апр. 08 2013

Сдружение „Деветашко плато“ прие Плана си работа през 2013 г.

Прочетено1888пъти

sdrujdevplato2702131Реализация на проекти, провеждане на Шестия събор на Деветашкото плато, стажове на британски студенти в България и работни посещения у нас на шотландци за обмен на добри практики са част от проявите, залегнали в Плана за работа на сдружение „Деветашко плато“. Той бе приет на 5 март на общо събрание на сдружението, провело се в Ловеч.

С отчета за дейността за миналата година и с финансовия отчет за 2012 г. запозна членовете на сдружението председателят на Управителния съвет Ива Таралежкова. Преглед на напредъка по проект „Живи общности – жизнени села“ направи Велислава Чилингирова. Приветствие към участниците отправи кметът на Ловеч Минчо Казанджиев.

Основните проекти, по които ще се работи тази година, са „Зелено село“, „Живи общности – жизнени села“, „Разказвачи на приказки“. По програмата „Учене през целия живот“ Сдружението ще бъде домакин на партньорски проекти, а по програма „Леонардо да Винчи“ ще организира за 6 британски студенти стаж по археология съвместно с Археологическия музей в Хисаря и за още 6 стаж по традиционни български занаяти – в Троян, Тетевен и в АЕК „Етъра“. По проекта „Природен обмен“ 6 участници от природозащитни организации в Шотландия идват в България за обмен на добри практики, по проекта „Управление на наследството“ други 6-има шотландци ще са у нас на работно посещение по темата „Културно-историческо наследство“, още 6 експерти по археология от Англия ще правят в страната ни обмен на добри практики по проекта „Добри практики“.

Реализацията на проекта „Живи общности – жизнени села“ включва тази година разработване и одобрение на проектите за селата, подписване на споразумение за партньорство с общините Летница, Ловеч и Севлиево, разработване на регионалните проекти и реализация на проектите в селата.

Сдружение „Деветашко плато” е българска неправителствена организация, работеща в обществена полза и регистрирана в Ловешкия окръжен съд през 2008 г.  Сдружението обединява представители на девет села – Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево и Тепава, разположени в административните граници на общините Летница, Ловеч и Севлиево. Индивидуален член стана кметът Казанджиев.

Основните дейности на сдружението са насочени към опазване и развиване на ресурсите на региона, повишаване на уменията на местните хора за управление на природните дадености и превръщане на платото в атрактивно и популярно място за туризъм, отдих и обучение.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%81%d0%b4%d1%80%d1%83%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b4%d0%b5%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0%d1%88%d0%ba%d0%be-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5-%d0%bf%d0%bb/

Коментари

  1. Браво – искам да се присъединя към сдружение Деветашко плато – като по-млад, родом съм от с. Александрово, го обиколих и още тогава бях удивен от този природен феномен !

%d блогъра харесват това: