РЕДНИК ТАТЯНА

Прочетено1044пъти

rdniktatiana3108163Редник Татяна Георгиева -резервист в доброволния резерв на Военновъздушните сили

П.Мортева – старши експерт във Военно окръжие-Ловеч

Набирането на резервисти за доброволен резерв е с няколкогодишна история  и налага тенденцията да се кандидатират силни и необикновени хора. Поредният интересен, упорит и целенасочен човек, приет в доброволния резерв  е редник Татяна Иванова Георгиева –семейна, майка на двама сина! Редник Татяна Георгиева бе одобрена за резервист във военно формирование на Военновъздушните сили, след като успешно премина през “ ситото“ на медицински прегледи във Военномедицинска академия и бе класирана от командването на военното формирование за сключване на платен петгодишен договор в доброволния резерв.            За да изпълнява функционалните си задължения като резервист, Татяна Георгиева премина курс по начална военна подготовка в Единен център за военна подготовка – Плевен . По време на подготовката резервистите са обучавани по тактическа, строева, физическа, огнева, инженерна и военномедицинска подготовка, както и по ядрена, химическа, бактериологическа защита и екология, като 30 % от общия брой проведени часове са използвани за практически занятия. Началната военна подготовка завършва с изпити, а за успешно представилите се ,  и с тържествен ритуал по полагане на военна клетва, като  на завършилите курса по начална военна подготовка, се присъжда първо военно звание „редник“. Службата в доброволния резерв за Татяна Георгиева е стимул за развитие – очакват я срещи с нови хора, преодоляване на непознати предизивикателства, но редник Татяна е готова за тях- усмихната, упорита, любознателна!…Пример и обич за синовете си!

Военно окръжие – Ловеч е в нов процес  по набиране на кандидати- за начална военна подготовка  и за резервисти в доброволния резерв. На място във военното окръжие или на телефони 068/603973 и 0886558614 можете да получите изчерпателна и компетентна информация за сроковете, условията, необходимите документи, преференциите за доброволния резерв и за начална военна подготовка на граждани по чл.59 от Закона за резерва на Въоръжените сили на Република България.

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d1%82%d0%b0%d1%82%d1%8f%d0%bd%d0%b0/

2 коментара

  1. Не можах да стопля статията ли е неграмотно написана или някой се е объркал, че тази девойка е силна и необикновена? Уточнете се. Торба цимент може ли да качи до 4 ти ежат?

  2. Не можах да стопля статията ли е неграмотно написана или някой се е объркал, че тази девойка е силна и необикновена? Уточнете се. Торба цимент може ли да качи до 4 ти ежат?

%d блогъра харесват това: