ян. 16 2013

Ръцете горе, не ви чувам!

Прочетено2325пъти

kulturata1601131Павлин Иванов

Както всички без съмнение сте разбрали, попфолк гигантът „Пайнер Медиа“ е спечелил безвъзмездно финансиране от 1,9 млн. лв. по ОП „Конкурентоспособност“ за модернизация на оборудването си. Веднага даже повечето от вас побързаха да се възмутят и да излеят много лоши думи срещу компанията.

Не може така! Стига сте ревали! Защо ли? Защото:

Не мрънкате и не се възмущавате, когато скачате по масите, щракате с пръсти, плакнете очи и от вас капят лиги по изпълненията на силиконово изваяните турбо поп фурии.

Приемате за нормално, че децата ви знаят повече за живота и бельото на Галена (когато го носи), отколкото за Ботев (но не Пловдив) и Левски (но не София).

Пълните стадиони, купувате или сваляте на поразия чалга, в къщите ви представата ви музика идва единствено от Планета, дъщерите ви  копират Емилия, а синовете ви все още искат да са мутри.

Няма сватба, рожден ден, годинка, фирмен  или всенароден празник без да има чака рака.

Не отстъпвате от това, че купон без чалга, не е купон.

Ей, бога ми, не ви разбирам! Не искате ли поне порното, което гледате да е по качествено? Защо ревете? Защо пишете и се възмущавате за някакви си 2 милиона, след като вкарвате в тази индустрия десетки милиони годишно и не разбирате ли, че този бизнес го има само и единствено защото вие го консумирате с пълни шепи, плащайки си за това?

Защо не се възмущавате, че за 1 час една чалга певица взима 8 годишната пенсия на вашата майка или баба, а вие с радост си плащате куверта и пълните чалготеките за да скочите на масата за да ви стане густо на душата?

Не разбирате ли, че вие избирате кого да направите богат? Вие чрез избора и парите си определяте кой да живее и кой да потъне, независимо дали става въпрос за музика, вестници, телевизии или прах за пране.

Вие с вашият избор и вашите пари сте важните!

Ако търсите жълтото, то ще ви дойде и ще ви залее, а вие ще си платите за това.

Ако търсите елементарното, просташкото и ниското, то само ще дойде до вратата ви, ще почука по портмонето ви и ако го отворите, сами сте си виновни за света, който ви заобикаля.

Всеки ден правите различни избори. Поне веднъж се замислете за последствията от тях. Има връзка и по пряка от нея просто няма.

А за „Пайнер“, не се възмущавайте. Той е ваш продукт и се финансира с вашите пари, независимо дали идват по европроекти или от вашите вложения в този бизнес.

Всичко зависи от вас и никой друг!

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%80%d1%8a%d1%86%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b3%d0%be%d1%80%d0%b5-%d0%bd%d0%b5-%d0%b2%d0%b8-%d1%87%d1%83%d0%b2%d0%b0%d0%bc/

Коментари

 1. Данчо Заверджиев каза:

  „Вчера в предаването „По света и у нас“ по БНТ уточниха , че проектът на Пайнер Медия е преминал успешно всички етапи на оценка и е бил класиран в резервите. След отказа на фирми от основния списък с одобрени проекти да сключат договор, поканата за финансиране е била отправена към Пайнер медия. До момента на компанията не е преведен нито лев”

  Както се казва : до българския казан в ада никой не стои…..

 2. fee-faw-fum каза:

  „Да, злоупотреби винаги може да има, както и финансиране на излишни, ненужни, неприложими неща. Но идеята на европейските средства е да се инвестират в съответствие с определи държавни приоритети в съответствие с целите за умна и устойчива икономика. И точно заради това на европейско ниво се прави опит в момента да се променят правилата, за да не се дават пари на парче за безумия.“
  Ралица Ковачева, журналист

 3. fee-faw-fum каза:

  Окрилени от успеха на Пайнер в Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ от медия №37 оповестиха на своите читатели плановете си да спечелят десетки милиони от програмата за развитие на шармантността.
  Нехаейки как се кандидатства за пари, те разчитат на настоящия текст да стане мегапопулярен и да няма как да откажат тия с фондовете.
  Милионите, а защо не и милиардите, които Не!Новините ще вложат в следните аспекти, също като програмата на Пайнер да доведат до духовното извисяване на нацията:

  – Подобрения на сайта и правенето му по-голям и метален, че сега е леко афиф и при вятър пада.

  – Падащи менюта в падащите менюта. Шрифт, който свети в тъмното.

  – Осигуряване на илюстрации към Не!Новините с 24% повече цици.

  – Осигуряване на два петъчни оптимизма с Росен Плевнелиев седмично.

  – Статистически анализ на успеваемостта и точността на седмичния Не!Хороскоп и сравнението с конвенционалните астрологизми.

  – Наемане на 1000 кардараши с цел интеграция, а и да крадат идеи от Иво Сиромахов.

  – Закупуване на Виенската филхармония, за да свири Хендел и Шостакович в моменти на творческа немотия, а и за да заглушава съседите, като си пуснат разни гадории.

  – Възможност за закупуване на всички материални прищявки на zhelyo, защото много обича разни джаджи да щрака. И багер. Задължително багер за служебен автомобил.

  – Закупуване на лична Не!Новинарска плажна ивица, която да пустее, щото морето е далече, много е пясък, храната е ужасна, а чешмяната вода не става за пиене.

  – Брандиране на риби с логото на сайта за популяризирането му в средите на лапнишараните.

  – Колоквиум. Не, глупости, просто е яко да ползваме тази дума тук.

  – Наемане на 300 изключително глупави и неквалифицирани човека да тичат из областните центрове, продавайки стари вестници, за да се развият заетостта и конкурентноспособността сред другите медии.

  – Организиране на летен боди-пейнт фестивал, в който може да се покрият хонорари само за момичетата-платна, но да има само средства за един маркер. Да им напишем на гърдите Не!Новините и да кажем „Боя няма, ама тъй-тъй сте голи…“

  – 42 лева за зор-заман.

  С тези средства медия №37 се надява да затвърди позицията си на медийния пазар и да се отблагодари на читателите си за безбройните палци, раздадени от началото на медията през 681 г. до днес.

  http://nenovinite.com/news.php?action=view&ID=2352

 4. Данчо Заверджиев каза:

  По проект „Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето” няма да се финансират няколкото проекта на НПО-та свързани с културното минало и бъдеще на Ловеч /които бяха презентирани на обществените обсъждания по проекта / ,а ще се финансира плаваща сцена с воден екран … те ти булка Спасов ден …

 5. pufi каза:

  Абсолютно прав сте, г-н Иванов. Едва ли някой можеше да го каже по-добре. Това е Илита ни днес – „продуктите“ на чалга кОлтурата…

 6. Стефан Тихолов каза:

  Прав си, Павлине! Щеше да бъде много смешно, ако не беше толкова жалко. Поне из Ивропата ще се посмеят пак за наша сметка!

 7. Bobi1225 каза:

  А да им е честито! Браво на техните консултанти, че са успели да разработят цялата документация. Браво на лобистите, демек, рушоветчиите…. Помня времето когато кандидатствах по тази програма . Ееех, колко наивна и смотана съм била да си мисля, че инвестирайки в България и родния си град, ще получа и някаква помощ от държавата.
  Няма да навлизам в подробности, но не успяхме, въпреки, че бяхме в резервите. Няма и да ви разказвам, как година след това, една кака / горещо препоръчана от народна представителка / ни предложи да кандидатсваме отново, давайки ни 100% гаранция, че ще успеем, ноооо трябваше да и дам 50% от сумата, която държавата отпусне. Е, стана грозна сцена, защото все са ми искали, но чак толкова….Та,
  ей,такива ми ти неща стават и порочния кръг върти и се
  върти….. За това казвам браво на чалгарската индустрия. За какво да подпомагаме фабрики за производство? Я, всички ръчички горееее!

 8. borissov каза:

  Митко Пайнера е от ГЕРБ. Това е разковничето, Павлине. Нали знаеш пътя?

 9. PavlinaGesheva каза:

  Хляб и зрелища

  Като не руча вече хляб,
  народът стана фин и слаб
  и иска само зрелища
  в безлюдните си селища.
  …………….
  Пайнер от Европа взима? –
  Скоро избори ще има… 🙂

 10. Vi Vi каза:

  И какво добре, че е Митко Пайнера,че хората да разберат ,че има такава Оперативна компания. В конкретния случай не разбирам какво толкова лошо е станало,че една българска фирма е успяла да защити такъв проект. Само да вметна ,че по тези проекти първо наливаш парите и после ти ги плащат, което кара много компании дори да теглят заеми за участие в проекти, а рискът е голям ако не те одобрят. Хайде сега дано Спарки, фирмата за хляб на Алчо, Тръбна мебел и другите "велики" да успеят да защитят такива проекти. Няма нищо лошо. Това само доказва,че човекът е амбициозен и търси варианти за развитие на компанията си. Не слушам чалга, но браво за предприемчивостта. Докато някои седят и хейтват, вместо да се замислят как е успял – няма да се оправим.

 11. Vi Vi каза:

  Данчо Заверджиев казва:
  16.01.2013 в 08:11
  По проект „Ловеч – корени от миналото – мостове към бъдещето” няма да се финансират няколкото проекта на НПО-та свързани с културното минало и бъдеще на Ловеч /които бяха презентирани на обществените обсъждания по проекта / ,а ще се финансира плаваща сцена с воден екран … те ти булка Спасов ден …

  Господин Заверджиев – от няколко месеца следя от близо нещата, които се случват в този град и с болка на сърце мисля,че това е от малкото смислени неща, които са направили – да не ги финансират тези проекти, особено в частта бъдеще. Такова към настоящия момент не се очертава, така че това са щели да бъдат поредните грешни пари.

 12. Данчо Заверджиев каза:

  Уважаеми ViVi, най-вредно е гледането отстрани , защото ако с гледане ставаше, Шаро отдавна да е станал касапин …
  Който каквото и да говори аз вярвам, че Ловеч има европейско бъдеше и доказателство за това е не само последното интервю на Председателя на Обшинския съвет, но и добрата работа на кмета и общинските съветници. Винаги съм подкрепял добрите решения на общинския съвет и добрата работа на кмета, но трябва още много смелост, воля и орговорна работа за да стане Ловеч по-добро място за живеене.

 13. fee-faw-fum каза:

  „В конкретния случай не разбирам какво толкова лошо е станало,че една българска фирма е успяла да защити такъв проект. Само да вметна ,че по тези проекти първо наливаш парите и после ти ги плащат, което кара много компании дори да теглят заеми за участие в проекти, а рискът е голям ако не те одобрят.“
  Ако ставаше въпрос за една от многото фирми на пазара, ясно, съгласен дъм. Но тук става въпрос за луксозен публичен дом, маскиран като фирма за музикални продукти, при това монополист на пазара в своя сегмент, което му позволява да си осигурява самофинансиране без проблем. Докато рискът за наистина пазарните субекти, борещи се за своето място под слънцето в силно конкурентна среда /световна, основно азиатска конкуренция/, рискът е наистина голям.

%d блогъра харесват това: