Село Умаревци отбеляза своя празник с голяма обща трапеза, богата програма и традиционен курбан

Прочетено1480пъти

Село Умаревци, община Ловеч, отбеляза своя празник на 29 септември, събота, с голяма обща трапеза, богата програма и традиционен курбан. Празникът се организира малко след Кръстовден (14 септември) и събра в слънчевия ден стотици жители и гости на площада пред кметството.
Гости на тържеството бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Даниел Колев. Двамата поздравиха лично почти всички присъстващи на трапезата, разговаряха с тях за техните проблеми и успехи.
Кметът на Умаревци Виктория Маринова откри празника и благодари на младите доброволци, които са помогнали за подготовката на събитието. Тя отправи думи на признателност и към Община Ловеч за финансовата подкрепа, както и към фирмата, която е съдействала.
Ловчанският митрополит Гавриил и отец Тихон отслужиха празничен водосвет. После те благословиха двата казана с приготвен вкусен курбан от телешко месо, предвиден за 300 гости.
В своето поздравително слово кметът Корнелия Маринова припомни, че нещата се случват, когато имаме вяра, когато Бог ни подкрепя и когато митрополит Гавриил е с нас.
Корнелия Маринова припомни какви важни неща предстоят за Умаревци – ремонт на две улици и на покрива на кметството, за което вече е избрана фирма.
Тя връчи поздравителен адрес на Виктория Маринова, в който се казва: „Имате ценна история, в нея са записани имената на вашите опълченци Никола Помов – Комитата, Марин Иванов, Тодор Цачев и Атанас Войводов. Имате богати културни традиции и съвременно административно обслужване. Пожелавам на жителите здраве и сили, за да работим заедно за издигането на жизненото равнище и да градим едно по-добро бъдеще за нашите деца.“
Празничната програма откри Духовият оркестър на Община Ловеч, последваха изпълнения на ФТГ „Гиздаво хоро“ от Умаревци, ДТС „Ловеч“ при НЧ „Бъдеще за Ловеч 2009“ и оркестър. Изпълненията бяха посрещнати с много аплодисменти, а веселието продължи до късно.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%81%d0%b5%d0%bb%d0%be-%d1%83%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%b2%d1%86%d0%b8-%d0%be%d1%82%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%b2%d0%be%d1%8f-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d1%81/

%d блогъра харесват това: