Регионална кръгла маса за подобряване процедурите за изпълнение на проекти, финансирани по Оперативни програми ще се проведе в Ловеч в периода 26 и 27 септември

Прочетено1319пъти

oblast1005131Кампанията „Научени уроци през 2007-2013“ е председателствана от Областния управител на Ловеч Милко Недялков

Областен информационен център – Ловеч, и мрежата от 28 центрове в страната, под егидата на Заместник министър-председателя и министър на правосъдието Зинаида Златанова, стартират национална кампания, чиято цел е да се подобрят процедурите за изпълнение на проекти, финансирани по оперативни програми, ни информират от Областна администрация. В центъра на вниманието са бенефициентите – хората, които са реализирали проекти по Оперативните програми. Кампанията ще се проведе в сградата на Областна Администрация-Ловеч, и ще протече в три фази.

Първата фаза е провеждане на проучване сред бенефициентите на регионално ниво. Чрез анкетни карти всеки може открито да сподели своя път от идеята, през разработването, до изпълнението на проекта. Анкетата дава възможност да се очертаят трудности при намиране на информация, партньори, финансиране, при комуникация с управляващите органи и при отчитане на проекта. Особено важно е да се дадат и конкретни предложения за промяна и подобряване процеса на реализиране на проектите. След обобщаване и анализ на събраните отговори ще се откроят най-значимите проблеми на регионално и национално ниво.

Втората фаза е провеждане на регионална кръгла маса, на която в открита дискусия бенефициенти по различни Оперативни програми да коментират общи и специфични трудности и проблеми. Основната цел на кръглата маса е на база на идентифицираните проблемни области да се направят предложения за тяхното решаване. Като резултат ще се изготви предложение за промяна на процедурите, което се базира на максимален консенсус от страна на взелите участие в дискусиите бенефициенти.

Третата фаза е обобщаване на препоръките и предложенията, получени от всички ОИЦ на регионално ниво. Централният информационен и координационен офис (ЦИКО) представя изготвения анализ на заместник министър-председателя и министър на правосъдието. В заключение се организира среща на всички Управляващи органи и вицепремиера, на която да се дискутират предложенията от страна на бенефициентите. Като резултат се очаква Управляващите органи да поемат ангажименти по отношение промяна на процедурите.

Областен информационен център – Ловеч, ще информира всички бенефициенти, взели участие в кампанията, за поетите ангажименти като целта е всички заедно да следим прилагането на тези ангажименти на практика.

Очакваните резултати от кампанията са открояването на реалните трудности и проблеми при реализиране на проекти по Оперативните програми, представянето на предложения за подобряване на процедурите и поемане на конкретни ангажименти от управляващите органи за улесняване и опростяване на процеса на кандидатстване и изпълнение на проекти. Кампанията ще допринесе за по-добрата подготовка и по-ефективното използване на европейското финансиране през периода 2014 – 2020 г.

Кръгла маса, председателствана от Милко Недялков, с представители на осемте общини от Ловешка област ще се проведе на 26 септември в зала 101, в сградата на Областна администрация-Ловеч, от 10 часа.

Неправителствените организации, бизнеса, училища и другите бенефициенти по еврофондове, ще дискутират ползите и недостатъците на отминалия програмен период на кръгла маса във високата сграда в Ловеч на 27 септември от 10 часа.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d1%80%d1%8a%d0%b3%d0%bb%d0%b0-%d0%bc%d0%b0%d1%81%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d0%bd/

1
Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of
debelaka
Guest
debelaka

Брюксел може да постави условия за наличие на реформи при разпределението на евросредствата за България за новия програмен период, предупреждава в неофициално писмо (non-paper) еврокомисарят по регионалното развитие Йоханес Хан до правителството, за което всички говореха, но никой не беше виждал. Докато не бе публикувано като част от опровержение на публикация в „Медиапул“ от отговарящия за еврофондовете вицепремиер Зинаида Златанова, в което с менторски тон журналистите са съветвани как трябва да пишат. Прикаченото като „доказателство“ писмо не само потвърди публикацията, но разкри още „тайни“. От съдържанието му става ясно, че еврокомисията: – се съмнява в капацитета на просветното министерство да… Read more »

%d блогъра харесват това: