След анкетно проучване – гражданите доволни от обслужването на областна администрация

Прочетено1883пъти

След проведено анкетно проучване с цел непрекъснатото подобряване обслужването на граждани и юридически лица при предоставянето на административни услуги в Центъра за административно обслужване (ЦАО) на Областна администрация Ловеч става ясно – гражданите са доволни от работата на екипа в центъра.

Всеки посетител е имал възможност да попълни специално разработената анкетна карта, съдържаща 6 въпроса и възможност за предложения. Анкетните карти са поставени на мястото, където гражданите попълват документи, а прозрачната кутия, в която се пускат, е в непосредствена близост.

През първото полугодие на 2018 24-ма посетители са се възползвали от правото да попълнят анкетата. Те са били категорични, че лесно са намерили информацията за административните услуги, които се предоставят от Областна администрация, а информацията, получена от екипа на Центъра за административни услуги, е била точна и изчерпателна. До 10 минути е било необходимото време за обслужване, а качеството на обслужването анкетираните определят като отлично и положително. Всички анкетирани са категорични, че не са били свидетели на корупционна проява от страна на служител в администрацията.

Има две предложения за подобряване на дейността на ЦАО – да се включи възможност за експресни услуги до 1 ден и да бъдат въведени и допълнителни въпроси към анкетата – „останах удовлетворен от обслужването и срока на изпълнение”, „доволен съм, нямам забележки“, „отзивчивост, сърдечност и позитивно отношение към клиентите“, „обслужването е перфектно, персоналът е много внимателен“,  и др.

Тези резултати са по-добри от 2017 г., сочи анкетното проучване. Екипът на Центъра за административно обслужване апелира повече граждани и фирми, посетили ги, да попълват анкетните карти и да изразяват мнение или дават препоръки, за да може преценката да е по-обективна, а и да се подобрява работата на администрацията като цяло.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4-%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%83%d1%87%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b4/

2 коментара

  1. Поздравления Краси! 🙂
    И други имат принос за оценката, но тя е на ТОПА, пред гражданите.
    Шефа да почерпи!