Сдружение „Знание“ има мисия – Здрави деца

Прочетено763пъти

Родители от детска градина „Снежанка“ имаха възможност да се обучават на тема здравословно готвене. Дейността е част от проект „Мисия: Здрави деца“ реализиран от Ловешкото Сдружение „Знание“ и финансиран от най-голямата социално-отговорна инициатива на Лидл България „Ти и Lidl за по-добър живот“.

Целта на провелото се през месец март обучение е да подобри информираността и познанията на родителите в областта на здравословното готвене и хранене, които са изключително важни за доброто здраве на нашите деца.

Освен теоретични съвети и представяне на многообразни варианти за ежедневно здравословно меню 20-те родители, участващи в обучението, имаха възможност да обменят опит и да споделят интересни здравословни похвати в приготвянето на дневното меню за своите деца.

Обучението включваше представяне на постигнатите до момента резултати от проекта, презентиране на интересни здравословни препоръки включващи пълноценна и разнообразна храна. Освен за нейното приготвяне, участниците се запознаха и с не толкова разпространените методи за правилно съхранение на храната, размразяване на продукти и др.

Най- интересната част от обучението беше практическия модул, в който експертите от „Знание“ и родителите имаха възможност да приготвят здравословни десерти.

Приятна изненада за организаторите беше присъствието и на татковци сред участниците – доказателство, че за здравословното хранене трябва да са отговорни всички членове на семейството.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%81%d0%b4%d1%80%d1%83%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b8%d0%bc%d0%b0-%d0%bc%d0%b8%d1%81%d0%b8%d1%8f-%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8-2/

%d блогъра харесват това: