юни 30 2014

Разклащане

Прочетено3634пъти

lovecpavlinh1105141Павлин Иванов

Има една интересна група хора, дори и в Ловеч, която години наред смята, че е „над нещата“. Характеристиките на тези хора са свързани с тяхната работа – обикновено сравнително добре платени държавни служители и хора на свободна практика с нормален доход.

По-важна обаче е друга тяхна характерна черта – пълна липса на вълнение какво се случва в България! До миналата седмица!

Огромната част от тях не гласуват, не гледат новини, не се интересуват от обществените проблеми, живеят си тихо и кротко, извоювали с работата си сигурност и комфорт. Бих ги определил като успели хора, но успелият човек обикновено е малко по-широко скроен, за разлика от тях.

За съжаление, през изминалата седмица видях много хора, принадлежащи към групата „над нещата“, с уплашени физиономии, объркани, но събудени в търсене на повече информация за банковият сектор.

Може би част от тях се плашат за първи път от начина на управление на тази държава. Може би за първи път от години са гледали новини в търсене на спасителни думи изречени от някой от „водачите“ на нацията.

Може би за първи път са съжалили, че са пропуснали да усетят общественият пулс, недоволството на онези, обикновените – умните и красивите, които от една година вдигат шум и искат най-лошият мач на България да бъде прекратен.

Едва ли групата „над нещата“ ще установи съзнателно какво се случва, освен по студената пот, намалялото количество успокоителни в блистерчето на нощното шкафче и преживеният стрес.

 

Да, случващото се в банковият сектор е лошо и в огромна степен манипулативно, но причината за това определено не е в Чикагото и тем подобни нарочени виновници, арестувани по „необходимост“ за жертви от ДАНС. Причините са много по-дълбоки и си имат имена. Имена на политици, на кукловоди, на мръсни и непочтени “VIP”-ве.

 

Надявам се единствено, хората от групата „над нещата“ да се уплашат и започнат да чувстват, усещат, реагират, действат, за да не им случва никога повече това!

 

Знам, че това ще е почти невъзможно, защото огромната част от тези хора проправяйки си път нагоре продължават да използват „стандартният“ за България начин – „Обади се на политически приятел“. Кариера и шефско място, за съжаление, не се правят само с качества, знания и умения, а с връзки, рушвети и далавери.

 

Умолявам групата „над нещата“ да се замисли, да се опита да анализира, да се информира и дори и за първи път в живота си да разбере, че филмът, в който и тя участва води до жертви, които понякога са и хора от самата група.

 

Не е възможно, ако прикриваш корупцията или я стимулираш да смяташ, че няма да дойде ден за плащане на сметки.

Не е възможно да не разбираш, че си само временно на този пост, на тази работа, в тази сделка, с това влияние. А после? После идва време за разплащане!

Много бих искал тези хора да разберат, че са само един инструмент, които ще бъде използван докато е полезен и после ще бъде изхвърлен счупен и ръждясал на бунището.

Днес всичко започва да бъде различно и рано или късно, всички ще си платим за действията или бездействията в този живот. За това, можем да помислим точно днес!

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%89%d0%b0%d0%bd%d0%b5/

Коментари

 1. vladilovech каза:

  Амииииииии заблуждаваш се. За осирането на площада с храма на сатаната никога няма да дойде време някой да плаща сметки нито пък да се срине. Същото се отнася и за камарите незаконни или незаконно узаконени постройки. Ама споко тука потоп заради това няма да стане.

 2. Мария Боева чрез Фейсбук каза:

  (Y) „Огромната част от тях не гласуват, не гледат новини, не се интересуват от обществените проблеми, живеят си тихо и кротко, извоювали с работата си сигурност и комфорт. Бих ги определил като успели хора, но успелият човек обикновено е малко по-широко скроен, за разлика от тях.“

 3. В ловеч всичко отдавна е загубено….

 4. Анонимен каза:

  От 95г се занимавам с частен бизнес в нашия загубен град,но вече се отказвам и 10 човека отиват на борсата.От толкова мисъл за дребния и среден бизнес ни превърнаха на маймуни.За толкова години как не излезе едно управленско решение което да е разумно и да помага.20г плащам осигуровки ,а миналия месец ми поискаха пари за операция.Отиваш в общината гледат те в ръцете,в данъчното имаш чувството,че днес всички са влезли в критическата,в ОДБХ с големи очи те гледат в ръцете.АМАН Аз другия месец заминавам за Австралия.Призовавам всички нормални хора от този град,МАХНЕТЕ се от него ,оставете ги да си живеят спокойно.

  1. debelaka каза:

   Статукво на инерцията. Така мой приятел нарича случващото се в Ловеч. Подобен начин на управление във всяка една сфера и бягството на способни и качествени хора постепенно го превръща в град-призрак.

 5. Данчо Заверджиев чрез Фейсбук каза:

  Kогато хитруваш на дребно и се мъчиш да изкараш хората глупави , рано или късно те застига наказанието с огромна сила …

 6. Не само в Ловеч има такива, уви…

  1. Анонимен каза:

   Но и в Ловеч уплашени и объркани от групата на“горните – над“ в среди,от които се очаква не всяване на още паника,а трезво отношение към посятата изкуствено паника от искащите незабавно избори още“вчера“-спр.предаването на Слави Трифонов снощи – 30.06.2014 г.се редяха на опашките.Та така,в петък – 27.06.и един добре познат приятел на
   г-н .Иванов,общински съветник ,“пазителят на сладкия глобус“,нервничеше пред ПИБ,явно повлиян и уплашен от тиражираните слухове.Как тогава да се надяваме злините да обикалят около града ни.

 7. Благомира Темнишка чрез Фейсбук каза:

  Бе мигар има такива, които па да са над нещата??? Не познавам такива. Всеки си има своите вълнения, страхове и на въпросните, хич не им е до подминаване на каквото и да е в тия времена.

 8. debelaka каза:

  ……………………………………..

 9. Анонимен каза:

  Българите сме много чувствителни на тема „клатене“, особено когато се клатят банки. Причината е: имаме много къса родова и национална памет, но за сметка на това сравнително прилична къса финансова такава. Иначе казано обичаме да ни клатят, ама с предупреждение, с предпазни средства, ако може леко и нежно. Толкова много сме свикнали с клатенето, че ни е национален спорт. Жалко, че няма световно, иначе щяхме да сме поне на полуфинал, като през 94-та. Лошото с последното клатене е, че някой реши да ни клати без лубрикант. Сега ще е интересно да видим дали някой ще може да „изклати“ клатещите. Както е казано: Quis custodiet ipsos custodes?

  1. Анонимен каза:

   А дано,ама нада ли,както обича да казва Данчо Заверджиев.Трябва ни нова ,ама наистина НОВА съдебна власт.Това,което до сега ни се случва е именно защото освен банковата система,много по-отдавна обект на политическо клатене е и призваната да бъде коректив на другите власти СЪДЕБНА ВЛАСТ.Но дали ще се намерят политици,които да не ровят с кални ръце в досиетата на магистратите и на кандидатите за такива???

%d блогъра харесват това: