obs2206131Павлин Иванов

Данчо Заверджиев предложи на Общински съвет Ловеч да одобри отпускането на 40 000 лева за ремонта на Детското отделение в ловешката болница. Предложение беше разгледано в комисиите на ОбС и получи тяхното положително становище. Нуждата от тези пари е повече от крещяща!

Днес точката с предложението за помощ за Детското отделение беше включена законно в дневният ред на заседанието.

Шокиращо, лидера на групата съветници от БСП Валя Янкова предложи, точката да бъде отложена, като формалният мотив беше, че от Болницата нямало становище по въпроса. Между другото, оказа се, че май Председател Тихолов не е изпратил документите до борда на директорите на здравното заведение.

Същевременно, съветниците, които ще изброя по-долу, гласуваха в пълна мъгла предложението за отпускане на 250 000 лева за ВиК Ловеч за ремонт на водопроводната мрежа в „Червен бряг“ и около 40 000 лева за един тотално провален проект, какъвто е единият от туристическите.

Фактологията показа, че никой, АБСОЛЮТНО никой, не знае колко точно ще струва ремонта за водопровода. Все още няма изготвен проект, няма цифри, няма нищо, но съветниците на БСП, ДПС, Пенко Пенков и Николай Недялков, решиха, че това липсата на каквато и да било информация не е проблем.

По туристическият проект, за „устойчивост“ се искаха близо 40 000 лева, за неясно какви дейности! А проекта е провален, защото никой не е чувал за него, камо ли да има някакъв ефект, освен екскурзии за някои, печатане на брошури и CD-та, които не е ясно къде се намират, но пък вече са свършили!

На това отгоре ще се изготвя някакъв анализ, който ще струва около 24 000 лева (дай Боже всекиму – бел.р.)!

Но и това не попречи на съветниците от БСП, ДПС, Пенко Пенков и Николай Недялков, да натиснат смело зелените бутончета да подарят вашите пари.

Един от изводите днес е, че даването на 40 000 лева за Детското отделение на ловешката болница са огромен проблем, а да подаряването на близо 300 000 лева от нашите пари, за неясно какво е в реда на нещата.

Чии интереси защитиха днес лидера на БСП Валя Янкова, Доротея Цанкова, Фатме Моллова, Пенко Пенков … категорично не и на гражданите на Ловеч и техните деца!

 

Подробен коментар по темата, с много по-пълна фактология, очаквайте през следващата седмица и дано никой не си помисля да подмени или преправя протоколите, аудио или видео записите от заседанието!

26 коментара

  1. Хора,на Павлин фотоапаратът явно е повреден.На всяко заседание на ОбС снима,включително и на това на 16.10.А на снимката като скромен съветник виждаме и областния Милко Недялков.Да беше К.Маринова,разбирам,защото тя беше.Но м.Недялков ?!

  2. Д.З.на 16.10.2014 г.”А аз ще се опитам представя тук факти и доказателства за всеки един поотделно за нарушения, които е направил с цел лична облага за сметка на публични финансови средства за да им бъде потърсена наказателна отговорност от съответните власти.”
    Сега е 29.10.2014 г.и чакаме,чакаме.До тогава разрови и глава осма,раздел ІІІ от НК.

  3. абе хайде стига, веднага да нападате!Освен циганките с цялото домочадие, други пациенти ходят ли там? Че те и да го ремонтират, аз пак няма да си заведа детето при тази гнусна въшлива сган! За какво им е ремонт – за да се чувстват като у дома си? И без това са като на курорт там? Истина е,че почти за всяко нещо, касаещо здравето ходим до Плевен, така че, може би отказа е основателен. Като имате пари за влагане, вложете ги в училищата! Там поне ходят българи!

    1. Честно казано, моето дете в ранните си години прекарваше по доста дни в отделението. Квалификациите, дадени от Вас, определено не му подхождат.
      Всеки има правото на избор къде да се лекува. Добре, че в Плевен няма малцинства? Или просто там наистина са инвестирали, подобно на Троян, в здравето на своите граждани, та покрай тях да могат и благородниците от Ловеч да получат възможност да се лекуват…

    2. По-тъпи доводи от тези на Ценка не съм чувал! Тролове…!

  4. Дрън, дрън – та пляс, г-н п.и. У ваш’то село и “Айфелова пирамида” да построят – пак нема ви ‘ареса 🙂

  5. Уважаеми г-н Заверджиев и П.Иванов, вие проверихте ли дали няма някакво внесено предложение /или поне инвестиционно намерение/ за изграждането на частна детска клиника? Едно брутално погазване на Правилника на ОбС Ловеч би следвало да има някакво логично обяснение.

    Преди седмица писах тук по повод “частната кардиология” в сградата на Стоматологията, че както сте я подкарали в Ловеч – след време ще ви се наложи да идвате в Троян и да ползвате троянската общинска болница /между другото, тя има едно добро детско отделение/. Тогава някакво същество ми ревна “Вън”. Днес обаче не го виждам да коментира. Явно е някой портиер по временна трудова заетост.

    Между другото, пак ни поведохте в съревнованието между ОбС Ловеч и ОбС Троян за годишната награда “Идиот на годината”. Тъкмо се зарадвах, че ОбС Троян става недостижим за ОбС Ловеч с Решението си за съдебните заседатели – вие взехте, че си кръстихте об.съветници “съдебни заседатели”, с което изравнихте резултата, а с погазване собствения си Правилник – направо си поведохте в резултата. Все пак не губя надежда, защото в Троян об.съветници на БСП, Герб, Избор за Троян и ДСБ, предвождани от нашия славен Председател Балев са в добра кондиция и няма начин за оставащите 2,5 месеца да не ни спретнат такава поредна дивотия, че отново да поведем и да грабнем под носа ви тази достойна награда “Идиот на годината”. Не забравяйте също така, че ако при вас Председателят на ОбС е “лицето Тихолов” – при нас Председателят Балев няма конкретно лице, защото е еднакво видим от всякъде.

  6. Удобно Безчувствен

    Хей?
    Има ли някой там?
    Само кимни ако ме чуваш.
    Има ли някой в къщи?
    Хайде ,сега,
    чувам, не се чувстваш добре.
    Добре,мога да облекча болката ти.
    Да те вдигна отново на крака.
    Отпусни се.
    Нуждая се първо от малко информация.
    Само основни неща.
    Можеш ли да ми покажеш къде е болното място?

    Няма болка, ти се отдалечаваш.
    Далечен кораб дими на хоризонта.
    Ти само минаваш през вълните.
    Устните ти мърдат,но не чувам какво казваш.
    Когата бях дете имах треска.
    Ръцете си усещах сякаш са два балона.
    Сега още веднъж имам това чувство .
    Не мога да ти обясня това което не би могъл да разбереш.
    Това не е какъвто съм.
    Превръщам се в удобно безчувствен.

    О,да.
    Само леко убождане.
    Не трябва повече ааааааааааааах!
    Но ти може да се чувстваш малко болен.
    Можеш ли да се вдигнеш?
    Аз вярвам,това работи добре.
    Това ще те държи да вървиш напред.
    Хайде,време е да тръгваме.

    Няма болка, ти се отдалечаваш.
    Далечен кораб дими на хоризонта.
    Ти само минаваш през вълните.
    Устните ти мърдат,но не чувам какво казваш.
    Когата бях дете,
    аз имах краткотрайно видение
    в ъгъла на окото.
    Обърнах се да го видя,но то изчезна.
    Аз не мога да го видя сега.
    Детето е порасло.
    Видението е изчезнало.
    Превърнах се в удобно безчувствен.

    https://www.youtube.com/watch?v=JU-OSLBKwG0

    1. Страхотно! Благодаря Ви!

    2. Много добро парче, мен обаче ми е малко по-така
      http://vbox7.com/play:bd4ceaae
      Още повече, че нямам становище по ДОИтата си, а минаха 14дена и вече почвам много да се ядосвам. Особено с оглед събитията и новоразбраното инфо от последните дни.

  7. Данка, дай данни за облагодетелстване, име по име, другото е хулене и клевета!!!!

    1. Трима студенти отиват на изпит. Първият от тях – Минчо, голям връзкар – сяда. Професорът го пита:
      – През 1945 година над Нагазаки и Хирошима американците пускат две атомни бомби, има много жертви и…
      – Разрушения.
      – Браво, колега, отличен.
      Сяда вторият – Тихол, по прякор Пръдливия Гибон, по-малък връзкар.
      – През 1945 година над Нагазаки и Хирошима американците пускат две атомни бомби и…
      – Има много жертви и разрушения.
      – Браво, колега, отличен.
      Сяда Данчо З. – никакъв връзкар.
      – Колега, някога някъде да е падало нещо?
      – Да, през 1945 година над Нагазаки и Хирошима американците пускат две атомни бомби, има много жертви и разрушения.
      – Поименно, колега, поименно.

    2. Много готин виц на Дебелака!!! 🙂

  8. Данчо, конкретика дай не общи приказки…

    1. Ok, дефинирай ми понятието “конкретика”, защото каквото и да на пиша, ти все ще повтаряш “конкретика дай”, “конкретика дай”
      А какво по конкретно от едни официален действащ концесионен договор публикуван в НАЦИОНАЛНИЯ КОНЦЕСИОНЕН РЕГИСТЪР, по който не е упражнен контрол от служебните лица по чл.29, което е довело до финансова загуба на общината. Този договор да не би да съм си го измислил аз и да е фалшив, и да не би аз да съм поемал задължения към общината, които не са изпълнени.

  9. Партида № O – 00853 В НАЦИОНАЛНИЯ КОНЦЕСИОНЕН РЕГИСТЪР
    за концесия, предоставена от общината

    Решение за определяне на концесионер №670 от 27.01.2011 – Решение на № 670 на Общински съвет – Ловеч, взето на заседание с Протокол № 47/27.01.2011 г.
    Относно: Определяне на концесионер на язовир “Долното селище” в землището на с. Дойренци, Община Ловеч, актуван с АПОС № 53132/10.01.2011 г. (стар АПОС № 51148/20.11.1998 г.)

    1. Определя за концесионер “В.П.С.Е.” ООД гр.Ловеч -, седалище и адрес: Ловеч, бул.”България” №5; представляващ: Пенко Найденов Пенков – Управител, на язовир “Долното селище” с.Дойренци, представляващ поземлен имот с идентификатор 21823.38.70 по кадастралната карта на с. Дойренци с площ от 147987кв.м., при съседи: поземлени имоти с идентификатори 21823.30.8; 21823.35.70; 21823.35.13; 21823.36.19; 21823.37.20; 21823.37.81; 21823.38.73; 21823.38.13; 21823.38.72; 21823.38.71 и 21823.33.4 по кадастралната карта на селото, актуван с АПОС № 53132/10.01.2011г. (стар АПОС № 51148/20.11.1998г.) с предмет на концесията: управление, ремонт и поддържане на язовирната стена и прилежащите към нея съоръжения и извършването на дейностите аквакултури върху язовира, за срок от 25 години, считано от датата на подписване на договора за концесия.
    2. Определя размер на концесионно плащане, както следва:
    2.1. Годишно концесионно плащане в размер на 3838,00лв без ДДС, платими на две вноски: първата в размер на 60% от годишното концесионно плащане до 31 януари на текущата година и втората вноска в размер на 40% от годишното концесионно плащане – до 30 ноември на съответната година.
    2.2. Еднократно концесионно плащане, дължимо към датата на подписване на концесионния договор в размер на 3838,00 лв. без ДДС;
    3. Разходи по инвестиционната програма – 51000лв., разпределени както следва:
    3.1. Разходи за проектно-инвестиционни дейности – общо 14000лв. в т.ч.:
    3.1.1. Проект за устройствен план на язовира – 3000лв., срок 12. 2011г.;
    3.1.2. Проект за контролтролно-измервателна система – 2000лв., срок 12.2012г.;
    3.1.3.Проект за ремонт на основния изпускател и водовземната шахта – 4000лв., срок 12.2011г.
    3.1.4. Изработване на авариен план за язовира – 1000лв., срок 12.2012г.;
    3.1.5. Изработване на план за експлоатация на язовира – 2000лв., срок 12.2013г.;
    3.1.6. Изработване на технически паспорт на язовира в съответствие с Наредба № 5/28.12.2006г. за техническите паспорти на строежите, издадена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (ДВ бр.7/23.01.2007г.), който следва да се изработи и представи на Община Ловеч в срок до 31 декември 2011г. – 2000лв., срок 12.2011г.
    3.2. Разходи за СМР, съоръжения и др. – 21000лв в т.ч.:
    3.2.1. Изграждане на контролно-измервателна система – 8000лв., срок 12.2014г.;
    3.2.2. Ремонт на основния изпускател и водовземната шахта – 5000лв., срок 12.2012г.;
    3.2.3. Ремонт на преливника. Почистване и поддържане речното легло на разстояние до 500м. от съоръжението надолу по течението на реката – общо 6500лв., като 3500лв. за 2012г. и 3000лв. за 2013г.;
    3.2.4. Оборудване на авариен склад на язовира – 1500лв., срок до 12.2012г.
    3.3. Разходи за оборудване – общо 16000лв. в т.ч.: за лодки – 5000лв. и за мрежи – 11000лв., срок до 12.2011г.
    4. Екологични мероприятия – общо 7000лв. в т.ч.:
    4.1.Почистване на водния и въздушния откос – общо 3000лв. – 1500лв. до 12.2011г. и 1500лв. до 12.2013г.;
    4.2.Почистване на чашата от наноси и блатна растителност – общо 4000лв. – 2000лв. до 12.2011г. и 2000лв. до 12.2014г.

    Чл.29. Контролен орган по концесията е КОНЦЕСИОНЕРЪТ – Общински съвет Ловеч, който възлага на Кмета на Община Ловеч да организира контрола по изпълнението на концесионния договор, чрез длъжностни лица от общинската администрация и комисия за текущия контрол по изпълнение на сключените концесионни договори.

    По мои изчисления за годишни концесионни плащания не са заплатени малко повече от 10 000 лева, а за разходи по инвестиционната програма над 30000 лева или малко повече от 40 000 лева не са внесени в общинския бюджет, защото както общински съвет, а така също и кмета на са упражнили контрол по концесията.

    Колко лева точно са нарушенията по този договор и кои служебни лица носят наказателна отговорност ще определят съответните органи до които ще подам утре сигнал за тази концесия.

  10. Днес бяха преминати всички граници на търпимост за законосъобразната работата на общински съвет от:
    Анатолий Георгиев Иванов – БСП
    Ахмед Мехмедов Чаушев – ДПС
    Валентина Янкова Митева – БСП
    Валерия Трифонова Генова – Маркова – БСП
    Велислав Светославов Симеонов – БСП
    Венцислав Младенов Хаджиев – БСП
    Владимир Стоянов Кочев – БСП
    Доротея Миленова Цанкова – БСП
    Емилия Петкова Ненчева – БСП
    Красимира Христова Бочева – БСП
    Николай Георгиев Недялков – ОДС
    Пенко Найденов Пенков – ОДС
    Пламен Цветанов Линков – БСП
    Страцимир Веселинов Петков – БСП
    Тони Михайлов Паричев – БСП
    Тихол Стефанов Тихолов ДПС + – БСП
    Фатме Юсеинова Моллова – ДПС
    Цоло Гачев Христов – БСП

    Това е пълния списък на Съдебните заседатели гласували за провеждането на днешното съдебно заседание, като бе наречено днес заседанието на общински съвет от лицето Тихолов, в началото на заседанието.

    Тази група през последните три години нарушавайки законите и нормативните актове на съвета носи цялата отговорност за управлението на общината.

    Всеки сам може да прецени, как е управлявана общината и да даде своята оценка за работата им. Доволни ли сте от местните данъци, такси и услуги, които те са определили. Доволни ли сте от асфалтираните улици по които карате автомобилите си. Доволни ли сте от чистотата на града за която плащате. Доволни ли сте от състоянието на града и условията за работа и бизнес. Доволни ли сте от живота, които живеете в Ловеч благодарение на това управление.
    А аз ще се опитам представя тук факти и доказателства за всеки един поотделно за нарушения, които е направил с цел лична облага за сметка на публични финансови средства за да им бъде потърсена наказателна отговорност от съответните власти.

    1. Един приятел ми разказа днес виц по телефона:
      Попитали радио “Ереван” колко предложения е внесъл в Общински съвет Ловеч съветникът Пенко Пенков.
      От радиото отговорили, че от всичко, свързано с Община Ловеч, през всичките тези години г-н Пенков никога не е внасял, а само изнасял.

    2. Браво,”добродушни” душички.Общинският съветник ,Валентина Янкова Митева,от БСП е виновна, защото е предложила да отпадне от дневния ред на заседанието предложението, направено от Данчо Заверджиев за „извършване от Община Ловеч на НЕПАРИЧНА вноска в капитала на МБАЛ Ловеч с основния ремонт на Детското отделение с отпуснатите от общинския бюджет ДО 40 000 лв.”. Виновни са и съветниците от БСП,ДПС и ОДС,както и председателят,с гласовете на които това предложение не беше допуснато за разглеждане и решаване. А ето,ПП ГЕРБ е направила дарение от БЮДЖЕТНАТА си субсидия.И защо са направили това виновните съветници?!Естествено,защото не са загрижени за подобряване условията за лечение на децата ни. УЖАС !!!Вие само сравнете едните и другите!Силно.Могъщо!Но неточно.А защо неточно?Ами защото,ако прочетете написаното в същия този сайт през месеците август и септември,ще видите,че тъкмо тази съветничка на сесията,добила известност като сесията”Алонсо”,предложи свои и на колегите си от групата БСП лични пари да бъдат дарени за довършване ремонта на същото това Детско отделение.И техните пари заедно с лични средства на председателя на съвета и на кмета и заместник – кметовете,общо 2050 лв.бяха преведени по сметка на болницата за ремонта.Нали е значимо по-трудно решението да дадеш нещо свое,отколкото да го направиш с „чужда пита” – от бюджета.Е тогава от какъв зор Валентина Митева и гласувалите предложението й съветници са изключили предложението на Заверджиев ?Нека помислим.Вноски в капитала на търговско дружество се правят и приемат от общото му събрание.Болницата е акционерно дружество с участие на държавата над 50 % и минимални участия на няколко общини,включително Ловешката.Следователно,за да се увеличи капиталовото участие на Община Ловеч,преди вземане на предложеното от Заверджиев решение трябва да има поне мотивирано искане от Съвета на директорите на акционерното дружество за необходимите средства за ремонта.Макар и само това да не е гаранция,че една парична вноска ще бъде приета от акционерите при гласуването. Друг е въпроса,ако вноската е непарична.Но такава вноска трябва да е с някакво имущество (апарат,кабинетно или друго оборудване,отделен недвижим имот)и тогава Общината закупува съответния апарат или имот,предава го за ползване в болницата с предложение за приемането му като вноска в капитала и чака решението на акционерите.Но докато няма решение за приемане на апарата или имота като вноска в капитала,той си остава собственост на Общината.И това е гаранцията,че един необходим апарат или имот ще бъде приет като непарична вноска.Детското отделение,както и всички корпуси на сградата на болницата са собственост на акционерното дружество – МБАЛ – Ловеч.Ремонтирането им,дори със 100 % пари от общинския бюджет не създава нова вещ,ново помещение.То си остава собствено на акционерното дружество.А за да се внесе като ,непарична вноска трябва да е собствено на Общината.Предложението за непарична вноска със средствата за основен ремонт се разминава с изискванията на Търговския закон.А след няколкократните увеличавания на дела на държавата в годините 2010 – 2013 в капитала на болницата ,с което на практика се намаляваше относителната тежест на дела на общините и съответно на гласа им в акционерните събрания,сега не е без значение по какъв ред да се направи вноската,за да се ангажират акционерите да я приемат като увеличаване на капиталовото участие на Общината.Защото ако не се гарантира това,предаването на 40-те хиляди по сметка на болницата ще бъде само поредното дарение без ефект за възможностите на Общината при гласуванията в събранието на акционерите.Ето защо действията на”виновните”са фактически отговорни действия за интересите на Общината ,а от там и на нейните граждани.

    3. Необходимите пари ще бъдат предоставени.Това показаха гласуванията в постоянните комисии.Но ще се подготви предложение,което ще реши и проблема с ремонта,но и проблема с насрещния еквевалент – увеличаване дела на Община Ловеч в капитала,за да се блокира в бъдеще практиката от 2010-2013 г.за “прибиране” на капиталовото участие към държавата и обезличаването на гласа на общините-акционери.

  11. Поредния СРАМ за града ни!!! Явно няма да има келепир от ремонта за детското отделение за другарката Янкова! Еййй, не наядохте се, боклуци такива!!!!!!!!!!!

    1. Да бе.Затова точно Янкова и съветниците от БСП септември месец внесоха свои лични пари като дарание за ремонта на същото това детско отделение.Какъв ли им беше келипира от това?!

  12. Павлине имам чувството, че ще се извиняваш на някой от споменатите поименно, за гласуването по някои точки…или по скоро не гласуването … Ама те мъжете се извиняват, та едвали ти ще го направиш…

  13. Не знам защо продължаваме да търпим тези безчинства? Аз и много други като мен не могат да направят абсолютно нищо, защото само да опитаме дори, ще бъдем смачкани, буквално! Но всички заедно, водени от публични личности, несъгласни със статуквото, мисля че може да инициираме някаква промяна, която според мен е нов кмет и ОС, но дори и настоящите тарикати да успеем да спрем, пак ще е успех. Вярно, че те са се навързали като черва но ако има достатъчно ентусиасти и действаме ЗАЕДНО, промяната е ВЪЗМОЖНА!

    Хора, СЪБУДЕТЕ СЕ!!!

Comments are closed.