Работим по всички възможности за излизане от кризата, в която са областните болници във Враца и Ловеч

Прочетено1451пъти

Работим по всички възможности за излизане от кризата, в която се намират областните болници във Враца и Ловеч, около това се обединиха представителите на ръководството на Министерството на здравеопазването и кметовете на община Ловеч и на община Враца Корнелия Маринова и Калин Каменов.

„Вървим към предоговаряне на задълженията на двете лечебни заведения, като вече е намерен вариант за кредитиране на болниците в Ловеч и Враца. Размерът на евентуалните кредити, п

о които МЗ ще разчита на общините-съакционери в лечебните заведения да станат гарант, ще покрие общите и просрочените задължения на болниците,

а служителите ще получават възнагражденията си от приходите по здравна каса. Държавата не може да отпусне нито лев на двете дружества, защото това попада в параграф нерегламентирана държавна помощ и България ще бъде санкционирана от ЕК. Буквално се състезаваме с времето и само с ваша помощ можем да спечелим известна преднина“, аргументира се заместник-министърът на здравеопазването маг.-фарм. Лидия Нейчева.

Кметът на община Ловеч  пое ангажимент още в понеделник да свика извънредно заседание на общинския съвет, на което да бъде разгледано кредитирането на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“.

Кметът на Враца Калин Каменов изрази принципно съгласие да води разговори с общините-съакционерите във врачанската областна болница, като ще се мисли и върху други варианти.

Представителите на местната власт се ангажираха с отсрочване задълженията на болниците за местни данъци и такси.

Припомняме, че МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца и МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“- Ловеч са в

тежко финансово състояние заради нерентабилни договори с частни структури и лош мениджмънт през годините.

Настоящото ръководство на здравното министерство прави всичко по силите си всички български граждани да получават адекватни и здравни грижи, а на всички български лекари, медицински сестри и друг болничен персонал  да бъдат гарантирани спокойни условия на труд.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b8%d0%bc-%d0%bf%d0%be-%d0%b2%d1%81%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b8-%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d0%bc%d0%be%d0%b6%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d0%b8/

4 коментара

Skip to comment form

  1. Аде бе и Камелия ли я интересува?Да не би да наближават изборите или свършиха сборовете по селата и няма какво да прави?

  2. А, крадците няма ли да бъдат наказани. Затова да е в това положение Ловешката болница има виновни, защо се мълчи. Досега не съм чула имена, хора виновни. Сигурно са извъземне. А, имаше и все още има кадърни и можещи медицински специалисти. Докато в Ловешки затвор не влезнат 6-7 души и другите не се уплашат, докато не започне да се прилага закона, няма да се оправят нещата. Години наред се въртим в омагьоса н кръг и се прикриват нещата. Жалко за жителите на Ловеч. Да живее беззаконието

  3. Това е пълен геноцид срещу българският народ .ПОТРЕСЕНА СЪМ ОТ ТОВА БЕЗУМИЕ И БЕЗЧУВСТВЕНИ ХОРА.

  4. Колко пари ще вземете за работа която няма да свършите?

%d блогъра харесват това: