Ръководството на Община Ловеч участва в Световния ден за възпоменание на жертвите на ПТП

Прочетено1174пъти

Цялото ръководство на Община Ловеч участва в отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия – 19 ноември. Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, заместник-кметовете Цветан Георгиев, Даниел Колев и Венцислав Христов, както и секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова, сведоха глава и поднесоха цветя на тротоара пред ОУ „Васил Левски“.
В церемонията взеха участие и заместник-областният управител Илиян Тодоров и началникът на РУ на полицията в Ловеч Златин Михайлов.
На това място преди години загинаха деца в пътно-транспортно произшествие.
По-рано в неделя ръководството на Община Ловеч участва в специалната панихида, която Ловчанският митрополит Гавриил отслужи за упокой на душите на загиналите в катастрофите в петък и събота. Припомняме, че в три последователни инцидента на главен път София – Варна в отсечка от 15 км на територията на Община Угърчин загинаха общо 11 човека, между които и едно дете.
Кметът Корнелия Маринова сподели, че се е помолила за упокой на тези невинни души, за повече разум, отговорност и смирение от водачите на МПС. Помолих се и за повече отговорност и грижи на родители и педагози, да бъдем взискателни към децата си и да не ги допускаме без необходимата подготовка и документи да хващат волана, допълни кметът.
Същевременно стана ясно, че в понеделник, 20 ноември, от 11 часа Ловчанският митрополит Гавриил ще отслужи водосвет за прогонване на всяко зло от живота на човека. Мястото на церемонията ще е близо до главния път край село Микре, където в петък имаше девет жертви. Кметът на Ловеч е отправил покана към всички други общински кметове в Област Ловеч и те са потвърдили участието си.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%80%d1%8a%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d1%83%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b2-2/

%d блогъра харесват това: