Световен ден на ходенето организират Община Ловеч, Областен информационен център – Ловеч, Регионална здравна инспекция – Ловеч и Общински детски комплекс

Прочетено1817пъти

hodene710161Световен ден на ходенето организират Община Ловеч, Областен информационен център – Ловеч, Регионална здравна инспекция – Ловеч и Общински детски комплекс. Той ще се проведе на 13 октомври 2016 г. /четвъртък/ на алея „Баш Бунар“ от 15.00 часа. Маршрутът ще бъде от началото на алеята, до местността Трай Дянко и обратно до детската площадка. На всички участници ще бъдат раздадени талони и всеки проходил определения маршрут ще участва в томбола с много награди.

Министерството на младежта и спорта и българската асоциация „Спорт за всички“ организират за пореден път през октомври Световен ден на ходенето в цялата страна. Спортното събитие е част от Национална програма за физическа активности развитие на българското население. Проявата е международна в рамките на програмата „Спорт за всеки“. Имайки предвид  ползата от ходенето за хора от всички възрасти, Световната асоциация спорт за всички TAFISA стартира Деня на ходенето през 1991 год.

Идеята на БАСВ е да привлече повече желаещи към системни занимания с ходене за здраве. Ходенето е предпоставка за поддържане на добра кондиция, работоспособност, дълголетие и е профилактично средство при сърдечно-съдови заболявания. Този ден има за цел да популяризира здравословния  начин на живот чрез системно практикуване на ходенето, защото то е най-естествената форма на движение, може да се практикува навсякъде и по всяко време, не изисква финансови средства.

Денят на ходенето е възможност за всеки да прекара един приятен и забавен ден. Това ни дава шанс да започнем един нов начин на живот и да поставим началото на системни занимания със спорт и физическа активност, за да бъдем здрави, в чудесна форма и винаги в добро настроение.

 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b5%d0%bd-%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d1%85%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b7%d0%b8%d1%80%d0%b0%d1%82/

2 коментара

  1. Искам да се състезаваме с Кметицата!До трай Дянко и обратно.

    1. А не искаш ли с мен? Вече не съм първа младост, ама ще се прежаля за един тур до Трай Дянко и обратно (където и да е това в града)?

%d блогъра харесват това: