Служителите на МВР в ловешка област ще се грижат за нормалното протичане на изборите на 06 ноември 2016 г.  

Прочетено1803пъти

izbori209141Областна дирекция на МВР – Ловеч и Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Ловеч са създали необходимата организация за обезпечаване на сигурността, обществения ред и спокойствието на гражданите на територията на областта преди, по време и след приключване на изборите за президент и вицепрезидент на България и на национален референдум, на 06.11.2016 г.

В охраната на местата за гласуване, ангажимент ще имат около 400 служители от ОД МВР – Ловеч и РД ПБЗН – Ловеч. Те ще се грижат за сигурността на 260 СИК, разположени в 178 изборни места и 2 подвижни избирателни комисии.

Охраната на местата за гласуване и изборните книжа ще бъде поета от служителите на МВР на 05 ноември 2016 г. след запечатването на изборните секции в 18.00 ч. и ще продължи до приключване на гласуването и предаване на протоколите в Районната избирателна комисия на 6 ноември 2016 г.

След поемане на охраната на 05 ноември до началото на изборния ден на 06 ноември в изборните места не се допускат лица по никакъв повод. В изборния ден полицията ще осъществява само външна охрана на изборните помещения. Служителите на МВР могат да влизат в секциите само при необходимост – за възстановяване на реда, след искане от председателя на съответната избирателната комисия. В изборния ден служителите ще следят в местата за гласуване да не влизат лица, които носят оръжие или предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и лица в явно нетрезво състояние. Няма да бъде допускано внасянето на обемисти пакети и багаж. Забранено е паркирането на моторни превозни средства в непосредствена близост до секциите, както и оставянето на вещи без надзор. Полицията ще съблюдава и за стриктното спазване на изборното законодателство. Само по решение на СИК, председателят на комисията може да поиска съдействие от органите на МВР за възстановяване на реда в помещението за гласуване, ако има такава необходимост.
Инспекторите от звената „Държавен противопожарен контрол” при РДПБЗН и РСПБЗН са извършили необходимите проверки относно пожарната обезопасеност на всички помещения свързани с изборния процес. Проверени се евакуационните изходи, наличието и изправността на уредите за пожарогасене, провеждат се инструктажи на членовете на общинските и секционните избирателни комисии.
Създадена е необходимата организация българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен/зелен паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас, като се снабдят с необходимите документи.
На 05 ноември (събота) звената за издаване на документи за самоличност в сградата на ОДМВР Ловеч и в районните управления в градовете Троян, Луковит и Тетевен  ще бъдат отворени от 08.30 ч. до 17.30ч., а в изборния ден, на 06 ноември /неделя/ – от 08.00 до 19.00 часа.

В МВР стартират открити линии за получаване на информация за нередности и нарушения на изборите. Гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес на  тел. 02/982 22 32, факс: 02/982 56 46 и e-mail:izbor@mvr.bg

Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на откритите линии. Подадените информации ще бъдат записвани.

 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%81%d0%bb%d1%83%d0%b6%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b2%d1%80-%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82-%d1%89%d0%b5/

1 коментар

  1. Спрямо другите нещо има ненормално. Прибирам се с велосипеда по тъмница от наше село. Друг път маса полицай гледам пред сградите за гласуване, че и на дурги места а сега нито един. Големи промени.

%d блогъра харесват това: