът Шипково – Рибарица.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%81%d1%8a%d1%81%d1%82%d0%be%d1%8f%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%8a%d1%82%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bc%d1%80%d0%b5%d0%b6%d0%b0-%d0%b2-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-2/

Коментари

  1. Hubava podrujka pravqt lovchanlii poglednete nie sme ot selo galata tetevensko az ucha v lovech i v momenta patuvam po put koito e zaleden

  2. Оцрняваме го. На фона на тежката обстановка и недостатъчните ресурси, вие правите всичко по силите си за да се овладее положението

  3. Градът е почистин. Почистени са и междуселищните рътища. Ако имаме съзнание да помогнем ще добре.

    1. debelaka каза:

      То само това оставаше, 3 дни след спиране на снеговалежа 20 см снежна покривка да не е почистена!

%d блогъра харесват това: