Ски – ваканция на Беклемето, зимен лагер на ТД“Стратеш“ – Ловеч

Прочетено2137пъти

Текст и снимки д-р Дарина Петрова

Успешно приключи традиционният детски ски-лагер на ТД“Стратеш“ за начинаещи и напреднали скиори, подкрепен от община Ловеч. Използвана бе междусрочната ваканция на учениците 3 – 8 февруари, 2017 г. В последните 5 години лагерът се провежда на Беклемето с нарастващ интерес и брой участници в него. Тази година  в състава му бяха 20 деца на възраст от 7 до 14 години, 2 опитни ски-учители, лекар.
Начинаещите провеждаха интензивни тренировки по 6 часа на ден, 3 сутрин и 3 следобед, под умелото ръководство на Светослав Генков, председател на ТД“Стратеш“.

Бързо се научиха да карат уверено и с много елементи по пистите на Беклемето. В групата на напредналите скиори цареше прекрасен спортен дух. Те тренираха на голямата писта, под ръководството на всеотдайната Габриела Станчева. Имаха си име и боен вик. Времето беше динамично. Слънце и положителни температури, често и краткотраен дъжд се сменяха с мраз, скреж и студени ветрове. Мъгли пълзяха по пистите,  имаше и истинска, тиха, снежна зима. Пистите бяха ту бавни с мокър сняг, ту покрити със снежна пудра в последните  дни, но независимо от времето младите ни скиори ентусиазирано тренираха усмихнати и мотивирани.
  В базата ги очакваше винаги горещ билков чай, просторна и топла  дневна с голяма камина. Преди вечеря пред камината се пишеха домашни упражнения, зададени за ваканцията.

Последната вечер имаше викторина, устен изпит за правилата в ски-спорта. Ръководителят на лагера Светослав Генков връчи сертификати на участинците за достигнато ниво в овладяването на ските.

Всички си тръгнаха здрави и щастливи от чудесните ваканционни дни в курорт Беклемето с желанието догодина да се срещнат отново на пистите.

Следващите прояви в календара на ТД“Стратеш“ съвместно с община Ловеч са традиционният поход до Къкринското ханче на 19 февруари, 2017 г. с беседа на Пази мост и участие в тържествата в Къкринското ханче. Поканени са всички граждани. Сборен пункт е Градската художествена галерия в Ловеч, 9 ч.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b2%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b7%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%b5%d1%80-2/

%d блогъра харесват това: