depo2201122-1Павлин Иванов

Няма да ви изненадам, ако споделя искрено, че съм ВТРЕЩЕН от обявената от Община Ловеч обществена поръчка за цитирам „ДОСТАВКА НА ЕЛЕКТРОМОБИЛ ЗА ОБСЛУЖВАНЕ НА РАЗДЕЛНО СМЕТОСЪБИРАНЕ И ДВА БРОЯ ЕЛЕКТРИЧЕСКИ МОТОЦИКЛЕТА“! Това е видно от обявлението в Агенцията за обществени поръчки.

Това е все едно да искаме да купим 100 цистерни за зареждане на космическа совалка!

Нито имаме совалка, а още по-малко разделно сметосъбиране, ама на кой му пука.

Трябва обаче да призная, че винаги се възхищавам на иновативните намерения на служителите на Община Ловеч и най-вече на ръководството на този орган. От една страна, на всяко обсъждане ми се обяснява как разделното събиране не може да стане, защото населението не било свикнало, от друга, въпреки че няма разделно събиране, ще си купуваме камиончета и моторчета.

Тази иновативност адски много прилича на програма „Сигурност“ на кабинета Орешарски с назначаването на безработни за „пазачи-сътрудници“! Само за информация, тези пазачи-сътрудници не сътрудничат на сигурността, а се използват да режат храстчета и чистят, което е доста далеч от идеята за сигурност, но .. въпрос на разбирания.

Или пък иновативността да имаме единствената по рода си ОТплаваща сцена и после да си я гоним по близките села. Атракция та дрънка!

Или пък на това, да си организираме иновативно сафари, за да се снимаме с трофейният Алонсо.

Или на единствената по рода си на Балканите тоалетна за 60 бона, която странно защо не работи.

Не ме разбирайте погрешно, много е хубаво да има разделно събиране, защото тогава вместо отпадъци, за които плащаме, ще имаме суровини, за които ще ни плащат! Подобна битка водим от няколко години, но каменните глави не виждат далаверата в това, може ни, и упорито, с постоянство, отказват да въведат разделното събиране в Ловеч.

Освен това, ако в града има разделно събиране, ще плащаме по-ниска Такса смет, не че на някого му пука, но факт.

 

Преди месец, Общински съвет НЕ допусна до разглеждане предложението на Данчо Заверджиев за създаване на общинско предприятие, което да се занимава със сметосъбиране и сметозивозване. Тази стъпка, ако беше разгледана и приета, щеше да спести много, много пари на ловешките данъколпатци, но не! Гладката мисъл на заемащите кралските кресла НЕ позволи това да се случи и да получаваме по-евтина и по-качествена услуга.

Може би, ако Заверджиев беше предложил сметосъбирането да се извършва с електрически каминочета и мотоциклетчета, предложението му щеше да мине, ама КОЙ, КОЙ да му каже как стоят нещата!

7 коментара

  1. Аз мълча

    Ти мълчиш

    Той мълчи

    Ние мълчим

    Вие мълчите

    ТЕ КРАДАТ

  2. Павлине, нали се стремим към европеизация? В Европа отдавна използват екологични МПС за различни дейности, кое точно те втрещява не мога да разбера??? Искаш да си събираме боклука с онези стари камиончета, дето не можеш да дишаш около тях ли? Ако ще се борим да бъдем европейци, все пак твоята партия е за Европа, смятам че трябва да се стремим към обновяване и модернизиране на използваните технически средства от всякакъв тип, а не да използваме тези зелени праисторически камиончета.

    1. Author

      Уважаеми г-н Георгиев, съвсем основателни правя предположение, че сте прочел единствено заглавието и може би едно изречение още. Пределно ясно, с думи прости, съм заявил моето мнение.
      От него става ясно, че за да са ни нужни транспортни средства, първо трябва да има разделно събиране в Ловеч. Не на думи, не на хартия, а истинско! Такова обаче, за огромно съжаление, няма и това е факт. Много дълга е темата какво всъщност е разделното събиране, но при всички случаи, да хвърлиш една омазнена опаковка от олио в кошче за пластмаса например, категорично не е разделно събиране!
      От тази гледна точка, за да бъдем европейци, както казвате, трябва да има работещ механизъм за разделно събиране на отпадъците, какъвто за съжаление няма.
      Едва след това, при планирането на конкретните дейности излиза на дневен ред с какво да събираме.
      Това е отправната точка на целият ми коментар.
      И все пак, фантазията не ми достига да си представя с какви мотоциклетчета ще събираме разделно събраните отпадъци от кошчетата. Вероятно трябва да с някакъв кош като Ну погоди?
      Като цяло, темата с отпадъците и тяхното управление е много интересна, защото при добро управление, ще имаме ниски такси и добро качество. Но както казах, данъкоплатците в Ловеч са над тези неща и ще продължат да бъдат късо подстригвани и заблуждавани.
      Но може би това си заслужаваме, не знам,

      Павлин Иванов
      “Ловеч днес”

  3. Поредното безобразие! Кмет Казанджиев като любител на моторите ще използва електрически мотоциклет за да обикаля гюмовете и да агитира населението разделно да събира отпадъците!

  4. Има един екземпляр от малцинствата, ходи по улиците и тегли камионче на връвчица, чудя се дали не извършва и той някаква общинска дейност. На интелект го докарва.

    П.П.: Част от разделното сметосъбиране, най-вече сметоизвозване, го осъществяват с велосипеди, ръчни колички и каруци наши съграждани. И екологично, и, вместо да обикалят да крадат, изкарват с труд за насъщния. дали не са решили от общината тях да качат на мотоциклети?

  5. без коментар

Comments are closed.