РЗИ с предписания към ВиК дружествата

Прочетено1267пъти

voda703121Във връзка с обилните валежи и риск от евентуални наводнения с цел ограничаване възникването и разпространението на епидемични взривове и епидемии е предписано на  управителите на ВиК АД – Ловеч и ВиК Стенето – Троян, както следва:

  • Засилен контрол на водоизточниците и водоснабдителните обекти и съоръжения, предназначени за питейно-битово водоснабдяване и стриктно спазване на всички здравно-хигиенни изисквания: ефективно и системно извършване на обеззаразяването и пречистването на питейните води.
  • Предприемане на всички мерки за осигуряване на необходимите количества чиста и безопасна питейна вода в районите и населените места застрашени от наводнения с прекъснато или несъответстващо на здравните изисквания водоподаване.
  • Учестен контрол на качеството на питейната вода в населените места, попадащи в райони засегнати или застрашени от наводнения, в които водоснабдяването не е прекъснато.
  • Организиране на водоснабдяването на населението с водоноски, контрол на качеството на водата, осигурявана чрез тях, в районите с преустановено или несъответстващо на изискванията водоподаване.
  • Чрез средствата за масово осведомяване, кметствата и др, своевременно да се уведомява населението за качеството на водата, подавана за питейно-битови цели в засегнатите от наводнения райони, за забраните, ограниченията и условията, които трябва да се спазват при ползването й.
  • Към момента вследствие обилните валежи е спряно само водоподаването в с.Карлуково – поради високото ниво на р.Вит и опасност от заливане на помпената станция. След спадане на нивото на реката водоподаването ще бъде възстановено.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%80%d0%b7%d0%b8-%d1%81-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d0%b2%d0%b8%d0%ba-%d0%b4%d1%80%d1%83%d0%b6%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0/

%d блогъра харесват това: