Регионална библиотека „Проф. Б. Цонев“ и Издателство „Вакон” представят Атанас Куцев и книгата му „Между Нирвана и Самсара”

Прочетено890пъти

nirvana-samsara1410161Албена Йончева

Регионална библиотека „Проф. Б. Цонев“ и  Издателство „Вакон” представят
Атанас Куцев и книгата му  „Между Нирвана и Самсара” на 18 октомври (вторник) от 17.30 ч. отдел Читалня в края на срещата всеки ще има възможност да си закупи книга и да получи автограф от автора.
Пред библиотеката ще бъде изложен щанд, на които читателите ще имат възможност да се запознаят и закупят от книгите на издателство „Вакон”
Атанас Куцев ще направи мост „Между Нирвана и Самсара“ и ще ни покаже Непал и Индия в най-откровената неподправеност на тези странни светове. В Непал Атанас ще преподава английски на будистки монаси, които също има на какво да го научат. Там ще види света от гърба на слон, ще посети родното място на Сидхарта, ще се спусне с кану в джунглата и ще прекара Коледа вХималаите. Културният шок в Индия ще го зашлеви като неочакван шамар. В продължение на един месец младият фотограф ще се гмурне в дълбините на непонятната за нас индийска логика и неусетно сам ще я открие в себе си. Пъстрата черга на Индия ще се разгъне в палитра от незабравими образи, докато Атанас овладява екстремното изкуство да се вози във влак и потъва в хаоса на преплитащи се емоции и сменящи се дестинации.
А ние ще усетим тези страни с небцето и обонянието си, ще се спуснем по малките улички, ще видим забележителностите, но и ще кривнем от туристическото за едно пълно потапяне. Между свещеното и злободневното, между духовното и материалното Атанас Куцев успява да попие онази истинска същина на хората в Азия, която понякога предизвиква объркване и недоумение, друг път – снизходителна усмивка, но най-вече едно безкрайно очарование към тази толкова простодушна различност. Без да търси, ще открие чистосърдечното щастие, каквото рядко съзираме в нашия свят.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%b8%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84-%d0%b1-%d1%86%d0%be%d0%bd%d0%b5%d0%b2-%d0%b8/

%d блогъра харесват това: