Светила в приключенския туризъм идват утре в Ловеч

Прочетено1397пъти

Вицепрезидентът на Световната асоциация по приключенски туризъм Крис Дойл пристига утре в Ловеч. Той ще бъде придружен от двама професори от университета в Лийдс, Англия, занимаващи се с проблемите на устойчивото развитие на туризма – културен, алтернативен, приключенски. Тримата са у нас по покана на председателя на Българската асоциация по алтернативен туризъм Любомир Попйорданов и Ловеч е част от опознавателната им обиколка в страната.

Гостите ще пристигнат утре вечер и към 20 ч. ще видят спектакъла „Звук и светлина”. После ще отпътуват за с. Хлевене, където ще отседнат в къщата за гости „Бела”. Там ги очаква приключение – в снежния селски двор през нощта ще ги „нападнат” въстаници, облечени в униформи от Априлското въстание, ще „гръмнат” с пушки и ще извадят саби, за да проверят кой влиза в българския дом. Когато се установи, че идват добри хора, ще пукне Черешовото топче и неговият салют ще ги приветства за добре дошли. Това ще бъде изиграно от мъжете от клуб „Традиция” в Ловеч.

Сетне гостите ще седнат на никулденска трапеза, ще им попеят жените от групата към местното читалище. На другия ден, 6 ноември, ще посетят музея на Васил Левски, Ловешката средновековна крепост, галерията „Дарение Казаков”.

Чуждестранните гости идват в Ловеч по покана на Николай и Ивайло Йотови от продуцентска фирма „Ц. С. М.” ООД – София, които изпълняват проекта за културен туризъм „Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето”. Идеята е да покажем Ловеч и неговите възможности за алтернативен туризъм, обяви Николай Йотов. И това събитие, и големият проект, по който работим, и новият проект за културен туризъм на общината – за крепостта и Римската баня, са за да се раздвижи огромният потенциал за туризъм, който Ловеч има, и да тръгне насам туристическият поток, каза още Йотов.

Светилата в приключенския туризъм ще се срещнат и със зам.-кмета на Ловеч Пламен Петков. Тримата идват за първи път в България. Ловеч е изместил като дестинация за пътуването им градове в Родопите.

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b8%d0%bb%d0%b0-%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d1%87%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f-%d1%82%d1%83%d1%80%d0%b8%d0%b7%d1%8a%d0%bc-%d0%b8%d0%b4%d0%b2%d0%b0/

%d блогъра харесват това: