Светкавично реагиране на сигнал за шляещ се по пътното платно кон в Ловеч

Прочетено2316пъти

Днес сутринта след светкавично реагиране бе предотвратена възможността за евентуално пътно произшествие с шляещ се кон по улиците на Ловеч. Сигналът е подаден към 6 часа сутринта от гражданин на тел. 112. Служители на РУ на полицията в Ловеч са издирили и спрели безнадзорното животно близо до кръстовището на Салито в посока стария път за Севлиево.

Оказва се, че животното не е маркирано, но появило се момче от ромски произход твърди, че конят е на баща му. В последствие животното е отведено до постройка на околовръстното шосе на Ловеч, където живее ромска фамилия.

Случаят е докладван на старши комисар Милен  Маринов, директор на ОД на МВР-Ловеч, както  и на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова. Кметът от своя страна сигнализира за случая д-р Росен Федерчев – директор на Областна дирекция по безопасност на храните в област Ловеч.

Последиците за собственика ще бъдат съставени актове от полицията по Закона за движение по пътищата  и от БАБХ  по Закона за ветеринарномедицинска дейност.

Оставените без надзор животни по пътната мрежа са изключително опасни за движението, каза старши комисар Милен  Маринов. Той припомни, че преди около Гергьовден т.г. подобно изоставено животно на пътя Ловеч – Троян е станало причина за ПТП с жертва млад мъж.

Забележка: Снимката на кръстовището е илюстративна.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%be-%d1%80%d0%b5%d0%b0%d0%b3%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b8%d0%b3%d0%bd%d0%b0%d0%bb-%d0%b7%d0%b0-%d1%88%d0%bb/

25 коментара

Skip to comment form

 1. Защо конят е освободен след като не е маркиран ?

  1. Защото е на циганин ако беше на баи Иван то баи Иван щеше да е глобен ,а циганина от ромски произход не,

  2. Foxa Minkov Глобен и в затвора можеше да лежи,но циганина е ценен гласоподавател!!

 2. И какво е ромски произход.

 3. Тези гръмки заглавия… да се смееш ли, да плачеш ли… „светкавична” реакция..

  1. …..за плач си е ((

  2. Направо на плач отиват нещата…

 4. А защо не написахте за момчето, което удари кон на околовръстния път и почина? Почина, да! И момчето, и коня!

  1. Защото са курви и пишат каквото и е угодно, за това !!!

 5. УРАААА БРЕИ какви хубави неща се случват в нашия занимарен град

  1. К’во искаш, новина N 1, а че няма вода, в квартала, цяла сутрин,голяма работа.

 6. то пък едно натоварено движение в Ловеч…

 7. Как така казва на баща му е и го взема и си тръгва…Утре тия цигани гадни ще срещнат някое дете и ще кажат че е тяхно…За пореден път се обеждавам че нямаме закони

 8. Щом преди време няколко малки кончета бяха омъртвени,защото при транспортирането им не са били налични нужните придружаващи документи…интересно как пък в този случай коня е върнат на въпросните роми…

 9. и сега медал ? ахахаха

 10. То не беше ли забранено движението на каруци в Ловеч, или нещо бъркам? Не, че нещо, но ако е така, за какво си говорим?

 11. Статията кърти. Трябва да влезне в учебниците по журналистика. Най ме кефи първото изречение, с евентуалната възможност.

 12. Кой ги попита тези мангали къщите където живеят на околовръстното шосе дали имат документи или са се самонастанили!?

  1. Няма кой да ги попита, защото на изборите от тях се започва. Вчера, за да ми издадат документ в общината ме накараха да платя старо задължение, за което не съм знаел от 23лв. Като не си го платил си длъжник! Бай мангал не го интересува това ….живее си живота, ебе си мангалката, защото българите работят, за да отгледат едно дете, а мангалите раждат, за да се гледат тях си!

 13. Da tozi kon Veselin Topchiev za koito kazvash ti beshe na edin mn mrasen dolen mangal koito vse oshte si se razhojda na svoboda a choveka pochina i nikoi nishto nemu napravi

  1. Така е, иначе светкавични мерки се взимат. Всичко отива за парата на свирката и дайте да бием барабана!
   Все повече си мисля за „Терминално“ 1-2 спасение….

 14. А статията можеше да започне така: “ Ловеч ликува“ или “ За първи път в Ловеч…“ или „Кон без винетка..“ – хайде продължете вие.

 15. Де така „светкавично“ да реагираха и за проблемите на българите.. Ама за българите фишове по булеварда, за да се избегнат евентуални ПТП!

 16. Кон , нормално ! Дано не излиза слон 🙂

 17. Да не забравяме че животните в България не са под закрилата на закона,само крадците ,убииците, парламента са под закрила .

%d блогъра харесват това: